DIY sammenleggbar stige

Innholdsfortegnelse:

DIY sammenleggbar stige
DIY sammenleggbar stige

Video: DIY sammenleggbar stige

Video: DIY sammenleggbar stige
Video: Самоделка из грабель и пилы коса грабли своими руками #diy #tool 2024, April
Anonim

Hvis du har loft i huset, vil en sammenleggbar stige spare plass i første etasje. Du kan lage den selv eller kjøpe den i en butikk. Det første alternativet er imidlertid det mest å foretrekke, siden du kan lage et design som passer for rommet det skal plasseres i.

Dimensjoner på sammenleggbare trapper

sammenleggbar stige
sammenleggbar stige

Hvis du skal lage en sammenleggbar stige, må du bli veiledet av standardstørrelser. De anses som de mest akseptable, siden det vil være mest behagelig å bruke enheten med tanke på dem. Den optimale bredden på trappene er 65 cm. Hvis vi snakker om høyden på trappen, anbefaler eksperter ikke å gjøre denne parameteren mer enn 3,5 meter. Ellers kan det føre til skade. Blant annet vil et slikt design være upraktisk å senke og heve. Antall trinn bør begrenses til 14 eller 15. Sammenleggbar stige vil være den mest praktiske,hvis avstanden mellom trinnene er 19,3 centimeter. Tykkelsen på trinnet bør variere fra 18 til 22 millimeter. Hvis den øvre delen av trappen skal festes til taket eller en åpning i den, er det viktig å velge riktig helningsvinkel på strukturen. Standardverdien er en verdi fra 60 til 75 grader. Hvis du bruker en mer imponerende skråning, vil designet være farlig å bruke, mens hvis skråningen er mindre, vil trappen ta opp mye ledig plass. Når du skal lage en sammenleggbar stige, må du ta hensyn til at den skal tåle en masse på 150 kg. Det beste alternativet er en stige som er innebygd i luken. Bredden på strukturen skal være lik 70 centimeter, mens lengden er 120 cm, disse parametrene anses som de mest praktiske for bruk.

Produksjon av en sammenleggbar stige fra to seksjoner

sammenleggbare aluminiumstrapper
sammenleggbare aluminiumstrapper

Fleggetrapper til loftet kan kun lages med et visst sett med verktøy. For å utføre arbeidet trenger du en baufil, som er beregnet for arbeid med tre. For mål, klargjør et målebånd. Mesteren vil også trenge en kortløkke i mengden 4 stykker. Forbered to stenger, hvis lengde tilsvarer bredden på luken. Samme antall barer bør forberedes med en mer imponerende lengde sammenlignet med den første. Forskjellen mellom disse parameterne skal være 20 centimeter. Tykkelsen på stengene kan variere fra 2 til 3 centimeter. Somfestene bør bruke selvskruende skruer, ankere og kroker.

Features of the work

sammenleggbar trapp til hems
sammenleggbar trapp til hems

Hvis du bestemmer deg for å lage sammenleggbare trapper til loftet, må du først fikse en av de kortere stengene i den øvre enden av strukturen ved å bruke løkker til dette. Den andre enden er stivt festet til bunnen. To lameller skal monteres på en trapp, og installere dem på en slik måte at de er plassert på skrå og ikke forstyrrer bevegelsen. De vil fungere som avstivere for strukturen. Neste trinn er å kutte med en retrett på 2/3 av lengden på trappen. Etter det må begge delene pares med hverandre ved hjelp av løkker. Det er viktig å sørge for at festingen er riktig utført. Dette vil sikre riktig folding av strukturen. Den øvre stangen er festet til veggflaten under luken. Hvis en sammenleggbar stige er laget med egne hender, må den festes til veggoverflaten ved hjelp av en krok. Løkken skrus inn i stringeren rett ved siden av stedet hvor kuttet ble gjort, mens kroken skal festes til veggen. Ulempen med denne designen er at den forblir i sikte. Dette kan unngås hvis et produkt med en mer kompleks design brukes, dets seksjoner må festes på lukedekselet.

Å lage en stige i et kum

gjør-det-selv sammenleggbar stige
gjør-det-selv sammenleggbar stige

Klappetrapper til andre etasje kan utføres på en slik måte at de ikke er synlige i øyeblikketde brukes ikke. For å gjøre dette, bør strukturen lages på en slik måte at den består av tre separate seksjoner. For å gjøre dette må du lage en luke som vil føre til loftet. Du kan bruke improviserte materialer. Det er viktig å bestemme plasseringen av åpningen. Som dimensjoner på trappen kan du bruke dimensjoner begrenset av parametere på 125x70 centimeter. For å kutte luken er det nødvendig å legge til ca 8 millimeter på hver side til de angitte dimensjonene. Disse hullene skal sikre enkel lukking av lokket, men samtidig vil ikke varmeisolasjonen bli ødelagt.

Materialforberedelse

sammenleggbar trapp til andre etasje
sammenleggbar trapp til andre etasje

Hvis foldetrapper til loftet lages for hånd, vil det være nødvendig å forberede firkantede stenger med en side på 50 millimeter. Det skal være 4 av disse blankene, to av dem skal være mindre lange. Du trenger også et ark med 10 mm kryssfiner, du kan bruke to paneler av et helt ark. Dette kan hjelpe mesteren, som ikke hadde et eneste lerret.

Produksjon av trapper

gjør-det-selv sammenleggbare trapp til loftet
gjør-det-selv sammenleggbare trapp til loftet

Når en sammenleggbar trapp lages for hånd, skal tegningene utarbeides av mesteren på forhånd. I det innledende stadiet bør det gjøres kutt i endene av stengene, som skal ha en dybde på 1/2 tykkelse. Etter at det er nødvendig å behandle med lim og fikse alt med selvskruende skruer. Først må du analysere om diagonalene samsvarer med hverandre. Tilfor å unngå å endre diagonalene, er det nødvendig å midlertidig installere skjerf, som er laget av 4 mm kryssfiner. Etter det må du bli kvitt dem ved å forsterke lerretet med 10 mm kryssfiner ved å bruke selvskruende skruer installert rundt omkretsen for dette. På neste trinn kan du begynne å montere åpningen. For å sikre en god lukking av luken må en dørlås kuttes inn i dekselet.

Arbeid med mekanismen til en sammenleggbar stige med luke

sammenleggbar stige tegning
sammenleggbar stige tegning

En tegning av en sammenleggbar stige vil tillate deg å gjøre arbeidet riktig. På neste trinn må du begynne å manipulere åpningsmekanismen. Før du starter prosessen, kan du kjøpe komponenter i butikken, men du kan også lage dem selv. Til å begynne med, på papp, må du skildre et designdiagram, i fremstillingen av hvilke hjørner som skal brukes. Deretter kuttes pappdelene ut, noe som lar deg prøve dem på designet. Dette garanterer en nøyaktig bestemmelse av lengden på hengslene. Du kan finne jernvinkler, metallbiter og blikklister i garasjen din. Alt dette kan være nødvendig for å lage en stige.

Materialforberedelse

Prosessen vil kreve ett hjørne, strimler av forskjellig lengde i mengden av to stykker, samt et stykke stålplate.

Anbefalinger for arbeid

Neste trinn er å merke plasseringen av hullene for hengslene. Avstanden mellom dem må bestemmes empirisk. Deretter må du lage hull for å installere M100-bolten. Når monteringen er ferdig,festemidler trenger ikke å strammes kraftig. Nå kan du fikse den nødvendige åpningsvinkelen til luken og skyve den fremtidige mekanismen til ønsket vinkel. Deretter, på metallet, bør du markere området som, når det åpnes, vil overlappe hjørnet. Dette vil tillate deg å kutte ut elementet med en stikksag. Nå skal metallstrimlene bringes i riktig form, for dette er det nødvendig å kutte av overflødig lengde fra dem, og endene deres skal også være avrundet. Dette vil forhindre berøring av hjørnet og vil ikke forstyrre bevegelsen av strukturen. Neste trinn er å sette sammen hele mekanismen igjen. På dette kan vi anta at en mekanisme er klar, du kan fortsette å jobbe med den andre.

gjør den andre satsen

Det er viktig å lage den etter samme prinsipp slik at den blir helt lik den første, bare i speilversjon. For å gjøre dette må du koble alle delene ved hjelp av klemmer og bore de nødvendige hullene. Etter at ett hull er klart, må du installere en bolt i det og bore et annet. Deretter er delene vridd sammen og like lange. Ved å bruke denne teknologien må du lage alle detaljene. Som et resultat bør mesteren få et par helt identiske mekanismer.

Sluttverk

Hvis du bestemmer deg for å lage metallfoldetrapper selv, er neste trinn å installere de produserte mekanismene på luken og prøve alt på åpningen. Det er viktig å vurdere festehøyden på gulvbjelken. Dette indikerer at delen ikke skal strekke seg utover overlappingen. Hvis feilen likevel ble gjort, kan du installeremidlertidige barer. Luken må justeres på en slik måte at den åpner godt og ikke berører åpningens vegger.

Making the supporting mechanism

Hvis det lages foldetrapper i aluminium, vil de også trenge en støttemekanisme. For å gjøre dette, forbered to strimler av metall, hvis bredde er 20 millimeter. Et hjørne vil også komme godt med i denne prosessen. For å gjøre dette, på enden av en av stripene, bør et stykke metall styrkes ved sveising, som vil støte mot 2 striper. Fra hjørnet for å lage en slags støtteplattform. Til slutt bør du ha et hengsel som forblir litt bøyd når luken åpnes, men det vil pålitelig holde lasten. Deretter må denne noden installeres slik at den dekomponeres fullstendig når mekanismene åpnes maksim alt. Dette vil sikre at lasten er jevnt fordelt mellom elementene når foldestigen er åpen.

Funksjoner ved å lage trapper på buestrenger

Du kan lage foldetrapper i aluminium, slike design er lette og tar ikke mye plass. Imidlertid lages trapper ganske ofte ved hjelp av treplater. I et slikt design kan ikke bare trinn, men også en buestreng brukes. Begge disse bestanddelene må tilberedes fra et tommebrett, hvis bredde er 100 millimeter. Lengden på den første delen skal samsvare med dimensjonene til luken, mens den andre vil være noe mindre, men den skal ikke berøre taket når den er brettet. Den tredje seksjonen vil ha en lengde som gjør at den kan forbli på gulvflaten. For å gi et mer estetisk utseende av strukturen, er det mulig å slipe kantene med en fres. En liten innrykk bør gjøres på buestrengene for montering av trinn. Selvskruende skruer og lim lar deg koble alle delene til en enkelt struktur. Hengslene vil forbinde delene av marsjen, og vil også tillate stigen å folde seg ut og foldes. Hvis du tar hensyn til disse reglene, vil arbeidet være vellykket, og du vil oppnå det forventede resultatet.

Anbefalt: