Malingssprøyte: beskrivelse og enhetsvalg

Malingssprøyte: beskrivelse og enhetsvalg
Malingssprøyte: beskrivelse og enhetsvalg

Video: Malingssprøyte: beskrivelse og enhetsvalg

Video: Malingssprøyte: beskrivelse og enhetsvalg
Video: Effektivt håndverk - Maling av metall fasade og tak 2024, Kan
Anonim

Malingssprøyten er etterfølgeren til den vanlige penselen eller airbrushen. Verktøyet er designet for å jobbe med luft og bruk av flytende materiale. Ved sin utforming er produktet en emaljert beholder som en strøm av trykkluft kommer inn i under trykk, og som et resultat dannes det en stråle som rettes mot objektet som males.

malingssprøyte
malingssprøyte

Malingssprøyten har hjulpet i produksjon og hverdag i over 100 år. Det brukes oftest til maling av belegg med hurtigtørkende materialer. Denne enheten har en rekke fordeler. For det første lar den deg behandle gjenstander av forskjellige former, male på vanskelig tilgjengelige steder. Enkelheten i designet gjør det lite krevende for spesielle malinger, det kan fungere med alle væsker. Bruk av en sprøytepistol øker produktiviteten fordi jobber fullføres raskere enn med en rull eller børste.

Malingssprøyten har imidlertid også en rekke betydelige ulemper. Under drift dukker det opp en sky bestående av damperløsemidler, noe som øker risikoen for brann. På grunn av dette går fargestoffet tapt, og små partikler faller på fremmedlegemer. Sprøyting er helseskadelig.

I dag på markedet kan du hente hvilken som helst malingssprøyte, kjøp hvilken som helst modell.

Når du velger en enhet, bør du være oppmerksom på følgende punkter. For det første må enheten være laget av en forniklet aluminiumskropp for å forhindre rust.

malingssprøyte
malingssprøyte

I en billigere versjon kan du kjøpe en sprøyte med gjennomsiktig plasttank. Når du kjøper, er det nødvendig å sjekke at hullet i dysedekselet ikke har uregelmessigheter og skader. For å teste styrken på nålen anbefales det å trykke på avtrekkeren et par ganger.

Etter dette må pakningene vurderes nøye, siden tetthet er en viktig faktor. Profesjonelle alternativer installerer pålitelige Teflon-pakninger som ikke er skadet av løsemidler.

Alle forstøvere kan deles inn i 3 grupper.

  • Pneumatiske enheter – arbeid med trykkluft.
  • Elektrisk - drevet av en stikkontakt og er de mest økonomiske for hjemmebruk, de krever ikke ekstra enheter.
  • Den tredje typen er en hånddrevet malingssprøyte. I dette tilfellet skapes trykket som er nødvendig for drift mekanisk ved hjelp av en pumpe innebygd i tanken.
  • sprøytekjøpe maling
    sprøytekjøpe maling

Malearbeid utføres både utendørs og innendørs. Hvis det skal males i huset, bør gulvet og alle omkringliggende gjenstander dekkes med en film, siden malingssprut ikke kan unngås. Overflaten som skal males må forberedes på forhånd, den må være fri for støv og tørr.

Før maling anbefales det å teste malingssprøyten på en liten uønsket gjenstand. Hvis malingen legger seg jevnt, kan videre arbeid gjøres.

Anbefalt: