Stove-potbelly komfyr for å gi: hva er det?

Innholdsfortegnelse:

Stove-potbelly komfyr for å gi: hva er det?
Stove-potbelly komfyr for å gi: hva er det?

Video: Stove-potbelly komfyr for å gi: hva er det?

Video: Stove-potbelly komfyr for å gi: hva er det?
Video: ИЗОБРЕЛ ЧУДО-ПЕЧЬ! Газ и бензин больше не нужны! 2024, Kan
Anonim

Dacha er drømmen til mange av våre landsmenn. De drømmer om et slikt landsted der de komfortabelt kunne slappe av og glemme vanskelighetene med arbeidet. Som regel er et landsted bare ment å besøkes i den varme årstiden, men det er noen unntak.

potbelly komfyr for å gi
potbelly komfyr for å gi

Hvordan nekte du en tur til naturen på en fin høstdag? Og hva skal jeg gjøre når temperaturen synker under den klimatiske normen om natten, og det blir kaldt hjemme? Faktisk, ikke gå hjem om natten på grunn av dette!

Utgang - potbelly komfyr å gi. Til tross for noe foreldelse av denne oppvarmings"enheten", har den utsikter til i dag. Spesielt med tanke på at disse ovnene har endret seg mye og ligner lite på prototypene deres, som vi husker fra filmer om krigen.

Benefits

Tror du borgerlige kvinner ikke har noen fordeler? Da tar du veldig feil! Til å begynne med tar ikke en slik ovn mye plass, du trenger ikke å helle et monolittisk fundament under det, bruke mye penger på det. Mangemoderne modeller har en praktisk støpejernsbrenner som du kan lage mat eller varme mat på. Kort sagt, denne løsningen er optimal for å gi!

Stål eller støpejern?

Hvis du trenger en gryteovn for å gi, bør du vite om materialene de er laget av i dag. Selvfølgelig bruker de fleste produsenter vanlig stål. Den er billig og relativt lett.

hvordan installere en potbelly komfyr i landet
hvordan installere en potbelly komfyr i landet

Dessverre har det også sine ulemper. Det brenner ganske raskt og holder ikke på varmen i det hele tatt. En slik ovn trenger hele tiden brensel, ellers vil du føle deg kald i løpet av et par timer etter at siste vedkubbe har brent gjennom.

Tvert imot, støpejern er tungt, og kostnadene er mye høyere. Men drivstoffet i den brenner ut lenger, og du bør ikke glemme varmeakkumulering. Dessverre veier en middels stor gryteovn laget av støpejern mye, så du bør ikke engang prøve å trekke den inn på loftet på et spinkelt landsted.

Men hvis du har tenkt å bruke ovnen i det minste litt ofte, er det bedre å velge støpejern. I tillegg kan en slik varmeovn til og med bruke kull som drivstoff.

Hva annet?

Merkelig nok, men forbrukerne våre har generelt veldig merkelige ideer om denne typen ovner. For eksempel kan de ikke engang forestille seg at en moderne gryteovn for en sommerbolig godt kan være assosiert med en vannvarmekrets. Så hvis du ønsker det, kan du ikke bare varme opp rommet, men også organisere fullverdig oppvarming av et ganske stort landsted.

Estetisk side ved ting

støpejerns komfyrovner til sommerhus
støpejerns komfyrovner til sommerhus

Generelt, tilbake til begynnelsen av historien vår, vil jeg nok en gang merke meg at moderne støpejerns gryteovner for sommerhytter kan se ut som ekte kunstverk.

Openwork list, vakre glassmalerier på det ildfaste glasset til døren, samt det generelle inntrykket av en levende ild som surrer bak, skaper en unik komfort og sjarm. Enig i at med banal dampoppvarming vil du definitivt ikke oppnå dette.

Før du installerer en gryteovn på landet, sørg for at det er en vanlig skorstein. Faktum er at på grunn av sin lille lengde og nærhet til brennkammeret, varmes den veldig opp. Derfor må den være skikkelig isolert for brannvernformål.

Anbefalt: