Lønnebladroser og annet håndverk

Lønnebladroser og annet håndverk
Lønnebladroser og annet håndverk

Video: Lønnebladroser og annet håndverk

Video: Lønnebladroser og annet håndverk
Video: How to make a Rose with Maple Leaves 2024, April
Anonim

Å samle tørkede planter begynte i Italia på 1600-tallet. Moten for herbariet i Russland dukket opp i 1717, takket være Peter I. Denne hobbyen kommer tilbake igjen i dag. Og gjør-det-selv-bladhåndverk er alltid relevant. Håndverk fra høstløv ser merkelig og uvanlig ut. Enkle jobber er enkle å utføre. Komplekse krever erfaring. Det er viktig å samle blader i god stand og på en tørr dag. La oss komme i gang.

Lønnebladroser

lønnebladroser
lønnebladroser

Lager en høstbukett. Vi stryker lønneblader med et varmt strykejern mellom ark med hvitt A4-papir. Brett det første lønnebladet i to og rull til et rør. Det tjener som grunnlaget for knoppen. De neste bladene som er brettet på tvers, legges rundt basen, som kronblader. For en stor rose vil flere blader være nødvendig. Vi fester de utstikkende stilkene med tråder, vikler dem med grønn papirtape. For en liten bukett er 3-5 mellomstore roser nok. Roser fra lønneblader kan settes i en vase. Du kan legge blader rundt blomstene. Buketten vil vare lenger hvis dendekk med hårspray. Lønbladroser ser bra ut i en dørkrans. Det er mange design alternativer, fantaser!

Appliques

håndverk fra høstløv
håndverk fra høstløv

Nesten alle i barndommen limte applikasjoner fra herbariet. De enkleste er overhead. Et dyr eller en fugl er dannet av forskjellige blader, og detaljene er tegnet. I silhuettapplikasjonen kuttes de ønskede formene ut av bladene. I en modulær eller mosaikkapplikasjon velges bladene i samme størrelse og form. Det er en glede å lage slikt håndverk av høstløv med barn!

Presset blomsterhandel

DIY blad håndverk
DIY blad håndverk

Fra Japan kom kunsten å oshiban eller oshibana, som betyr presset blomsterhandel. Tålmodighet, gullsmedens presisjon, harmoniske fargekombinasjoner, jevne overganger - dette er nøkkelen til suksessen til denne teknikken. For arbeid tar vi tykk papp, lager en lett skisse. Vi velger planter, komponerer en komposisjon. Som i maleri, lager vi først en bakgrunn. Vi legger oss under et lett trykk. Deretter limer vi hoveddetaljene, lager forgrunnen til bildet. La verket tørke under press. Sett kreasjonen din i en ramme. Slike DIY-bladhåndverk er dyre og beundringsverdige!

Fingers

Tilbring en interessant kveld med et barn med enkelt håndverk laget av høstløv. Utskrift er en av disse enkle, morsomme prosessene. Vi påfører sjenerøst maling på feil side av arket og skriver det ut på et liggende eller hvitt A4-ark. Trykker fast, forsiktigfilming. Blader kan skrives ut i form av forskjellige figurer av dyr, fugler, blomster. Slike tegninger fungerer som bakgrunn og er gode som selvstendige malerier.

Høstrett

håndverk fra høstløv
håndverk fra høstløv

Rull ut plastelina i form av en firkant eller sirkel. Legg tilfeldig ut bladene, bær av fjellaske, villrose, kvister, frø. Dekk med cellofan på toppen og rull med et hoppetau. Trykk hardt for å forlate alle utskriftene. Vi fjerner. Vi lager brett. Vi avler gips for skulpturarbeid, fyll det. For styrken på retten legger vi kobbertråd i den hellede gipsen. La tørke godt. Om ønskelig, mal i én tone eller fremhev konvekse detaljer. Vi dekker med en fargeløs lakk. Retten skal pynte bordet og serveres til frukt og bakverk.

Og hvilket håndverk laget du av høstløv med egne hender?

Hvordan fikk du tak i lønnebladroser? Del, vi er interessert!

Anbefalt: