Interiørmaling - en moderne løsning for ditt hjem

Innholdsfortegnelse:

Interiørmaling - en moderne løsning for ditt hjem
Interiørmaling - en moderne løsning for ditt hjem

Video: Interiørmaling - en moderne løsning for ditt hjem

Video: Interiørmaling - en moderne løsning for ditt hjem
Video: Top 10 Mistakes When PAINTING Your Home! 2024, April
Anonim

Valget av etterbehandling av interiøret i leiligheten din består i hovedsak av to alternativer som er mest vanlige og økonomiske - tapet og maling. Andre alternativer - fliser, trepanel - er dyrere, og i sistnevnte tilfelle krever de også spesielle forhold hvis du regner med langsiktig service.

interiør maling
interiør maling

Oftest er veggene i boliger dekorert med tapeter - flerfargede, stripete, store eller små blomster eller med et lite iøynefallende ornament - generelt er utvalget bredt i farge, materiale og pris. Men trendene er i endring. Moten for å male vegger beviser mer og mer sin verdi, ikke bare når det gjelder kostnader, men også på mange andre måter. Så hvorfor er interiørmaling bedre enn tapet?

Spørsmål 1 - pris

Det er mange parametere som interiørmaling deles etter. Prisen i dette tilfellet avhenger direkte av dem. Så,viktige egenskaper ved maling:

  • glansnivå (dyp matt til halvmatt);
  • base (akrylinteriørmaling, vannbasert, vanndispersjon).

Også viktig å vurdere:

  • fargemetode (rulle, pensel);
  • veggmalingstekstur;
  • antall komponenter;
  • odor.
veggmaling
veggmaling

Tar alle parametere i betraktning, starter prisene fra 38-45 rubler per kilo maling og over. Materialforbruk avhenger av basen og jevn farge. Et kilo oljemaling, avhengig av farge, er nok for et område på 5 til 20 kvadratmeter. En liter vanndispersjonsmaling (base - akryl) er nok til 6-7 kvadratmeter. m, og vannbasert - med 7-11, noen ganger med 14-18 kvadratmeter. m, avhengig av sugeevnen til veggflaten.

Så, hvis du skal male et 4x3 rom med takhøyde på 2,5 m, bør du regne ut hvor mye veggmaling som trengs. Det viser seg at fargeområdet er på 30 kvadratmeter. m (trekk fra arealet til vinduer og dører). Hvis du tar akrylmaling, trenger den 5 liter. Avhengig av produsenten kan dette koste 300 rubler eller mer.

Det gjenstår å beregne arealet til rommet som renoveres, spørre prisen på gjeldende tilbud på markedet i din region og velg det best egnede alternativet.

Spørsmål 2 - søknad og hjelpemidler

Hva kan interiørmaling kreve? Vurder hjelpeverktøy:

  • Applikator- børster eller ruller. Når det gjelder en sprøytepistol for farging, sparer du mye tid, og dekningen blir jevn. Hvis det ikke er en slik enhet på gården og det ikke er noen som kan låne den til reparasjonstidspunktet, er dette en ekstra utgiftspost som overstiger ti ganger kostnadene for ruller og børster. Sistnevnte egner seg bedre for maling av små flater eller vanskelig tilgjengelige steder. Ruller er praktiske å håndtere store områder. For glatte vegger er minimum pelelengde egnet, jo mer ruhet og ujevnheter, jo lengre bør den være.
  • interiør akrylmaling
    interiør akrylmaling
  • Tynner - for ulike typer maling, enten white spirit eller vann (alt er angitt på pakken, så les instruksjonene som interiørmalingen følger med).
  • Hansker og spesielle klær (eller gamle ting du ikke har noe imot), maske og ekstra malingsutstyr: tape for å beskytte tilstøtende belegg, malingspanne (hvis du bruker en rull).

Spørsmål 3 - vedlikehold og reparasjon

Hvis det skjer at veggene blir skitne (ved et uhell, eller bare over tid, vil fukt og støv vise seg i all sin prakt), er det bare å vaske dem med en svamp eller klut med vanlige vaskemiddel eller såpe. Hvis det oppstår mekaniske skader og malingen er sprukket, er det også lettere å "reparere" en slik feil enn ved tapet.

innvendig malingspris
innvendig malingspris

Først må du finne akkurat den typen tapet du har valgt, mens fargetonene ikke går noen vei. Og veggkorreksjonfarging vil være lokalisert på skadestedet. Og når det gjelder tapet, må du endre hele stripen, som du ikke kan kjøpe i butikken, så du må ta en hel rull (hvis den limes ende-til-ende, og fjerning av en stripe vil ikke dra alt tapetet på veggen, ellers lim inn alt på nytt).

Et tungtveiende pinlig øyeblikk

Den eneste ulempen som interiørmaling har, er lukten. Noen arter er mindre "duftende", noen er mer. Men det er bare ett utfall - det vil være umulig å holde seg innendørs i lang tid (uten en beskyttende maske) mens malingen tørker. Hvis dørene ikke lukkes tett, risikerer "aromaen" å spre seg i hele huset.

Anbefalt: