Aluminiumsprofiler for LED-striper: applikasjonsfunksjoner

Innholdsfortegnelse:

Aluminiumsprofiler for LED-striper: applikasjonsfunksjoner
Aluminiumsprofiler for LED-striper: applikasjonsfunksjoner

Video: Aluminiumsprofiler for LED-striper: applikasjonsfunksjoner

Video: Aluminiumsprofiler for LED-striper: applikasjonsfunksjoner
Video: Top 10 popular Linear Lights Aluminum Profiles in the market – Features, Applications & Installation 2024, April
Anonim

En spesiell plass i serien av LED-lyskilder opptar de såk alte LED-stripene (strips, linjaler). De består av LED-moduler med 3 dioder koblet til hverandre på en fleksibel basis. Bruken deres er en universell løsning for mange situasjoner der det ikke er mulig å installere armaturer på festemidler. For montering brukes oftest aluminiumsprofiler for LED-lister.

aluminiumsprofiler for LED-lister
aluminiumsprofiler for LED-lister

Designere har funnet en god bruk for dem i interiørbelysningsløsninger. Dette er en enhet for takbelysning i nisjer, bokser og bak gesimser, belysning av strekktak, dekorasjon av hyller, buer, belysning av trapper og gulvlister, aksenter på individuelle dekorelementer (peiser, speil), i møbelbelysning - garderober, ender av glassmøbler.

Materialer som brukes til fremstilling av profiler

Som allerede nevnt kreves det en profil for å installere LED-stripen. Profiler for LED-år er laget av enten polykarbonat eller aluminium.

Mer billigereer en profilboks laget av slitesterk plast - polykarbonat. Fordelen er at den kan være av hvilken som helst farge, gjennomsiktig eller matt, den er veldig elastisk, motstandsdyktig mot temperaturendringer, er ikke redd for mekanisk stress og er vanntett. Den brukes hovedsakelig til belysning av kontorer, handelsgulv og utstyr, i møbelproduksjon. En god løsning for belysning av skulpturer, skøytebaner, sklie.

Eksperter anser imidlertid aluminiumsprofiler for LED-striper som de mest allsidige og funksjonelle. De egner seg for alle typer armaturer, både innendørs og utendørs, da de er motstandsdyktige mot korrosjon, egner seg for installasjon i rom med høy luftfuktighet, og ikke avgir skadelige gasser. I tillegg fjerner aluminium varmen veldig godt, noe som øker varigheten på LED-stripen. Den enkle installasjonen gjør det mulig å lage strukturer av enhver konfigurasjon.

Profiltyper

Aluminiumsprofiler for LED-strips varierer i installasjonsmetode: overhead (eller universal), rille og hjørne.

aluminiumsprofil for led stripe
aluminiumsprofil for led stripe

Overleggsprofilen brukes oftest i møbelindustrien, og gir belysning til garderober eller kjøkkenmøbler. Du kan fremheve glassbordplatene. Det brukes en profil med gylne eller sølvfarger på opptil to meter. For å spre lysfluksen er aluminiumsprofilen til LED-stripen ofte utstyrt med lysfiltre.

Angular profil brukes i dethvis du trenger å bruke en ikke-standard løsning (ved belysning av butikkvinduer, vindusåpninger, tak, alle slags nisjer, kan du bruke den som sokkel for gulv eller tak).

profiler for LED strips
profiler for LED strips

Innfelte aluminiumsprofiler for LED-lister er motstandsdyktige mot ytre påvirkninger, brukes til å belyse møbler, trapper, gulv, selv i gården for å lyse opp verandaen eller stiene. De utkonkurrerer lignende plastprofiler betydelig.

Metoder for å feste båndet til profilen

Aluminiumsprofilen til LED-stripen er utstyrt med spesielle riller for enkelhets skyld, hvor du ganske enkelt kan skyve listen "på overraskelse". Men hvis det er behov, så er det nok bare å feste båndet.

Anbefalt: