Toppdressing av tomater med gjær: anmeldelser av gartnere

Innholdsfortegnelse:

Toppdressing av tomater med gjær: anmeldelser av gartnere
Toppdressing av tomater med gjær: anmeldelser av gartnere

Video: Toppdressing av tomater med gjær: anmeldelser av gartnere

Video: Toppdressing av tomater med gjær: anmeldelser av gartnere
Video: Агрогороскоп выращивания огурцов в 2022 году 2024, April
Anonim

Det er ingen sommerboer som ikke ville anstrengt seg for å sikre at tomten hans var den beste i området, og all planting vokste og bar frukt til andres misunnelse. Derfor har alle gartnere mange av alle slags triks i denne forbindelse. De fleste av dem gjelder planteernæring.

Alle vet tross alt godt at dette er en garanti for innhøstingen. Hva bare ikke bruke til dette formålet amatørgartnere. Noen liker eggeskall, mens andre elsker potetskall. Hovedsaken er at alle disse er improviserte midler, og derfor svært økonomiske, noe som er fordelaktig for enhver sommerboer.

Gjær som gjødsel

Så for avlinger som tomater og paprika var det en hemmelighet i denne saken. Alle vet at begge disse hageavlingene er ganske lunefulle og lunefulle, og for å oppnå utmerket frukting fra dem, må du gjøre mye innsats. Men i dette tilfellet kom vanlig bakegjær til hjelp for gartnere. Hvem hadde trodd at en slik toppdressing av tomater kan gi en så slående effekt i fruktsettingen!

gjødsling av tomater med gjær
gjødsling av tomater med gjær

Alle bruker et produkt som gjær. Det er også nødvendig for å bake brød eller paier, og for å lage hjemmelagetkvass. Ja, og i mange andre retter har gjær funnet anvendelse. Hvorfor viste dette produktet seg å være så attraktivt for hageplanter? Svaret på dette spørsmålet ligger i det faktum at grunnlaget for gjærbiomasse er sopp, rik ikke bare på proteiner, men også på mange andre nyttige stoffer. Disse inkluderer:

  • forskjellige makro- og mikronæringsstoffer;
  • aminosyrer;
  • organisk jern.

Alle disse stoffene bidro til at gjødsling av frøplanter av tomater og paprika med gjær ble et ideelt alternativ for grønnsaksvekster.

Hva er fordelen med å gjødsle med gjær til tomater

Gjærtoppdressing brukes i økende grad av sommerboere av den grunn at den har mange positive faktorer som påvirker planter. Blant dem er følgende:

  • kilde til naturlige bakterier som øker planteimmunitet;
  • betydelig økning i rotdannelse i tomater;
  • gjødsling av tomater med gjær akselererer veksten av deres vegetative masse;
  • stimulator for frøplantevekst;
  • hardheten til unge planter øker selv i lite lys.
gjødsling av tomater med gjæranmeldelser
gjødsling av tomater med gjæranmeldelser

Takket være disse faktorene blir gjødsling av tomatfrøplanter med gjær mer og mer populært for hvert år.

Gjødseloppskrift

Å mate tomater med gjæranmeldelser er bare positivt. Sommerbeboere satte mest av alt pris på oppskriften hennes: for 5 liter vann tas et kilo "levende" gjær. Etter at blandingen har gjæret er den klar til bruk. Men førved selve vanningen må den resulterende løsningen fortynnes ytterligere med vann. Forholdet er tatt som 1:10.

gjødsling av tomater og paprika med gjær
gjødsling av tomater og paprika med gjær

«mosen» har også bevist seg, noe som kan forbedre både vekst og utvikling av tomater betydelig. Den tilberedes som følger: 100 gram gjær kombineres med et halvt glass sukker og helles med tre liter vann. Denne løsningen bør holdes varm i en uke, dekket med gasbind.

Naturlig surdeig - den samme gjæren

Fôring kan gjøres ved å bruke naturlige fermenterte forretter i stedet for kjøpt bakegjær. Slik toppdressing av tomater med gjær, som anmeldelser taler for seg selv, er mer akseptable for sommerboere, siden oppskriften på tilberedning ikke innebærer bruk av kjøpt gjær. Hele prosessen med naturlig gjæring foregår blant encellede mikroorganismer som vokser veldig raskt. Dette er de mest aktive stimulantene for planter. Disse forrettene kan lages av humle, hvete eller brød.

Hopstarter

Ta et glass ferske (du kan også bruke tørre) humlekongler og legg dem i kokende vann. De skal koke i den i omtrent en time. Den avkjølte buljongen skal filtreres og kombineres med 4 ss mel og 2 ss sukker. Blandingen settes på et varmt sted i to dager.

gjødsling av frøplanter av tomater og paprika med gjær
gjødsling av frøplanter av tomater og paprika med gjær

Etter denne tiden skal det tilsettes 2 poteter, revet på et fint rivjern. Etter grundig blanding må blandingen stå i ett døgnvarm, etter det er surdeigen klar til bruk. Hun mater tomater med gjær i drivhuset og på utmark. Denne litt modifiserte metoden for planteernæring forårsaket ingen klager fra gartnere.

Hvordan gjærnæring gjøres

Denne metoden for å mate frøplanter kan ikke kalles ny. I flere tiår har sommerboerne praktisert det med stor suksess på tomtene sine. Gjødsling av frøplanter av tomater og paprika med gjær er så populært på grunn av det faktum at dette produktet er en utmerket vekststimulator som kan aktivere alle de interne ressursene til planten. Men når du utfører denne prosedyren, bør visse regler overholdes for at denne typen fôring skal gi best effekt:

  • Første fôring bør utføres en uke etter at frøplantene er plantet i bakken. For å gjøre dette helles en halvliters krukke med den tilberedte blandingen under hver busk.
  • gjødsling av tomatfrøplanter med gjær
    gjødsling av tomatfrøplanter med gjær
  • Andre gang plantene skal fôres med samme sammensetning etter at de har slått rot, økes bare mengden gjødsel til en liter per plante.
  • Siste fôring av tomater med gjær for sesongen utføres i begynnelsen av blomstringen. Løsningen forblir den samme, men volumet øker igjen. Nå går det halvannen liter per busk.

Fordelene med gjær som gjødsel

Fôring av tomatfrøplanter med gjær, som mange andre kulturplanter, gagner dem bare. Hva er denne fordelaktige effekten?

  • Gjærer både en kilde til nyttige bakterier og en utmerket vekststimulator for planter.
  • Takket være denne toppdressingen aktiveres rotdannelsen, stoffene som gjærcellene skiller ut i vannet kan akselerere utseendet til rotsystemet med nesten to uker.
  • Med slik toppdressing øker veksten av grønn masse betydelig, og plantene i seg selv blir sterkere.
  • Frøplanter som fikk en gjærtoppdressing om våren, strekker seg mye mindre, og tåler en plukk bedre.
  • Bruk av gjæroppløsning som bladpåføring fikk utmerkede anbefalinger.

Hvilke andre planter passer for denne toppdressingen

I tillegg til at amatørgartnere mater tomater med gjær, liker andre hageplanter det også. Ja, og innendørs blomster fra henne vil bli glade. Av hagevekster reagerer tomater, paprika og agurker mest av alt på slik toppdressing. Hun liker også jordbær. Resultatet av gjærfôring, som vist av en rekke anmeldelser, er en økning i utbyttet av grønnsaks-, frukt- og bæravlinger med flere ganger.

Gardener note

Gjær, som andre preparater av effektive mikroorganismer, er kun aktiv i varme. Enhver avkjøling av jorda og miljøet vil enten drepe de aktive mikroorganismene eller i stor grad hemme deres utvikling. I dette tilfellet kan effekten av prosedyren forsvinne helt.

Du må også forsikre deg om at gjæren eller løsningen tilberedt på basis av dem ikke har gått ut på dato,siden bruk av et utløpt produkt ikke vil gi ønsket resultat.

Det skal huskes at misbruk av toppdressing er uakseptabelt. Alt er bra med måte. Tre fôringer er nok for sesongen. To av dem holdes om våren for å stimulere vegetasjonsprosessene og dannelsen av eggstokker, og en om sommeren for bedre å danne stengler og frukt.

gjødsling av tomater med gjær i drivhuset
gjødsling av tomater med gjær i drivhuset

Tomater og paprika gjødsles med gjær etter tilsetning av aske eller knuste eggeskall i bakken. Denne regelen bør huskes, siden gjæringsprosessen øker absorpsjonen av kalium og kalsium fra jorda.

Anbefalt: