Slik deler du et rom i to soner: alternativer for bildedesign

Innholdsfortegnelse:

Slik deler du et rom i to soner: alternativer for bildedesign
Slik deler du et rom i to soner: alternativer for bildedesign

Video: Slik deler du et rom i to soner: alternativer for bildedesign

Video: Slik deler du et rom i to soner: alternativer for bildedesign
Video: Kastrup Λ Vervaeke: Mind Uploading & Shadow Integration 2024, April
Anonim

Det er tider når lykkelige eiere av sin egen leilighet spør seg selv: "Hvordan dele et rom i to soner?" Det kan være mange grunner til dette, det er ikke nødvendig å vurdere dem, fordi det viktigste er å oppnå ønsket resultat. Funksjonell sonering av plass er ganske enkel hvis du forstår hvilke av de tilgjengelige alternativene som er prioritert.

Utformingen av en slik plan kan være både reversibel og irreversibel. Det siste alternativet innebærer bygging av en vegg, noe som ikke alltid er mulig på grunn av behovet for å investere et visst beløp og kompleksiteten til prosjektet. Reversibel sonering er mye enklere og billigere, selv noen som aldri har jobbet med interiørdesign og reparasjon vil takle en slik oppgave. Det er flere tilgjengelige alternativer, som hver har sine egne fordeler og vil organisk passe inn i en eller annen designstil. Det gjenstår bare å velge, etter å ha vurdert alle mulige soneringsmetoderplass.

Hvordan dele et rom i to soner med en vegg?

Å dele et rom i to deler med en vegg
Å dele et rom i to deler med en vegg

Dette er det vanskeligste og dyreste alternativet av alle, ettersom en ny vegg skal settes opp. Det er heller ikke lett å gjennomføre prosjektet på grunn av behovet for å få dokumentær tillatelse for ombygging av leiligheten, som utstedes av det tekniske inventarbyrået. I tillegg bør rommet ha to vinduer. Hvis du deler territoriet i to deler av en vegg, kan en av dem miste naturlig lys, og uten det vil det være ubehagelig. Det er nødvendig å grundig forberede og veie alle fordeler og ulemper, hvis å dele rommet med en vegg er den eneste riktige avgjørelsen.

Så, hvordan dele et rom inn i to soner med en hovedpartisjon? En forutsetning er installasjonen på en rengjort betongbase. Som materiale er det tillatt å bruke et bredt utvalg av typer finish, som (ifølge beboerne) passer best inn i interiørstilen. For eksempel murstein, gipsplater eller skumbetongblokker, en løsning av sand og sement, og så videre. Skilleveggen er knyttet til hovedveggen ved hjelp av armering eller jernhjørner. Du kan også lage en komplett scene med en døråpning for å danne et eget rom.

Bruk av glassvegger for funksjonell inndeling

Glassskillevegg for rominndeling
Glassskillevegg for rominndeling

Dette alternativet er veldig interessant i utførelse, da det bidrar til en visuell økning i plass, og forlater rommetromslig og lett. Glass har lyd- og varmeisolerende egenskaper.

Du kan velge blankt eller frostet glass, som avgjør synligheten til rommet. Men sammen med fordelene er det også ulemper. Denne typen skillevegg anbefales ikke for bruk i barnerom og generelt i et hus der det er en baby, da han kanskje ikke legger merke til glasset og lider. Resten av materialet er slitesterkt, tykkelsen er opptil to centimeter. Dette er et spesielt herdet slagfast glass, som er ganske vanskelig å knuse. Du må også huske at en slik partisjon ikke passer inn i enhver stil. Glass passer best med moderne interiør.

Drywall-partisjon som deler et rom

Du kan også dele rommet i to soner med gips. Dette alternativet er kjent for å være billig i utførelse, og det kan også finnes i en hvilken som helst jernvarehandel, samt en ramme for det.

En skillevegg av gipsplater kan dele et rom enten helt eller delvis, og lage et eget rom. Dette alternativet er bedre enn glass ved at det er mulig å feste hyller, henge lamper, malerier og andre dekorative elementer. Selv i en gipsveggpartisjon kan du lage en bue. For best lydabsorpsjon, fyll interiøret med lydisolerende materiale. Det eneste negative er installasjonen, som ikke alle kan håndtere. Eksperthjelp kan være nødvendig.

Montering av skyvedører for å dele et rom

Skyvedører for å dele et rom i to soner
Skyvedører for å dele et rom i to soner

Bruk av garderobedører er det vanligste alternativet, da man her kan streife rundt med tanke på materialvalg. Det er ganske dyre og billige modeller på markedet, samt materialer i forskjellige stilistiske retninger. Skyvedører er relativt enkle å installere og enkle å finne i butikker rundt i byen.

Når det gjelder materialene, kan de være helt forskjellige: glass, plast, tre. Guider velges avhengig av størrelsen på området og personlige ønsker. Dører kan ikke bare bevege seg fra hverandre i forskjellige retninger, men også foldes som en bok.

En garderobe som deler et rom i to soner

Dette er et annet vanlig alternativ som har sine fordeler og ulemper. Skapet er enkelt å installere, og det er ingen begrensninger på valget. Det viktigste er at det ikke er massivt og ikke tar for mye plass, spesielt hvis vi snakker om et lite rom. I tillegg vil en stor struktur frata den begrensede plassen lys. Et godt alternativ er et stativ uten bakvegg. Det tar ikke mye plass, og du kan installere en rekke dekorative elementer i hyllene, for eksempel innrammede fotografier, blomster, figurer og mer. Hvis du velger en garderobe i en bestemt stil, vil den passe perfekt inn i interiøret. Det eneste negative er at reolen ikke har lydisolerte egenskaper, så den egner seg ikke når samme rom er delt mellom foreldre og barn.

Bruk av en gardin eller skjerm for å sone plassen

Inndeling av et rom i to soner med gardiner og skjermer
Inndeling av et rom i to soner med gardiner og skjermer

En enkel og relativt billig måte som er like vakker som de forrige. Dette alternativet er mobilt, da gardiner og skjermer kan fjernes når som helst. Det har imidlertid de samme ulempene som et skap eller stativ. Å dele et rom med en gardin i to soner er veldig enkelt, så vel som med en skjerm. Til dette brukes tekstiler hengt opp på festemidler. Et rikt utvalg av butikker lar deg velge et stoff for gardiner som organisk vil passe inn i den generelle stilen til interiøret. Det anbefales å velge lyse farger som ikke visuelt belaster plassen.

Med skjermer er det enda enklere, du trenger ikke tenke på monteringsmuligheter - installer på rett sted, og du er ferdig. En bemerkelsesverdig funksjon er at dette elementet kan bli en ekstra dekorativ gjenstand. Avhengig av stilen på interiøret kan du velge glass, tre, tekstil, speil og til og med glassmalerier.

Zone plass med møbler

Hvordan dele et rom i to soner ved hjelp av møbler? Det er mulig (bortsett fra stativet) å bruke et sett med utskiftbare blokker. Dette transformerer møbler, avhengig av eiernes ønsker, fungerer som et skap, bord, kommode, garderobe og så videre. Denne sonemuligheten kan også kalles mobil, da blokkene enkelt fjernes og monteres igjen.

Hvordan dele kjøkken-spisestuen inn i funksjonelle områder?

Skille kjøkkenet fra spisestuen
Skille kjøkkenet fra spisestuen

I mange leiligheter og hus er disse rommene kombinert til ett. Men noen ganger vil du virkelig gjøre kjøkkenet og spiseplassene koseligere ved å avgrense plassen. Oftest brukes en bardisk til dette. Selv om det ikke innebærer fullstendig separasjon, og lar hele plassen stå åpen, er dette alternativet fortsatt foretrukket.

Funksjonell soneinndeling av plass er også mulig ved å montere en gipsplateskillevegg. Den kan dekoreres med fototapet som passer inn i kjøkkenets interiør. Et rom delt inn i to soner, som på bildet ovenfor, vil vise seg å være origin alt og vil ikke miste kvadratet. Kjøkkenet vil problemfritt flytte inn i spisestuen, noe som vil komme hele området til gode. Du kan også installere skyvedører eller møbler.

Zoneinndeling med følgende profesjonelle designteknikker fortjener spesiell oppmerksomhet:

  • materialer - du kan dele territoriet i to deler med forskjellige gulvbelegg;
  • farge - nyansene som brukes i spise- og kjøkkenområdet kan variere betydelig og til og med stå i kontrast til hverandre;
  • lyskilder - lyse armaturer brukes i en del av rommet, belysningen er mer dempet i et annet område;
  • innredning - f.eks. perlegardin, potteblomster, akvarium, søyler, peis.

Utformingen av et rom delt i to soner kan kontrastere eller harmonisere. Eksempler på en slik løsning gjenspeiles tydeligst i bildene nedenfor.

Separasjon av stue og spisestue

Funksjonell inndeling av stue og spisestue
Funksjonell inndeling av stue og spisestue

Denne layouten er også relativt vanlig. I dette tilfellet kan du ty til sonering med blomster eller etterbehandlingsmaterialer, eller du kan gå videre ved å lagepodium eller bue. Det første alternativet er ideelt når kvadratet på rommet ikke tillater bruk av andre metoder. Podiet er laget av rammer som hjelper til med å heve gulvet på et bestemt sted. Høyden på strukturen, dens areal og typen etterbehandlingsmateriale som brukes er forskjellige. På podiet kan du plassere både en stue og en spisestue.

Hvordan dele et rom vakkert inn i to soner? Svaret her er enkelt - buen. Denne metoden har fordelen av å spare plass og bekvemmelighet. Rommet er visuelt delt i to deler, men begge deler av det får tilstrekkelig med lys og forblir romslige. Den samme metoden er perfekt for å skille stuen fra kjøkken-spisestuen. Buer kan være funksjonelt nyttige hvis de danner stativer eller til og med fullverdige lagringsstrukturer. En kombinasjon av en bue og et podium er mulig, selv om denne metoden innebærer å investere en betydelig sum penger.

Interessante alternativer for å dele soverommet i to soner

Funksjonell sonering av soverommet
Funksjonell sonering av soverommet

Studioleiligheter gir ofte hodepine når du ikke vet om du skal lage et soverom eller en stue. Men med bruk av ulike måter å dele et rom i to deler, trenger du ikke å bekymre deg for det. Kanskje soverommet og stuen vil vise seg å være dårligere, ikke det samme som om de var separate rom. Men når det ikke er andre alternativer, er det ikke noe valg.

Hvordan dele soverommet i to soner? Rommet i dette tilfellet kan sones ved hjelp av hvilken som helst av metodene som er presentert i artikkelen. Hvis du planlegger å lage et soverom og stue, flott alternativet med installasjon av et stativ er egnet, som kan suppleres med en gardin. Skyvedører eller gipsplater er også egnet. I tilfelle du trenger å sone soverommet, skille området med sengen fra området for å slappe av, lese bøker eller ta vare på deg selv, vil en vanlig skjerm gjøre det. Det kan også bli et element som ting plasseres på. På bildet ovenfor kan du se noen interessante alternativer.

Barnerom: ideer for å dele et rom i soner

Når barn av forskjellig kjønn plasseres i samme rom, hvis det er nødvendig med separasjon av arbeidsområdet fra rekreasjonsområdet, anbefales det å se på alternativer som skjerm eller gardin, møbelelementer eller skillevegger som delvis dele opp området. Hver for seg er det verdt å ta vare på belysningen slik at det rekker i begge deler av barnehagen.

I dette tilfellet er det mulig å dele rommet i to soner med egne hender, siden designene er enkle å implementere. Det er veldig viktig å ta hensyn til babyens behov og ønsker, hans karakter og hobbyer.

Anbefalt: