Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC COMBIMIX, VALTEC COMBI, Oventrop. Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme

Innholdsfortegnelse:

Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC COMBIMIX, VALTEC COMBI, Oventrop. Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme
Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC COMBIMIX, VALTEC COMBI, Oventrop. Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme

Video: Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC COMBIMIX, VALTEC COMBI, Oventrop. Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme

Video: Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC COMBIMIX, VALTEC COMBI, Oventrop. Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme
Video: Air Source Heat Pump Installation 2024, April
Anonim

I dagens marked fortjener pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC og Oventrop spesiell oppmerksomhet. Design er universelt i bruk. "V altek" er designet for å justere temperaturregimet opp til 60 grader Celsius, "Oventrop" opp til - 90. Når du velger et produkt, bør du være oppmerksom på nivået av tillatt trykk. I det første tilfellet er det 10 bar, i det andre - 6.

Rask sammenligning

Oventrop er praktisk i badekaret eller badekaret, den brukes til å raskt varme opp rom. Produsenter anbefaler å legge rør under et stort lag med betong. VALTEC utelukker tilstedeværelsen av en pumpe i pakken. Oventrop er klare til å tilby vannvarmede vegger og andre interessante løsninger brukt i forbindelse med gulvvarme for å oppnå optimale forhold i bygget.

Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme VALTEC vennligst med et stort antall armaturer, ekstra automatisering, som er veldig praktisk for å lage et "smarthus"-system. For mer detaljert informasjon, nedenfor er korte egenskaper for enhetene.

VALTEC COMBIMIX Nøkkelfunksjoner

COMBI er en manifoldblokk utstyrt med termostathode med separat senketemperaturføler. Designet er utstyrt med strømningsmålere og manuelle væskevarmekontrollventiler, automatiske lufteventiler og drenering.

Pumpe- og blandeenheter for VALTEC gulvvarme er preget av følgende parametere:

- 1 tomme (25,4 mm) tverrsnitt av manifolder.

- Antall dyser – 12.

- Rørseksjon - ¾ tommer, gjenger - ekstern, tilkobling i henhold til Eurocone-standarden

- Temperaturregimet til vannet i systemet er opptil 90 °С, trykket er opptil 10 bar.

- Lengden på pumpesystemet er 18 cm.

- Begrensninger for temperaturinnstillinger – 20-60°С.

- Strømningshastighet - 2,75 m3/t.

Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme
Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme

Ytelse

Pumpe- og blandeenheter for gulvvarme brukes til å lage et sirkulasjonssystem av rør med lav temperatur regime av væsken. Justering av et komfortabelt mikroklima utføres ved å kontrollere flyten av væske og strømning i returen, forholdet mellom kretsene.

Drift av blandeaggregater utføres i systemet med oppvarming av gulv, vegger, friarealer, drivhus og drivhusjord. Konstruksjonene brukes sammen med kollektorer med en senter-til-senter avstand på 20 cm.. Pumpe og blandeaggregat for gulvvarme harliten størrelse, som er veldig praktisk når den plasseres i små områder.

Hvilke oppgaver løser COMBI-systemet?

Knuten lar deg øke intensiteten av væskepassasjen i gulvløkkene og redusere temperaturen til innstilt nivå. Dette forenkles ved å blande det med avkjølt vann som kommer fra løkkene til det "varme gulv"-systemet. COMBI-systemet er designet for varmebelastninger opp til 20 kW.

Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme
Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme

Fordelerskapet har en fordeler koblet til monteringen for tilkobling av varmekretser (til høyre for COMBI-enheten). Innreguleringsventiler med flottørstrømmåler er plassert på tilførselsmanifolden for koordinert drift av spolene. Hvis den ikke er balansert mellom løkkene, vil væsken ta en kort vei, og ignorere de lange løkkene.

Oppvarmet væske kommer inn i VALTEC gulvvarmepumpe og blandeenhet gjennom termostatventilen. Ved å installere et temperatursensorhode kan automatisk ventiljustering (åpne/lukke) oppnås. Opprettholdelse av spesifisert oppvarming av væsken tilsvarer det innstilte oppvarmingsnivået til det "varme gulv"-systemet (20-60С °).

På kollektorreturen er det justeringsventiler for tilkobling av servodrev som lar deg kontrollere temperaturen i rommene ved hjelp av et relé. Justeringen utføres manuelt ved hjelp av hettene som følger med i pakken.

Blokkeringsoppgave

Pumpen og blandeenheten for gulvvarmesystemet er designet for å blande vann fra radiatorsystemet med kuldevæske som kommer fra konturene til det "varme gulv"-systemet. Den beveger seg ved hjelp av en sirkulasjonspumpe. Fra monteringen kommer væsken inn i forsyningsmanifolden og passerer gjennom gulvsystemets konturer. I dette tilfellet synker temperaturen på væsken, oppvarmer bygningen og går tilbake til oppsamleren. Fra returen passerer kald væske gjennom enheten, syklusen gjentas.

Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme V altec
Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme V altec

Temperaturkontroll

For å justere temperaturregimet er det plassert en reguleringsventil med termohode ved innløpet til enheten. Opplegget til pumpe- og blandeenheten for gulvvarme indikerer tilstedeværelsen av en ekstern temperatursensor plassert foran tilførselsmanifolden. Oppvarming av væsken i systemet stilles inn manuelt på skalaen til termohodet. Med en økning i parametere lukkes ventilen automatisk, og stopper strømmen av varm kjølevæske inn i enheten. Når vannet avkjøles, åpner ventilen tilgang til den varme kjølevæsken. Dette gjør det mulig å sikre en konstant temperatur ved utløpet av enheten.

For å justere designforholdet mellom den oppvarmede og kalde væsken som kommer inn i pumpeinnløpet, er det levert to manuelle balanseringsventiler. Pumpeblandeenheten for gulvvarme, installert med egne hender, har den første ventilen på returmanifolden. Den lar deg justere volumet av kald kjølevæske som kommer inn i blandeenheten. Den andre ventilen er installert ved utløpet av enheten, foran tilkoblingsrøret til returkretsen til radiatorene. Det hjelper å justere volumet av oppvarmet væske som kommer inn i noden.

Nårnår modusen er riktig innstilt, tar termostatventilen midtstilling og påvirker økningen eller reduksjonen i tilførselen av varmt vann til enheten. Innstillingen letter den sammenkoblede driften av varmekretsen med andre romsystemer. I mangel av balansering vil VALTEC COMBIMIX-pumpen og blandeenheten for gulvvarmepumper mer væske gjennom seg selv enn det som er beregnet, og tar det fra andre systemer.

Behovet for termisk relé

For automatisk temperaturkontroll brukes romreleer koblet til kollektorservodrev. Mens det opprettholdes et komfortabelt mikroklima i rommet, utføres ikke oppvarming, ventilen er lukket på manifolden. Når temperaturen faller under den innstilte verdien, gir det termiske reléet strøm til servodrevet, røret åpnes. Når sløyfene er lukket, aktiveres omløpsventilen til enheten, væsken sirkulerer i en mindre sirkel på grunn av omløpet, og forhindrer at pumpen overbelastes.

pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme ovntrop
pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme ovntrop

Hvordan COMBI. S fungerer

For å jobbe med væravhengighetssensoren VT. K200. M er det utviklet en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme VALTEC COMBI. S. I stedet for et reléventil-væsketermisk hode, er en analog servodrivenhet installert, som opererer fra kontrolleren i henhold til en tidsplan. For eksterne temperaturregimer er det gitt en passende oppvarming av kjølevæsken. Dette påvirker den sjeldne aktiveringen av romtermostater når du åpner et vindu eller en dør. Gulvvarme lar deg opprettholde et nøyaktig beregnet nivå, og eliminerer svingninger rundt settetindikatorer fra maksimum (med åpen stasjon) til minimum. Komforten til mikroklimaet har et høyere nivå.

På COMBI. S-enheter bestemmes temperaturmodusen til kjølevæsken av kontrolleren i henhold til en brukerdefinert tidsplan og sensordata for måling av væske- og luftoppvarmingsnivå. Lignende enheter inkluderer en pumpe- og blandeenhet for Oventrop gulvvarme.

Sirkulasjonspumpen lar deg øke hastigheten på væskepassasjen på returledningen. En del av det kommer fra forsyningskretsen. Under omvendt passasje deles strømmen av den avkjølte væsken i 2 deler, nærmer seg pumpesystemet og hovedenheten. Forholdet mellom strømmen rettet til pumpen og tilførselen justeres gjennom ventilene. Hvis strømningshastigheten til returrøret ikke samsvarer med de innstilte parametrene (kollektorventiler er lukket), aktiveres bypassventilen, noe som er nødvendig for en konstant flyt av væske som sirkulerer gjennom pumpen. Ekstern kontroll av driften av enheten utføres av væravhengige termiske reléer.

Gjør-det-selv pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme
Gjør-det-selv pumpe- og blandeaggregat for gulvvarme

Oventrop-blokker

Systemet er designet for å imøtekomme lavtemperaturvarmekretser i et rom med tvungen sirkulasjon. Hovedoppgaven til enheten er å blande væske fra returen.

Knuteklassifisering:

- Omkjørings- og låseforbindelsesgruppe ("Multiflex" FZB, VCE og VZB).

- Rotary-serien ("Multiblock" TF og FZB).

- Hjørneversjon av enheter ("Multiblock" T, "Multiflex" F VCE og FZBU).

- Pass-through-enhetstype ("Multiblock" T).

- Koblingsgruppe ("Multiflex" F CE, VCE og F ZBU).

- Pumpe- og blandeserie ("Reguflur").

Karakteristiske trekk ved knuter

Designparametere:

- vannforsyning - 3,5 m3/t;

- effekt - 90 W;

- temperaturregime i tilførselskretsen - 50-95 grader Celsius;

- grense for arbeidstrykk - 6 bar;

- temperaturinnstillinger - fra 20 til 50 grader Celsius;

- spenning - 230V/50Hz.

Blokkene brukes i gulvvarmeanlegg og i utvalgte Oventrop pumpestasjoner. I det første tilfellet er de koblet til en gulvvarmemanifold av metall (f.eks. Regufloor H-modell), slik at du kan kombinere radiator- og panelvarme.

Regufloor H-enheten brukes til desentralisert normalisering av temperaturregimet i forsyningskretsen. Driften gir automatisk modus i bygninger opp til 200 m2 og et varmeforbruk på ca. 75 W/m2.

Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme
Opplegg av en pumpe- og blandeenhet for gulvvarme

Designfunksjoner

Pakken inkluderer grunnleggende varer:

- Treveisventiler utstyrt med koblingsgjenger M 30x1, 5 mm, seksjon 2 cm.

- Termisk relé med klemmesensorer og varmeledende base.

- Energibesparende sirkulasjonspumpe med innebygd elektrisk strømstyring.

- Temperaturregulator med maksimal begrensning foropprettholde et optim alt mikroklima.

For å lage en væravhengig justering, brukes Oventrop-manifoldgruppen i Regufloor HW-serien. Aggregatet leveres ferdig for hurtigkobling. Den lar deg koble fra 2 til 12 kretser og brukes ved tilkobling av systemer med 2-4 rør.

Regufloor HX-serien lar deg skille gulvvarmesystemer og radiatorrør ved hjelp av en varmeveksler. Reguleringsventilen er plassert ved inngangen til primærkretsen. Temperaturparametere stilles inn ved hjelp av nedsenkningssensorer i sekundærkretsen

Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarmesystem
Pumpe- og blandeaggregat for gulvvarmesystem

Alle pumpe- og blandeenheter har positive kundeanmeldelser - begge selskapene er testet og oppfyller de grunnleggende kravene for rask installasjon og pålitelig drift.

Anbefalt: