Briller for arbeid med kvern: oversikt, typer, instruksjoner og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Briller for arbeid med kvern: oversikt, typer, instruksjoner og anmeldelser
Briller for arbeid med kvern: oversikt, typer, instruksjoner og anmeldelser

Video: Briller for arbeid med kvern: oversikt, typer, instruksjoner og anmeldelser

Video: Briller for arbeid med kvern: oversikt, typer, instruksjoner og anmeldelser
Video: Grinders: What's the Right Eye Protection? 2024, Kan
Anonim

Betjening av vinkelslipere krever overholdelse av spesielle sikkerhetstiltak. I prosessen med å utføre operasjoner med en vinkelsliper, oppstår dannelsen av støv uunngåelig, så vel som små slipende fragmenter som kan forårsake mekanisk skade. Følgelig bør det utarbeides et sett med personlig verneutstyr. Det inkluderer vanligvis en maske, hansker og et forkle. Samtidig er bruken av en maske ikke alltid praktisk, så briller for å jobbe med en kvern i passende design kan være en god erstatning. Det er et rimelig, men funksjonelt tilbehør som lar deg utføre maskineringsoperasjonene dine med selvtillit og uten forstyrrelser.

Beskyttelsesfunksjoner ved arbeid med en kvern

briller for arbeid med en kvern
briller for arbeid med en kvern

Fra det generelle utvalget av briller utmerker seg modeller for dette formålet ved bruk av lett, men samtidig pålitelig materiale. Dette skyldes arten av de mekaniske påvirkningene som arbeidsprosessen innebærer. Kutting eller sliping av betong, stein, metall og andre materialer er ledsaget av aktiv frigjøring av farlig for øynenepartikler. Sikkerhetsmidlene må på sin side ha passende kvaliteter. Derfor er briller for arbeid med en kvern vanligvis laget av slagfast plast eller polykarbonat. Høyfast plast er ikke bare motstandsdyktig mot fysisk påvirkning, men også lett å håndtere, noe som er viktig når du arbeider med vinkelslipere.

varianter av glass

briller for arbeid med en kvernpris
briller for arbeid med en kvernpris

Det er flere klassifiseringer som antyder deling av slike poeng. Først av alt kjennetegnes de av typen konstruksjon - lukket og åpen. Det antas at modifikasjoner av den første typen er ideelle for en vinkelsliper, siden de passer tett mot huden og gir ingen sjanse for at små støvpartikler kommer inn i øynene. I tillegg kan lukkede briller for å jobbe med en kvern tåle et slag med en kraft på omtrent 6 J. Men det er også parametere der fordelen forblir med åpne modeller. Spesielt produkter i denne utformingen gir tilstrekkelig ventilasjon og dugger ikke til. Oftest brukes åpne modeller i arbeid med verktøymaskiner, men under noen forhold er de også egnet som tillegg til håndverktøy.

En annen like viktig inndeling er graden av glassfarging. Det beste alternativet for vinkelslipere er i de fleste tilfeller gjennomsiktige briller for arbeid med en sliper, men hvis sveiseoperasjoner utføres parallelt med skjæring i samme område, er det tilrådelig å bruke mørkede versjoner.

Valgfrittfunksjonell

gjennomsiktige briller for arbeid med en kvern
gjennomsiktige briller for arbeid med en kvern

Selv om kompleksiteten i utformingen av tilleggstilbehør i slike arbeidsflyter ikke er velkommen, gir tilleggene noen ganger betydelige fordeler. Så hvis du vil opprettholde en lukket struktur, men samtidig eliminere risikoen for dugging, henvender de seg til spesielle modeller med ventilasjon. Det kan gjøres fra siden eller direkte. Det er verdt å merke seg at antiduggbelegget kun gir indirekte ventilasjon, så det er mer praktisk å jobbe med. Også i spørsmålet om hvordan du velger briller for å jobbe med en kvern, kan man ikke gjøre uten å vurdere mulighetene for justering. Justeringsmuligheter er gitt i nesten alle modeller, men i noen tilfeller har justeringen kun en symbolsk betydning, mens den i andre virkelig bidrar til optimal plassering av et beskyttende tilbehør på hodet. Eksperter anbefaler å kjøpe modeller som har flere retninger for justering. For eksempel kan moderne briller justeres ikke bare i lengden, men også i tinningenes skråning.

Brilleinstruksjoner

hvordan velge briller for å jobbe med en kvern
hvordan velge briller for å jobbe med en kvern

Før du begynner å arbeide med verktøyet, kontroller påliteligheten av festingen av alle komponentene til brillene. Deretter justeres justeringsparametrene beskrevet ovenfor for stengene, lengde osv. Noen ganger anbefaler produsenter også å behandle linsens indre overflater med spesielle forbindelser som motvirker dugg før arbeid. Men hvis designet inneholderventilasjonshull, så er slike tiltak unødvendige. Også i instruksjonene kan du finne et punkt som indikerer det ytre belegget til produktet. Behovet for denne hendelsen avhenger av forholdene under hvilke arbeidet med kvernen utføres. Vernebriller kan beskyttes mot kjemikalier ved ekstern behandling – for eksempel ved arbeid med miljøusikre betongkvaliteter. Etter at arbeidet er fullført, er det nødvendig å skylle, rengjøre og tørke produktet grundig.

produsentanmeldelser

hvordan velge en beskyttelsesmaske for å jobbe med en kvern
hvordan velge en beskyttelsesmaske for å jobbe med en kvern

Dette sikkerhetssegmentet domineres av produkter fra Pocom3 og Stayer. Hvis du trenger funksjonelle åpne modeller, bør du kontakte den første produsenten, siden han tilbyr rimelige og samtidig høykvalitetsprodukter. Ifølge brukere føles slik beskyttelse mot støv ved saging av betong med en kvern praktisk t alt ikke, men samtidig beskytter den pålitelig mot støv. Stayer spesialiserer seg på lukkede modeller. Dette er klassiske polykarbonatmodeller som tilbyr et bredt spekter av tilpasning og passform på hodet. Det er riktignok anmeldelser om at slike briller beskytter glassene dårlig mot dugg.

Spørsmål om pris

Produkter av disse merkene kan kjøpes for et gjennomsnitt på 400-600 rubler. Denne kategorien presenterer de optimale modellene for grunnleggende beskyttelse mot støv og alle slags små partikler som dannes under bearbeiding av den samme betongen. Men for enkle operasjoner kan du også kjøpe budsjettbriller for å jobbe medkvern, hvis pris sjelden overstiger 200 rubler. Slike produkter er vanligvis laget av billig plast med minimal slagfasthet og beskjeden funksjonalitet. For vanlig bruk er dette alternativet neppe egnet.

Briller eller en maske?

beskyttelse mot støv ved saging av betong med slipemaskin
beskyttelse mot støv ved saging av betong med slipemaskin

Når det gjelder øyebeskyttelse, er en maske den beste løsningen. Men hun har mange svakheter, og det er grunnen til at selv profesjonelle foretrekker briller fremfor dem. Faktum er at prosessen med å jobbe med en vinkelsliper krever raske reaksjoner fra brukeren og som regel en passende orientering i rommet. Derfor, i spørsmålet om hvordan du velger en beskyttelsesmaske for å jobbe med en kvern, bør du fokusere på en god oversikt og muligheten til å justere enheten. Det er den svake ergonomien til mange byggherrer som avviser masker, men med riktig justering kan ulempene under driften minimeres. Forresten, briller i noen modifikasjoner synder med en løs passform med en ubehagelig passform, så det er vanskelig å snakke om deres utvetydige fordel når det gjelder komfort. Men i henhold til sikkerhetskriteriene vinner masken uten forbehold - selvfølgelig hvis vi sammenligner produkter på samme nivå.

Konklusjon

arbeid med grinder briller
arbeid med grinder briller

I de fleste tilfeller takler vanlig polykarbonat effektivt sin funksjon som støvbeskyttelse. Men i prosessen med langsiktig drift kan dets egenskaper reduseres, og med dem, sikkerheten. Som et alternativ til dette materialetandre kompositter tilbys, men de garanterer ikke alltid holdbarhet. Derfor, for at vernebriller for arbeid med en kvern skal utføre oppgavene sine riktig gjennom hele driftsperioden, bør de tas godt vare på. Forebyggende tiltak påvirker også nyansene av glassvedlikehold, og opprettholdelse av arbeidstilstanden til justerings- og fikseringsmekanismene. Forresten, produsenter fullfører vanligvis slike briller med spesielle smøremidler som bidrar til å gjenopprette strukturen til det beskyttende belegget. Dette lar deg eliminere konsekvensene av mindre skader – for eksempel jevne ut mikrosprekker og flis.

Anbefalt: