Dyrking er hovedmetoden for jordarbeiding i landbruket

Innholdsfortegnelse:

Dyrking er hovedmetoden for jordarbeiding i landbruket
Dyrking er hovedmetoden for jordarbeiding i landbruket

Video: Dyrking er hovedmetoden for jordarbeiding i landbruket

Video: Dyrking er hovedmetoden for jordarbeiding i landbruket
Video: What is Sustainable Agriculture? Episode 3: Conservation Tillage and Soil Health 2024, April
Anonim

Landbruket spiller en enorm rolle i utviklingen av staten, så vel som dens økonomi. Etter at samfunnet begynte å gå over til den industrielle modellen, mistet landbruksproduksjonen sin betydning. Likevel er det fortsatt en stor leverandør av produkter og midler til budsjettet.

Moderne teknologi har gjort det mulig å øke avkastningen med mindre innsats. Vurder de grunnleggende jordarbeidingsoperasjonene.

Cultivation

Dette er et av de vanligste behandlings alternativene som brukes i landbruket i forskjellige land. Den kommer i flere typer (solid og inter-row), og det stilles visse krav til den.

dyrking er
dyrking er

Dyrking er en jordbearbeidingsmetode der et grunt bunnlag med jord bringes til overflaten. Samtidig løsner og smuldrer det, og blander seg også med hverandre. Takket være denne bearbeidingsmetoden blir overflaten av åkeren jevnet, ugress kuttes og nødvendig gjødsel kommer inn i jorda.

Denne metoden lar deg løsnetopplaget, som utfører svært viktige funksjoner. Den tillater ikke vann å fordampe, akselererer inntrengning av varme i jorda, skaper optimale forhold for mikrobiologiske prosesser og næringsinntak.

Pløying

Dette er en annen måte å dyrke jorda på. Pløying er i likhet med dyrking en omsetning og påfølgende løsning av laget. Produsert med ploger utstyrt med skimmere.

pløying og dyrking er det samme
pløying og dyrking er det samme

I prosessen reiser jorden seg og smuldrer opp, og fyller det øverste laget. Den inneholder hoveddelen av skadedyrlarver og ugressfrø. Som et resultat er dette jordlaget dypt, hvor de fleste skadedyrene dør.

Et eget øyeblikk er innstillingen av mekanismer for arbeid. Det er nødvendig at dybden og bredden på pløying er optimal for plantens avling og jordtypen, og ikke det smuldrede laget dekkes med løs jord.

Distinction

Svært ofte kan du møte oppfatningen om at pløying og dyrking er en og samme. Faktisk er det betydelige forskjeller.

Pløying er dyrking av jorda, der det er en fullstendig rotasjon av jorden. De nedre lagene dekker de øvre. Dessuten kan dybden være opptil 40 centimeter.

Dyrking er en prosess der jorden løsnes uten at den går over. Den er ikke egnet for avlinger som krever plantedybde. Derfor brukes den i vårbearbeiding.

Utvalg av kultivator

Jordbearbeidingsredskaper er av to typer. Dette erelektrisk og mekanisk. Førstnevnte krever en tilkobling til en strømkilde, så sistnevnte er mye mer vanlig. De kalles oftest motorkultivatorer.

jorddyrking er
jorddyrking er

De går på bensin eller spesialolje. For å velge et godt alternativ for deg selv, bør du stoppe ved parametrene:

  • Størrelsen på tomten, dens funksjoner og jordsammensetning. Valget av jordfresermodell påvirkes av området (flat eller kupert), torv eller leire, samt dybden av fremtidig bearbeiding (luking eller brøyting).
  • Kostnad. Europeiske modeller vil være mye dyrere enn innenlandske eller kinesiske merker. Men det bør huskes at utenlandsk utstyr har mye lengre levetid.
  • Kraft og vekt. Det er små, lette, tunge eller supertunge. Det er nødvendig å rasjonelt velge en motorkultivator, fordi det er ingen vits i å kjøpe en massiv enhet for å behandle et lite område.

Sikkerhet

Dyrking av jorda er en prosess som krever omsorg og oppmerksomhet. Det første trinnet er å sørge for at det ikke er harde og skarpe gjenstander på stedet. Unngå å berøre maskinen med kroppsdeler under drift, og vær spesielt forsiktig når du fyller drivstoff.

Anbefalt: