Elektriske varmtvannsberedere er en flott løsning for hjemmet

Elektriske varmtvannsberedere er en flott løsning for hjemmet
Elektriske varmtvannsberedere er en flott løsning for hjemmet

Video: Elektriske varmtvannsberedere er en flott løsning for hjemmet

Video: Elektriske varmtvannsberedere er en flott løsning for hjemmet
Video: Electric Water Heater Not Heating? — Electric Water Heater Troubleshooting 2024, April
Anonim

Elektriske varmtvannsberedere er en utmerket løsning for de tilfeller der det av en eller annen grunn ikke er varmtvann i rommet eller det er begrenset tilgang.

Elektriske varmtvannsberedere
Elektriske varmtvannsberedere

Det finnes forskjellige typer av disse enhetene: industri- og husholdningsapparater, lagring, flyt og kombinerte, varmeovner av forskjellige produsenter og størrelser. Det elektriske apparatet er utstyrt med et varmeelement som varmes opp når apparatet kobles til strømnettet. Vanligvis er det laget i form av et kobberrør med en innebygd nikromspiral. Husholdnings elektriske varmtvannsberedere er fokusert på hjemmebruk, så de er økonomiske, kompakte og stilige i design. Vanligvis er denne kategorien enheter designet for en liten mengde vann, slik at de kan brukes i et privat hus eller leilighet. Industrielle enheterer i stand til å gi kokende vann i mye større volumer: for eksempel i en bygård, i storskala produksjon, i bygninger av forskjellige kategorier. Industrielle elektriske varmtvannsberedere utmerker seg ved den høyeste påliteligheten, ytelsen og betydelig kraft.

Dusj varmtvannsberedere
Dusj varmtvannsberedere

Du kan vurdere andre like viktige kategorier av enheter. Øyeblikkelige elektriske varmtvannsberedere er den enkleste typen, som produserer oppvarming direkte i øyeblikket av vannforsyning, noe som gjør at den kan nå forbrukeren som allerede er varm. Kaldt vann kommer inn i en slik enhet, passerer gjennom varmeveksleren og går deretter umiddelbart ut. På grunn av dette er slike enheter veldig kraftige, men de bruker en betydelig mengde energi. Elektriske dusjvannvarmere lar deg få ønsket temperatur. Hvis de er utstyrt med elektronisk kontroll, kan du uavhengig stille inn ønsket utløpstemperatur, så det er ikke nødvendig å blande varmt vann med kaldt. Det er tilrådelig å installere slike enheter i nye hjem, der det er en ganske pålitelig elektrisk ledning.

Elektriske varmtvannsberedere Ariston
Elektriske varmtvannsberedere Ariston

I motsetning til flytende, er elektriske varmtvannsberedere for lagring mye mindre avhengig av strømforsyningen, da væsken i dem samler seg i en spesiell tank, oppvarmet etter behov. For en husholdningskjel kan tankens volum variere mellom 5-300 liter. Valget av et spesifikt volum avhenger helt avbehovene til en bestemt familie. Prinsippet for driften er ganske enkelt. En varmeovn er plassert i tanken fylt med vann, som varmer opp vannet til en forhåndsbestemt temperatur, hvoretter den slår seg av automatisk. Når vannet kjøles ned en halv grad, slår det seg på igjen for å varme det opp. Tiden som kreves for oppvarming avhenger av tankens volum, samt kraften til varmeelementet. Varmeisolerende materiale legges vanligvis mellom den ytre kappen og tanken, noe som gjør det mulig å eliminere varmetap. Elektriske varmtvannsberedere "Ariston" er et utmerket eksempel på kvalitet og rimelig design, som gjør det mulig å minimere varmetapet.

Anbefalt: