Hvorfor treimpregnering er nødvendig

Hvorfor treimpregnering er nødvendig
Hvorfor treimpregnering er nødvendig

Video: Hvorfor treimpregnering er nødvendig

Video: Hvorfor treimpregnering er nødvendig
Video: Hvorfor-sangen 2024, Kan
Anonim

Det mest populære byggematerialet er tre. Det har blitt brukt siden antikken, ikke bare til bygging av hus, men også til produksjon av skip, husholdningsartikler og forskjellige andre produkter. Samtidig bør det bemerkes at teknologien for treforedling ikke har endret seg mye siden den gang, selv om det har dukket opp nye verktøy og materialer som kan forenkle denne prosessen i stor grad.

impregnering for tre
impregnering for tre

De fleste moderne mennesker er imidlertid ikke engasjert i produksjon av treprodukter, men dette betyr ikke at de ikke kjøper dem for deres behov. I dette tilfellet oppstår vanligvis spørsmålet, hvordan impregnere treet. Dette skyldes det faktum at de fleste av disse produktene er design som krever videre bearbeiding, spesielt beskyttelse mot fuktighet eller ulike skadedyr.

Behandle tre før du bruker det til det tiltenkte formålet, slik at det ferdige produktet ikke absorberer fuktighet under drift, noe som vil føre til forvrengning og rask svikt. Det finnes også impregnering for tre, som inkluderer antibakterielle komponenter som forhindrer oppkomsten av mugg og mugg.

hvordan bløtlegge ved
hvordan bløtlegge ved

Tjue år sidentil disse formålene brukte de vanlig tørkeolje, som taklet oppgaven godt. Imidlertid tørket den ganske lenge, hadde en karakteristisk lukt og festet seg til hendene. Det bør også bemerkes at dette verktøyet ikke kan trenge dypt inn i strukturen til det behandlede materialet, noe som betyr at slik beskyttelse er overfladisk.

Moderne treimpregneringer er svært absorberende. De trenger inn i materialet til en dybde på flere centimeter, noe som gjør slik behandling bedre og mer pålitelig. Samtidig tørker de ganske raskt og fester seg ikke til hendene.

I motsetning til tørkeolje har moderne treimpregneringer gode grunningsegenskaper. De fester seg godt til maling, og noen håndverkere foretrekker å legge til litt fargestoff direkte i dem. Dermed er produktet m alt et par centimeter innvendig, noe som med mindre skader under drift bidrar til å unngå synlige riper og til og med sprekker.

treforedlingsteknologi
treforedlingsteknologi

Tre brukes til ulike formål og under ulike klimatiske forhold. Derfor bør hvert enkelt produkt gjennomgå sin egen behandling. Vanligvis har moderne treimpregnering universelle egenskaper, men det er spesialiserte materialer som har spesielle egenskaper designet for spesifikke forhold. For eksempel i stand til å motstå s altvann, brannsikker, svært motstandsdyktig mot skadedyr, og til og med dekorativ (gir treet et antikt utseende). Før du kjøper denne eller den impregneringen bør dustuder nøye instruksjonene for det. I den kan du også lære om metoden for å påføre væske på tre, og om hvilket temperaturregime som bør følges til det tørker helt.

Dermed har moderne impregneringer overgått den tidligere brukte tørkeoljen betydelig. De er pålitelige, høy kvalitet og enkle å håndtere.

Anbefalt: