Dekorative gjerder og gjerder til blomsterbed

Innholdsfortegnelse:

Dekorative gjerder og gjerder til blomsterbed
Dekorative gjerder og gjerder til blomsterbed

Video: Dekorative gjerder og gjerder til blomsterbed

Video: Dekorative gjerder og gjerder til blomsterbed
Video: САМЫЕ КРАСИВЫЕ ВЫСОКИЕ ЦВЕТЫ для Живой Изгороди, Забора и Заднего Плана 2024, April
Anonim

Alle hageplasser er som regel adlet og inngjerdet. For å gjøre dette bruker gartnere spesielle dekorative kanter, gjerder og gjerder for blomsterbed.

gjerder for blomsterbed
gjerder for blomsterbed

Hva er gjerdene for blomsterbed og blomsterbed

Det moderne materialmarkedet tilbyr en rekke produkter for landskapsdesign, landskapsforming og utsmykning av stedet. Og du kan kjøpe dem ferdige eller lage dine egne. Ferdige alternativer for gjerder for blomsterbed, du kan velge hvilken som helst form, farge og størrelse.

Ferdige kantbånd og former

hagegjerder
hagegjerder

Denne typen gjerde er laget av polymerplast og presenteres på markedet i form av plastformer for blomsterbed i forskjellige konfigurasjoner: i form av en bolle eller tønne, en vase med eller uten stilk, eller et kantbånd av plast.

Hagekanten minner lite om tradisjonelle dekorative gjerder for blomsterbed. Det fungerer snarere som en begrenser når du lager plener, hagestier eller bed, snarere enn som et dekorelement. Fordelene med kantbåndet inkluderer dens motstand mot direkte sollys. I tillegg ved installasjoningen verktøy er nødvendig, og den fleksible utformingen tillater en lang rekke konfigurasjoner. Men den største fordelen med en hagekant, ifølge de fleste gartnere, er at den ikke lar planterøtter vokse utover det inngjerdede området. Det er imidlertid verdt å merke seg at plasttape ikke kan skryte av holdbarhet som betong, jern eller tre

gjerder for blomsterbed
gjerder for blomsterbed

gjerder til blomsterbed. Denne typen gjerder produseres i ruller på 1 meter, høyde og bredde henholdsvis 15 og 20 cm.

Betongrekkverk

Selvfølgelig er gjerder for blomsterbed laget av betong vanskelig å forestille seg. Men det er fullt mulig å bruke en konkret form i form av en bolle, firkant eller polygon for en blomsterhage. Denne formen kan druknes litt i bakken eller plasseres på overflaten - det avhenger allerede av fantasien din og hva slags blomsterbed du vil ha. Fordelen med slike strukturer er at de ikke er redde for hverken sol eller fuktighet og er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer. I tillegg kan de farges, noe som gir deg mer plass til å uttrykke kreativiteten din.

Hagegjerder i metall

Blomsterbed inngjerdet med støpejerns-, støpe-, sveise- eller smidde metallgjerder ser veldig originale ut. Som regel lages de på bestilling, for dette må du vite nøyaktig

dekorative gjerder for blomsterbed
dekorative gjerder for blomsterbed

dimensjonene til fremtidige gjerder og få et komplett bilde av utseendet deres. Se slik utgjerder er veldig stilige og dyre, i tillegg er de veldig slitesterke og kan males. Den eneste ulempen er den høye prisen.

Murstein- og steingjerder

Nysgjerrig, men blomsterbedgjerder kan også lages av murstein. Det er mange alternativer for å legge dette allsidige byggematerialet. Den kombineres også med suksess med andre materialer: tre, stein, rullestein, belegningsplater og metall.

Anbefalt: