Flytende gummi for vanntetting: applikasjonsanmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Flytende gummi for vanntetting: applikasjonsanmeldelser
Flytende gummi for vanntetting: applikasjonsanmeldelser

Video: Flytende gummi for vanntetting: applikasjonsanmeldelser

Video: Flytende gummi for vanntetting: applikasjonsanmeldelser
Video: La Trottinette Electrique d'Apple!! 45 km/h Segway KickScooter P100 SE 2024, Kan
Anonim

Flytende gummi for vanntetting i dag er mye brukt i mange byggenæringer. Det er en ny generasjons materiale basert på bitumen. Flytende gummi er elastisk, spenstig og slitesterk. Den løsner ikke godt fra områdene den er påført.

Flytende gummimembranbelegg brukes på en rekke overflater som betong, stål, takmateriale og mange andre. Dette materialet kalles også polymer-bitumen mastikk. I noen tilfeller er dammen til og med vanntett med flytende gummi.

De viktigste forskjellene mellom flytende gummi og andre vanntettingsmaterialer

Tradisjonell bituminøs mastikk har samme sammensetning som flytende gummi, men omfanget er begrenset på grunn av egenskapene til komponentene som ødelegges av ultrafiolett stråling. Det vil si at den ikke kan brukes på åpne overflater.

Fordelene med flytende gummi

  1. Flytende gummi for vanntetting kan feste overflater av nesten alle materialer sikkert. Kvaliteten på den resulterende adhesjonen avhenger ikke av"age" belegg.
  2. Polymer-bitumenmastikk trenger inn i sprekker og skader av alle former, fyller dem hermetisk og gjentar formen nøyaktig. Dette skiller den fra andre isolasjonsmaterialer, som er tykkere.
  3. Flytende gummi beskytter de behandlede overflatene perfekt mot korrosjon, siden den ikke har sømmer og skjøter.
  4. Høy elastisitet gjør at den påførte gummien kan fungere i lang tid uten brudd og deformasjoner.
  5. flytende gummi for vanntetting
    flytende gummi for vanntetting
  6. Vanntetting med flytende gummi er absolutt ikke giftig. Selv i varmt vær fordamper ikke materialet skadelige essensielle oljer. Vanntetting av kjeller med flytende gummi i en bygård er mulig uten midlertidig utkastelse av beboere.

Materialufullkommenhet

  1. For å jobbe med flytende gummi kreves spesialutstyr, som ved feil bruk kan være farlig. Derfor bør kun en kvalifisert spesialist manipulere materialet. Gjør-det-selv vanntetting med flytende gummi viser seg å være problematisk og farlig.
  2. Emulsjon er ganske dyrt. Bruken lønner seg med en rekke fordeler og lang levetid, men det er ikke alle kunder som kan betale ut en stor sum penger om gangen.
  3. vanntetting av flytende gummi
    vanntetting av flytende gummi
  4. Ytterligere tak- eller bassengbeskyttelse kan inkludere gummimaling. Det må huskes at kun organisk silisium eller vannbaserte forbindelser er egnet for slikt arbeid.
  5. Vanntetting med flytende gummi har et lite attraktivt utseende. Derfor brukes den sjelden i privat konstruksjon.

Metoder for påføring av flytende gummi

  1. Airless sprayet to-komponent gummi. Denne operasjonen krever spesielle innstillinger.
  2. En-komponent formuleringer sprayet fra høytrykksenheter.
  3. Spesial en-komponent gummi kan påføres for hånd.
vanntetting flytende gummi anmeldelser
vanntetting flytende gummi anmeldelser

For forbrukernes bekvemmelighet har noen produsenter utviklet universelle forbindelser som kan fordeles over overflaten på forskjellige måter.

Anvendelsesområde for flytende gummi

Funksjoner ved påføringen av materialet gjør at det kan brukes til vanntetting av fundamenter, bassenger, dammer, tak og gulv.

Ved hjelp av flytende gummi reparerer og delvis oppdaterer spesialister elementer av ulike design. Under veibygging kan kumoverflater behandles med emulsjon.

I parkeringsplasser og store garasjer er flytende gummi ypperlig for vanntetting av gulv. Den brukes også i skipsbygging for å lage et beskyttende lag på sjø- og elvefartøyer.

Byggernes tilbakemelding om bruk av flytende gummi til vanntetting av gjenstander nedgravd i vann

Produsenter av sprayet mastikk trenger ikke lenger å bevise for byggherrer viktigheten av vanntetting av gjenstander. Bedrifter som nøyaktig kan korrelere alle inntekter, utgifter, arbeid og tid går nå over til flytende gummi. De erforklare dette med at materialet tilfredsstiller alle deres krav. Det er spesielt praktisk å jobbe med det under isolering av pelefundamenter.

Det er viktig for store utbyggere å behandle et stort overflateareal så raskt som mulig. Med riktig bruk av utstyret kan en spesialist vanntette 600-1000 m2 på 8 timer.

Den nødvendige soliditeten til belegget oppnås ved å bruke en to-kontakts blandeanordning. Etter påføring av sammensetningen på overflaten tar dannelsen av det primære monolittiske laget ca. 10 sekunder, dette skjer på grunn av naturlig fordampning av vann.

Alle disse parameterne for flytende gummi gjør den populær blant byggherrer som er involvert i bygging av bygninger på vanskelig og våt jord.

Omtaler av beboere i murhus om vanntetting av murverk med flytende gummi

Produsenter hevder at materialet de produserer har utmerket vedheft til forskjellige overflater, murstein er intet unntak. Men utbyggere advarer om de tilgjengelige funksjonene når de arbeider med denne typen fundament.

Ved bruk av flytende gummi til vanntetting av kjellere i bygninger, må det tas hensyn til at murverket skal være tørt og fritt for smuss. Hvis veggen er våt, vil isolasjonen som er påført den lukke damputløpet, og mursteinen vil alltid fryse sterkt. Kondens kan ofte sees i hjørnene av en slik kjeller. Når du bruker dobbeltsidig vanntetting, kan våte murstein begynne å bryte ned etter flere sykluser med frysing og tining. Dette vil også svekke vedheften.

vanntettingflytende gummi foundation
vanntettingflytende gummi foundation

Derfor er det viktig å påføre et belegg på utsiden av bygningen, på grunn av mursteinens fuktabsorberende egenskaper. Vanntetting av fundamentet med flytende gummi fra innsiden gir liten mening, siden veggen vil være konstant våt. Et slikt tiltak vil beskytte bare selve kjelleren mot fuktighet. I dette tilfellet er sammensetningens vedheft bare nok i noen få vintre.

For murverk er det bedre å bruke et materiale som påføres for hånd. Med riktig fordeling av vanntettingslaget vil det vare i mer enn 10 år.

Omtaler av byggherrer om montering og drift av tak med vanntetting av flytende gummi

I alle områder av konstruksjon er vanntetting et presserende problem. Flytende gummi, hvis anmeldelser i de fleste tilfeller er positive, refererer til populære materialer som brukes til slike formål.

I privat konstruksjon brukes denne komposisjonen sjelden. Dette er på grunn av dets uattraktive utseende og høye kostnader. Flytende gummi for vanntetting av flate tak brukes hovedsakelig i industrianlegg, som garasjer, verksteder, kloakkbehandling og andre anlegg. Ved arbeid med materialet skal spesialisten ha personlig verneutstyr og forsikring.

gjør-det-selv flytende gummi vanntetting
gjør-det-selv flytende gummi vanntetting

Noen byggere anbefaler ikke å bruke flytende gummi som eneste belegg for flatt tak. En annen blanding må påføres over vanntettingen for å beskytte dens integritet under mekanisk påkjenning, for eksempel kraftig hagl eller planlagt rengjøring.snø. Kanten på en spade kan umiddelbart flytte en del av laget og etterlate et tomt rom.

Produsenter hevder at flytende gummi for vanntetting kan vare i mer enn 10 år. Dette gjelder bare for situasjoner der det er overm alt med løsemiddelfri maling. Ellers er levetiden omtrent 5 år.

Omtaler om arbeid med flytende gummi under forskjellige klimatiske forhold

Når den er jevnt fordelt over overflaten, stivner flytende gummi nesten umiddelbart. Produsenter hevder at du kan jobbe med sammensetningen opp til -5 ° C. Om sommeren er det ingen begrensninger på temperatur ved påføring.

vanntetting av dammen med flytende gummi
vanntetting av dammen med flytende gummi

Det harde russiske klimaet er ikke til hinder for å opprettholde de ønskede egenskapene til materialet. Den kan brukes utendørs så lenge temperaturen ikke synker under -35°C om vinteren.

Anmeldelser av flytende gummi for vanntetting av utendørsbassenger

Arbeidere legger merke til det praktiske ved å spraye den flytende sammensetningen på pregede overflater. Byggherrer må ta hensyn til værmeldingen. Hvis det er fare for regn, er det bedre å utsette vanntettingsarbeid i åpne områder.

kjeller vanntetting med flytende gummi
kjeller vanntetting med flytende gummi

Derfor kan du i dag i byggevaremarkedet finne mange komposisjoner for ulike formål. Flytende gummi for vanntetting er populær på grunn av sine eksepsjonelle egenskaper og påføringshastighet. Den er flott for en rekke overflater. Dette bekreftes av mange positive anmeldelser om dettemateriale.

Anbefalt: