Gulvreparasjon: funksjoner og prosessteknologi

Innholdsfortegnelse:

Gulvreparasjon: funksjoner og prosessteknologi
Gulvreparasjon: funksjoner og prosessteknologi

Video: Gulvreparasjon: funksjoner og prosessteknologi

Video: Gulvreparasjon: funksjoner og prosessteknologi
Video: Pergo Repair wax 2024, April
Anonim

Det vanligste gulvunderlaget er et betonggulv. Til tross for de utmerkede styrkeegenskapene, før eller senere begynner betongen å kollapse, sprekker vises. Dette fører til behov for rekonstruksjon. Gulvreparasjon avhenger av graden av slitasje og kompleksiteten til problemet. I tillegg kan det ta ganske lang tid og krever vanligvis ferdigheter og nødvendige verktøy.

reparasjon av avrettingsmasse
reparasjon av avrettingsmasse

Reparasjon av betonggulv kan være nødvendig for flere problemer, inkludert:

  • sprekker på grunn av slitasje eller overdreven vibrasjon;
  • ødeleggelse av topplaget;
  • utseende av uregelmessigheter og jettegryter;
  • ødeleggelse av sømskjøter;
  • ødeleggelse av avrettingsmassen.

Hver av de listede skadene kan rekonstrueres, takket være dette er det mulig å gjenopprette gulvets estetikk og kvalitetsytelse. Vurder hvordan du reparerer gulvet, med spesifikke eksempler.

Nærbildesprekker

Teknologi for å reparere de dannede sprekkene avhenger av deres dybde og graden av ødeleggelse av kanten.

reparasjon av betonggulv
reparasjon av betonggulv

I tilfelle spor etter påbegynt ødeleggelse av betong er synlig langs kantene av sprekken, er det verdt å utføre en tape-reparasjon. For å gjøre dette kuttes en stripe langs sprekken i gulvet, hvis bredde og dybde avhenger av graden av ødeleggelse. Den resulterende stripen er fullstendig rengjort for støv og belagt med en primer basert på epoksyharpiks. Etter forbehandling fylles hulrommet med en spesiallaget blanding. Overflaten jevnes og lar tørke helt, hvoretter den poleres. I tilfelle reparasjonen av gulvet er forårsaket av dype skader, mer enn 4-6 cm, må blandingen påføres i flere lag.

Mindre sprekker som ennå ikke har forårsaket alvorlige skader på betongdekket kan repareres med polymerblandinger eller løsninger som inneholder lim. Det viktigste er å utføre det forberedende arbeidet riktig og rense sprekkene fra forurensning.

Fiksing av jettegryter og ujevnheter

reparasjon av gulv
reparasjon av gulv

Du kan eliminere uregelmessigheter ved hjelp av vanlig sliping, både mekanisk, ved hjelp av en spesiell maskin, og manuell. Reparasjon av hull er en teknologisk mer kompleks prosess. Et rektangel kuttes langs omkretsen av skaden, hvis dybde er lik dybden av skaden. Ved hjelp av en industristøvsuger fjernes støv og rester av byggemateriale. Den indre overflaten av rektangelet behandles med en polymer- eller epoksysammensetning og fyllesreparasjonsblanding. Overflaten er nøye avrettet, tørket og polert.

Restore the coupler

Reparasjon av gulvbelegg kan gjøres på flere måter:

  • Injeksjonsmetoden går ut på å fylle hulrommet i den eksfolierede delen med en spesiell sammensetning og styrke den. For å gjøre dette er det nødvendig å bestemme størrelsen på delamineringen ved å trykke. Ved hjelp av en drill må du bore hull i overflaten av den eksfolierede avrettingsmassen og bruke en sprøyte til å helle epoksy i disse hullene.
  • I noen tilfeller, ved reparasjon av gulvet, kan avrettingsmassen forsterkes med armering. For å gjøre dette blir den skadede overflaten rengjort for støv og behandlet med en primer, på toppen av hvilken lim påføres. Glassfiber påføres den behandlede overflaten til den tørker. Overflatene får tørke godt og en spesiell impregnering påføres. Etter herding slipes lappene.

Anbefalt: