Hjemmelaget loddestasjon

Hjemmelaget loddestasjon
Hjemmelaget loddestasjon

Video: Hjemmelaget loddestasjon

Video: Hjemmelaget loddestasjon
Video: DIY Soldering Station 2024, April
Anonim

Moderne elektronikk står ikke stille og er i stadig utvikling. Nye teknologier dukker opp som bruker små deler, og nye og fundament alt forskjellige prosessorer, brikker og mikrokretser utvikles hele tiden, med sikte på å redusere størrelsen samtidig som ytelsen opprettholdes.

Loddestasjon
Loddestasjon

Slike innovasjoner innen mikroprosessorteknologi oppmuntrer håndverkere til stadig å oppgradere og forbedre verktøyene sine for å arbeide med lignende deler og kretser. Dette ga fødsel til enheter som varmluftloddestasjoner og andre enheter for reparasjon og produksjon av moderne teknologi.

Dette skyldes at ved arbeid med nye enheter kan det være nødvendig med helt andre temperaturforhold eller størrelsen og formen på brodden, og konvensjonelle loddeenheter kan ikke gi dette. Derfor foretrekker mange håndverkere å bruke et verktøy som en loddestasjon. Samtidig kjøper de et stort sett med ulike stikk og en varmluftsanordning for lodding.

hjemmelaget loddestasjon
hjemmelaget loddestasjon

For øyeblikket kan et slikt verktøy kjøpes i en spesialbutikk eller bestilles via Internett. Derved må det tas hensyn til detnesten alle modeller som en loddestasjon har er utstyrt med de samme funksjonene, de skiller seg bare fra hverandre i antall forskjellige tilleggsenheter, og noen ganger i effektområdet. Derfor, når du velger, er det verdt å være oppmerksom på temperaturregimet til loddebolten og setet under spissen.

Utformingen av en slik enhet er veldig enkel, så noen håndverkere og elektronikkingeniører har en hjemmelaget loddestasjon i konstant bruk. Den er vanligvis laget under hensyntagen til de spesifikke operasjonene den må utføre oftest. Derfor er slike enheter svært effektive, med tanke på deres kvaliteter i en bestemt prosess er de betydelig bedre enn lagrede motparter.

varmluft loddestasjon
varmluft loddestasjon

Det er ikke vanskelig å lage en slik enhet, den krever ikke store materialkostnader. Siden loddestasjonen i utgangspunktet har en spiss med termoelement og håndtak, kan du ta en vanlig høyeffekt loddebolt for å lage den. Hovedsaken er at den skal være komfortabel, ha en god enhet for å erstatte stikk.

Da bør du koble den til enheten for å justere spenningen. Vanligvis brukes en variabel motstand, selv om en transformator kan tilpasses for spesifikke operasjoner. Det er også verdt å installere et voltmeter i den elektriske kretsen. Den kan brukes til å kontrollere temperaturen som brukes av loddestasjonen.

For å gjøre dette, mål temperaturen på brodden ved en viss spenning og noter på voltmeteret. Dette hjelper ikke bare med å regulere varmen,men også for å utføre det enda mer nøyaktig enn i den butikklagde stasjonen.

Deretter bør du lage et spesielt stativ som loddebolten skal stå på under arbeidet. Den er vanligvis laget av tykk ledning montert på gummi eller andre varmebestandige materialer. Etter det er loddestasjonen klar til bruk.

Anbefalt: