Hvordan fjerne sopp på badet permanent?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fjerne sopp på badet permanent?
Hvordan fjerne sopp på badet permanent?

Video: Hvordan fjerne sopp på badet permanent?

Video: Hvordan fjerne sopp på badet permanent?
Video: ЛУЧШИЕ средства от грибка стопы спортсмена [ДОМАШНИЕ средства + 3 БОЛЬШИХ СЕКРЕТА] 2024, April
Anonim

Badet er et sted hvor det alltid er mye vann. Følgelig er rommet konstant høy luftfuktighet. Hvis du forsømmer reglene for omsorg og ikke overvåker ventilasjonstilstanden, kan du snart finne utseendet til ubehagelige svarte flekker. Soppen ødelegger ikke bare utseendet til rommet, men truer også helsen til husholdningen. Selvfølgelig er forebygging av et slikt fenomen mye mer effektivt, men hvis et problem allerede har oppstått, er det viktig å vite hvordan du fjerner soppen på badet slik at den ikke plager deg lenger.

hvordan fjerne sopp på badet
hvordan fjerne sopp på badet

Hva er sopp

Hos vanlige mennesker sammenlignes en sopp med en sykdom. Bare offeret er ikke et levende vesen, men vegger og andre overflater i et fuktig rom. Soppen består av mikroorganismer som foretrekker mørke, fuktige, men varme steder. Så badeter et ideelt sted for dem å avle.

Men hovedfaren for svarte flekker er ikke bare kosmetiske defekter og uryddighet i rommet. Hovedårsaken til at det er viktig å vite hvordan man fjerner sopp på badet og forhindrer at den dukker opp igjen, er virkningen av mikroorganismer på helsen til mennesker og dyr som bor i huset.

Hvis en sopp bor på badet, kan det forårsake:

  • kronisk rhinitt;
  • vedvarende hoste som ikke reagerer på behandlingen;
  • astmaanfall;
  • uforståelig lokaliseringshodepine;
  • hudutslett.

Det er viktig å forstå at problemet ikke er selve soppen, men dens sporer. Det er de som, når de kommer inn i luften rundt, har en skadelig effekt på en person.

hvordan fjerne sopp på badet
hvordan fjerne sopp på badet

Hvor kommer det fra

Badet har alltid høy luftfuktighet. Imidlertid er det ikke over alt et så ubehagelig fenomen som en sopp. Hvorfor dette skjer og hvordan man fjerner soppen på badet, vil vi vurdere nærmere.

Følgende overflater er best egnet for reproduksjon av mikroorganismer:

  • plast som er så populært;
  • betong eller m alte vegger:
  • stone.
  • tremøbler.

Det er nødvendig å forstå at ulike typer mikroorganismer konstant lever i luften, men det kreves betingelser for deres reproduksjon. Hvis de ikke er der, kan de ikke formere seg og følgelig fordeles over hele rommet.

Derfor er det viktig å overvåke tilstanden til luften på badet,opprettholde god ventilasjon og unngå fuktighet.

Handlinger når mugg oppdages

Når det blir funnet sopp på badet, bekymrer enhver huseier hvordan den fjernes. Men før du fortsetter med kampen mot mikroorganismer, bør en rekke viktige tiltak tas. Hvis de blir neglisjert, vil all videre innsats gå i vasken. Soppen vil forsvinne, men dukke opp igjen ganske snart.

  1. Sjekk og fiks eventuelle problemer med ventilasjonssystemet.
  2. Utfør desinfiserende behandling av vaskemaskinen. Deretter bør du kjøre den flere ganger i hvilemodus med et hvilket som helst avkalkingsmiddel.
  3. Hvis det er tremøbler på badet, så må det kastes. Faktum er at treet er en utmerket yngleplass for sporer, og det er nesten umulig å få dem ut derfra.
  4. Hvis huset har gamle rør, er den beste utveien å erstatte dem med plastrør. Hvis dette alternativet ennå ikke er mulig, er det nødvendig å håndtere isolasjonen av de eksisterende. Dette er nødvendig for at det ikke skal samle seg kondens på overflaten.
  5. Sjekk alle rørleggerarbeid for brukbarhet. Alle lekkasjer må utelukkes.
  6. Hvis det er en vegg som grenser til inngangen, er det bedre å isolere den.
  7. Døren til badet skal ha ventilasjonshull. Veien ut av situasjonen kan være gapet mellom dørbladet og gulvet.

Først etter at alle betingelsene er oppfylt, kan du bekjempe soppen direkte.

Populære og velprøvde produkter

Det er ganske mange produkter som med hell bekjemper svarte flekker på badet. Effektiviteten deres har blitt bevist av en rekke anmeldelser av vertinner, men det er viktig å ta forholdsregler.

hvordan fjerne sopp på badet hjemmemedisiner
hvordan fjerne sopp på badet hjemmemedisiner

Kobbervitriol

Mange er interessert i hvordan man fjerner soppen på badet med blåvitriol. Den gjør jobben sin bra, men må brukes med forsiktighet. Fremgangsmåten er som følger:

  1. Tørking av badet. For å gjøre dette kan du bruke den eksisterende varmeren. Døren er åpen.
  2. Løsningen er under utarbeidelse. For å gjøre dette tas en spiseskje kobbersulfatpulver for en bøtte med vann.
  3. Vi tar på hansker. Det anbefales å dekke ansiktet med et gasbind.
  4. Med en bred børste behandler vi alle de berørte områdene.
  5. Etter det er det lurt å forlate hjemmet i 3-4 timer.
  6. De behandlede områdene vaskes godt med varmt vann og tørkes av.

Metoden er effektiv, men den må kanskje behandles på nytt. Det er viktig at det ikke er barn og dyr i huset mens du arbeider med vitriol.

hvordan fjerne mugg på badet permanent
hvordan fjerne mugg på badet permanent

Hvordan fjerne sopp på badet med hydrogenperoksid

Produktet har antibakterielle egenskaper og passer for de som ikke kan bruke blåvitriol. Den kan imidlertid brukes til å fjerne tvister, og selv da bare hvis de ikke har spredt seg mye og ikke tar mye plass.

Denne metoden vil være spesielt effektiv,hvis du er bekymret for spørsmålet om hvordan du fjerner soppen på badet mellom flisene på veggen. Også egnet for møbler laget av plast og gummiinnlegg.

Før behandling, vær oppmerksom på at hydrogenperoksid har blekende egenskaper. Derfor anbefales det å bruke den på lyse overflater.

Kjernen i behandlingen er enkel. Det er nok å ta på seg hansker og bruke en bomullspinne for å behandle flisefugene, de berørte møblene. La virke i 10-15 minutter og skyll godt med varmt vann. Det er nødvendig å utføre flere behandlinger til sporene er fullstendig ødelagt.

hvordan fjerne sopp fra taket på badet
hvordan fjerne sopp fra taket på badet

Tea Tree Oil

Hvordan fjerne soppen på badet med folkemedisiner, bekymrer de som ikke kan bruke potente medisiner og er utsatt for allergiske reaksjoner. I slike tilfeller kan du bruke tea tree-olje.

For å gjøre dette, lag en løsning som består av en del olje og en del varmt vann. Den resulterende væsken helles i sprøyten og sprekkene på flisen, rommet mellom badet og veggen behandles. Produktet er helt ufarlig, så det krever ikke skylling. Gjenta etter behov.

Olje ødelegger ikke bare sporer, men gir også rommet en behagelig aroma, som badet mistet da soppen havnet i det. Det må imidlertid forstås at du kan bli helt kvitt en ubehagelig lukt bare hvis du blir helt kvitt mugg.

Klorblekemiddel blir med i kampen

Mange er interessert i hvordan du fjernersopp på badet. Eventuelt klorblekemiddel vil bidra til å bli kvitt det for alltid. Men vanlig blekemiddel anses som det beste alternativet.

På grunn av at det avgis skadelige gasser når du arbeider med det, er det nødvendig med bandasje i ansiktet og hansker. For behandling må du forberede en løsning. For å gjøre dette, ta en del blekemiddel og ti deler vann. Mengden væske bestemmes i henhold til omfanget av katastrofen.

Behandler bestilling:

  • forbereder løsningen;
  • med en sprøyte eller en bred børste påføres produktet på svertede steder;
  • la være å handle i to timer, mens du må åpne vinduene og forlate rommet;
  • etter det vaskes alle med varmt vann;
  • fullstendig tørking er viktig, så overflater tørkes grundig;
  • badet er ventilert.

Det er viktig å holde barn og kjæledyr utenfor hjemmet under behandlingen.

hvordan fjerne sopp på badet med kobbersulfat
hvordan fjerne sopp på badet med kobbersulfat

Industrielle medisiner

Når det ikke er noe ønske eller mulighet til å bruke folkemidlene, er det bedre å bruke oppfinnelsene fra den kjemiske industrien. Mulighetene til medikamenter er ganske omfattende, deres effektivitet er bevist av en rekke bruksområder, og sikkerheten er bekreftet av produsenter.

På salg kan du finne husholdnings- og industrielle soppkontroll alternativer. Sistnevnte må brukes under bygging for å forbehandle overflatene på badet og dermed unngå problemer i fremtiden. husholdning egnet forødeleggelse av sporer som allerede har dukket opp.

I hyllene i butikken står både importvarer og innenlandsk produksjon. Hva du skal foretrekke avhenger av ønsket og økonomiske evner. Men etter tilbakemeldingene fra forbrukerne å dømme, håndterer begge på en effektiv måte konsekvensene av soppens utseende.

Hvis du er bekymret for hvordan du fjerner soppen på badet fra taket, så er det bedre å bruke spesialverktøyene som tilbys av kjemisk industri. Bruk av blekemiddel og kobbersulfat er også akseptabelt, men det er vanskelig å bruke dem på et vanskelig tilgjengelig sted. I alle fall er det bedre å ta stoffet med en sprøyte.

hvordan fjerne sopp på badet mellom flisene på veggen
hvordan fjerne sopp på badet mellom flisene på veggen

Risikofri rengjøring

Mange er bekymret for spørsmålet om hvordan man fjerner soppen på badet. Metodene skal være ikke-aggressive og trygge. Du kan prøve følgende tips.

brus og eddik. Effektivt og billig. Ingredienser kan finnes i nesten alle hjem. Essensen av metoden er som følger:

  1. Soda fuktes lett med vann for å danne en pasta.
  2. Det resulterende produktet påføres de berørte områdene.
  3. Etter det helles noen dråper eddik sakte på pastaen.
  4. Etter at det resulterende skummet har lagt seg, vaskes alt med varmt vann og tørkes av.

Metoden er ufarlig og krever ikke fjerning av husstandsmedlemmer fra leiligheten.

Borsyre og eddikessens. Før arbeid, bruk gummihansker og følg instruksjonene:

  1. Forbered løsningen. Til dette tas 4 deler vann, 2 deler hydrogenperoksid, 2 deler borsyre og en del eddikessens
  2. Behandle alle berørte områder med en børste.
  3. La være å handle i 3–4 timer.
  4. Skyll grundig med varmt vann og tørk.

Ventiler rommet etter påføring av produktet.

Forebyggende tiltak

For at spørsmålet om hvordan man fjerner soppen på badet ikke står foran husholdningen, er det nødvendig å følge forebyggende tiltak. Ellers vil selv det mest potente middelet være maktesløst til å få slutt på problemet en gang for alle.

Du kan kjøpe en spesiell soppspray i butikken. De behandles med inneluft hvis tilstanden på badet er en bekymring.

Det er også nødvendig å være spesielt oppmerksom på kraner og dusjhoder. De blir ofte angrepet av mikroorganismer. For å forhindre at dette skjer, bør du med jevne mellomrom behandle dem med en eddikløsning tilberedt i henhold til 1:1-skjemaet.

Konklusjon

Hvis du ikke forsømmer hygienereglene, hold rørene i orden og inspiser ventilasjonsanlegget regelmessig, da vil ikke soppen angripe badet. Men hvis dette allerede har skjedd, kan du bli kvitt det ved å bruke metodene gitt i denne artikkelen.

Anbefalt: