Lær hvordan du nivellerer vegger med egne hender

Lær hvordan du nivellerer vegger med egne hender
Lær hvordan du nivellerer vegger med egne hender

Video: Lær hvordan du nivellerer vegger med egne hender

Video: Lær hvordan du nivellerer vegger med egne hender
Video: How to LEVEL and PLASTER / RENDER WALLS and make them REALLY STRAIGHT and FLAT 2024, April
Anonim

Å reparere en leilighet er en møysommelig jobb. Spesielt når det gjelder globale endringer med utskifting av elektriske ledninger, kommunikasjonsrør, vinduer og dører. Selvfølgelig bør denne typen arbeid kun stoles på til erfarne fagfolk som har de nødvendige ferdighetene. På et visst stadie av reparasjonen kan du imidlertid bli involvert i prosessen med å dekorere og oppdatere en leilighet selv, spesielt når arbeidet med å fullføre veggene begynner, noe som vil tillate deg å redusere kostnadene forbundet med reparasjoner. Og hvem, hvis ikke eieren av hjemmet, vil nærme seg dette problemet med maksim alt ansvar. Så hvis du vil vite hvordan du skal jevne veggene med egne hender - fortsett! Et kort kurs i en av typene etterbehandlingsarbeider vil ikke tillate deg å mestre ferdighetene til en erfaren gipser, men å gjøre overflaten på veggene til et perfekt glatt lerret vil hjelpe.

hvordan du kan kle veggene dinehender
hvordan du kan kle veggene dinehender

gips eller gips

Oppretting av vegger kan gjøres på flere måter, som hver avhenger av graden av overflateforvrengning. Den vanligste blant dem, men ikke den enkleste, er gips. Alle kan mestre denne utjevningsmetoden med egne hender, forutsatt at alle punktene for klargjøring og påføring av mørtel på veggene overholdes. Denne metoden har flere fordeler: evnen til å korrigere den ufattelige krumningen av overflaten, utmerket vannmotstand og lydisolerende egenskaper til løsningen, den utrolige styrken til belegget. Det er også en metode for å utjevne vegger ved hjelp av gips, som brukes om nødvendig for å skjule åpenbare forskjeller i den utjevnede overflaten. Imidlertid er arkene av dette etterbehandlingsmaterialet ikke vannbestandige, og når det gjelder de lydisolerende egenskapene til dette materialet, forsterker det lyden i stedet for å absorbere den.

gjør-det-selv gips
gjør-det-selv gips

Arbeidstrinn

Før du nivellerer veggene med egne hender, må du gjøre følgende forberedende arbeid: Fjern først det gamle belegget (tapet, maling, gammelt gips). Deretter er det nødvendig å nøye vurdere graden av krumning av den behandlede overflaten. Dimensjonene til uregelmessighetene kan bestemmes ved hjelp av bygningsnivået og ledningen (dette gjelder den horisontale overflaten). Uregelmessigheter i vertikalen blir funnet ut ved hjelp av en loddlinje. Tillatte forskjeller for avretting med puss eller annen bygningsblanding er 3-5 cm Passe på at bruk av pusspassende, fortsett til påføring av et primerlag på veggene. En spesiell "sementmelk" påføres under sementblandingene, hvis sammensetning praktisk t alt ikke er forskjellig fra gipsløsningen.

hvordan rette opp vegger
hvordan rette opp vegger

Justering av vegger med beacons

Noen eksperter anbefaler å installere de såk alte beacon-linjene før de nivellerer veggene med egne hender. I kjernen er dette vanlige metallprofiler som fungerer som "skinner" for regelen. Hvordan justere veggene riktig med deres hjelp? Beacon linjer er festet strengt vertik alt. En bygningsblanding påføres mellom dem. Videre jevnes blandingen på overflaten av veggen med en regel eller en perfekt jevn pinne av passende størrelse. Imidlertid tar det en viss tid å fikse beacons, noe som øker den allerede lange justeringsprosessen betraktelig, selv om resultatet fullt ut rettferdiggjør bruken. Men hvis du vil vite hvordan du jevner veggene med egne hender, eliminerer mulige feil, vil det ikke være overflødig å gjøre deg kjent med teknologien for bruk av fyrtårn.

Anbefalt: