Beetle som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker: hvordan takle det?

Beetle som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker: hvordan takle det?
Beetle som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker: hvordan takle det?

Video: Beetle som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker: hvordan takle det?

Video: Beetle som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker: hvordan takle det?
Video: 90 % случаев диабета будут излечены [если вы перестанете есть эти продукты] 2024, April
Anonim

Det hender ofte at insekter trenger inn i åpne pakker med frokostblandinger eller mel. Dette er veldig irriterende. Korn kan selvsagt sorteres fra, men er det hyggelig å spise grøt av det? Så du må kaste bort det bortskjemte produktet. Hva gjør jeg hvis en bille har havnet på kjøkkenet, ødelagt mel, frokostblandinger, grønnsaker.

bille ødelegge mel korn grønnsaker
bille ødelegge mel korn grønnsaker

Du vil ikke forgifte disse insektene, kjøkkenet er det fortsatt, men du kan kjempe på andre måter. Til å begynne med, sjekk alle frokostblandinger og brød i huset. Tøm alle skap og vask dem godt, gjerne med et rengjøringsmiddel.

Bille som ødelegger mel, frokostblandinger, grønnsaker, kan være en liten melbille. De kan vises i produkter under langtidslagring i åpen form. Selve billene er 3-4 mm store. De har en langstrakt rødbrun kropp. De elsker rug, ris og hvetemel. De spiser kli, hercules, semulegryn. Noen ganger slår de seg ned i bokhvete, ris, tørket frukt. Som du kan se, er de praktisk t alt altetende. På grunn av sin lille størrelse kommer insektene lett inn i dårlig lukkede bokser, krukker og poser. De legger larvene sine i melstøv, sprekker, påposer med mel, korn eller kli.

For å forhindre en slik hendelse kan du legge uskrellede hvitløksfedd i poser med gryn. En bille som ødelegger mel, frokostblandinger, som vampyrer, er også redd for lukten av hvitløk.

bille ødeleggende mel
bille ødeleggende mel

Lagre frokostblandinger og mel i plast- eller glassbeholdere med tett lokk. I tillegg må oppbevaringsområdet for mat være godt ventilert.

Der hvor billen ikke hadde tid til å slå seg ned, ødeleggende mel, frokostblandinger, grønnsaker, d.v.s. ikke forurensede produkter, må du helle i tette poser og sette i kjøleskapet eller på balkongen i ti dager.

En annen måte. Skjær en fersk sitron i skiver og legg der du måtte ønske det. Feilene vil raskt forsvinne.

Hvis det er lerretsposer i huset, må du lagre bulkprodukter i dem. Til å begynne med bør imidlertid posene behandles riktig. Lag en sterk s altløsning og kok opp posene i den. La dem deretter trekke i denne løsningen til vannet er helt avkjølt. Etter det, vri ut og tørk, men du trenger ikke å skylle. Stryk posene godt med et varmt strykejern. Nå kan du trygt fylle dem med produkter - ikke en eneste bille starter her etter behandlingen!

bille som ødelegger mel
bille som ødelegger mel

Et bille-ødeleggende mel kommer inn i huset vårt fra butikken. Hvis frokostblandingen, infisert med larver, ligger i et varmt lager i flere måneder, og deretter kommer inn i huset ditt gjennom butikken, vil ubudne gjester definitivt dukke opp fra larvene. Som oftest er det en låvensnutebille.

Hanslarvene ligner korn av semulegryn som sitter sammen med hverandre. De er nesten gjennomsiktige og usynlige i korn. Denne billen, ødeleggende mel, frokostblandinger, grønnsaker, er ufarlig ved første øyekast. Men insektet har veldig skarpe og sterke tenner som det gnager gjennom eventuelle pakker med. Derfor er det tryggere å lagre bulkprodukter i glass.

Selvfølgelig er det veldig ubehagelig når du skal gi maten til slike uønskede gjester, men ikke få panikk. Bare prøv å bruke de enkle tipsene ovenfor, og du vil glemme dette problemet for alltid. Lykke til med jakten!

Anbefalt: