Bygging av badehus med basseng

Bygging av badehus med basseng
Bygging av badehus med basseng

Video: Bygging av badehus med basseng

Video: Bygging av badehus med basseng
Video: Roman Baths of Baia, Italy Tour - 4K with Captions 2024, April
Anonim

Selv i gamle dager ble alle bad bygget ved bredden av elver og innsjøer. Folk brukte naturlige kilder etter å ha blitt godt varmet opp i damprommet. Badevakter vet at du må veksle mellom å være i bad med kjøling. Derfor, etter en sterk oppvarming, løper de ut i snøen om vinteren eller stuper i iskaldt vann. Bassenget i badstuen er et fint tillegg, siden folk slapper av her ikke bare om vinteren, men også i varmt vær.

Bad med basseng
Bad med basseng

Når man bygger et damprom, bestiller mange et badeprosjekt med basseng. Først må du bestemme utformingen av sistnevnte. Hun skjer:

  • halvt innfelt;
  • innfelt;
  • ground.

Når man bygger et badehus med basseng på egenhånd, er det nødvendig å klargjøre byggematerialer: betong, grus, sand, vanntetting, vanntett puss, forskaling. De kan variere avhengig av prosjektet. Bruk alltid følgende materialer: hjørner, kanaler, bjelker, metallnett.

Formen på bassenget kan være helt annerledes: rektangulær, rund, oval. Hvis arbeidet utføres på egen hånd, anbefales det å velge en rektangulær modell, da den er lett å designe. Klarskrifttypen er bedre for å få en avrundet form, fordi den er lettere å ta vare på.

Under bygging av et bad med basseng er det først og fremst nødvendig å fjerne jorda ved hjelp av utstyr og manuelt. Gropen skal være i samsvar med prosjektdokumentasjonen. Byggere anbefaler å lage et flertrinns basseng hvis barn vil svømme i det. For en viss alder er det beregnede dybder - A, B og C. For barn fra ett år til fem år anbefales for eksempel en dybde på 550 centimeter.

Trebad med basseng
Trebad med basseng

Etter at gropen er klar, helles steinsprut i bunnen og et grovt betonglag (15-25 cm) lages. Sementmørtel tilberedes i forholdet 1: 2. Rør legges i retning avløp eller avløpsgrop

Deretter frilegges forskaling og armering og løsningen støpes med vibrator, bunn og vegger støpes. Polyetylen- og PVC-filmer brukes til vanntetting. De jevnes ut fra midten av bassenget, og festes deretter på toppen. Deretter utføres foring i henhold til valgt prosjekt.

Trebad med basseng er bygget i russisk stil. De har en gunstig effekt på kroppen. Naturlige trefytoncider fyller luften i et slikt damprom. I tillegg, laget i henhold til individuelle prosjekter, er de dekorasjonen av et landsted.

Fotobad med basseng
Fotobad med basseng

I byggeorganisasjoner er det ferdige prosjekter av slike strukturer. Der kan du også se bilder av et badehus med basseng og velge et damprom etter din smak.

Moderne teknologierlar deg bygge bassenger, helt forskjellige i størrelse og type. Du kan gå den enkle veien og bestille en plastskrift. I byggefirmaer, avhengig av dimensjonene til rommet, er det modeller som passer i dybde og bredde. Firmaer lager også skrifttyper for individuelle bestillinger.

Nesten alle produsenter gir garanti for produktene sine. Installasjonsarbeid utføres vanligvis av spesialister. Når du velger et sammenleggbart design, bør det ikke være noen spesielle problemer. Først klargjøres en grunngrop, og deretter er rammen allerede montert

Badebad med basseng er drømmen for mange. Store boller bestilles vanligvis sjelden, da dette betyr en stor sum penger. Rommet der bassenget er plassert må være godt ventilert.

Anbefalt: