Lampe med bevegelsessensor for leilighet

Innholdsfortegnelse:

Lampe med bevegelsessensor for leilighet
Lampe med bevegelsessensor for leilighet

Video: Lampe med bevegelsessensor for leilighet

Video: Lampe med bevegelsessensor for leilighet
Video: Датчик движения в квартире 2024, Kan
Anonim

Fremgangen står ikke stille, nye enheter blir oppfunnet for å gjøre hverdagen enklere for lekmannen. En slik enhet er en lampe med en bevegelsessensor. Denne enheten lar deg glemme å lete etter en bryter i mørket og behovet for å slå av lyset når du forlater rommet, "smart" automatisering vil gjøre alt av seg selv: slå lysene på og av for deg. I tillegg lar slike lamper deg spare en betydelig mengde strøm, noe som er viktig i møte med utarming av energiressurser og den konstante økningen i prisene.

I artikkelen vil vi snakke om typer, bruksområder, fordeler, ulemper og prinsippet for drift av lamper med bevegelsessensor for en leilighet.

Bruksområder

I boligområder er «smarte» lamper mye brukt. De er installert i innganger og i trapper for å spare energi. Belysningslår seg på når folk kommer inn i rommet, og slår seg av når ingen er der. I leiligheter brukes LED-lamper med bevegelsessensorer i korridorer, haller, bad, toaletter, lagerrom, samt på trapper og loggiaer. Det vil si hvor enn beboere oppholder seg i kort tid.

vegglampe med bevegelsessensor
vegglampe med bevegelsessensor

Spesielt aktuelle er slike lamper i hjem der det er eldre mennesker som kan glemme å slå av lyset eller til og med glemme plasseringen av bryteren. Og små barn vil ikke kunne nå bryteren på grunn av høyden. I private hus er det installert gatelykter med bevegelsessensor foran inngangen. En slik lampe vil lindre ulempen med å søke etter nøkler og nøkkelhull i mørket, samt skremme bort inntrengere.

Visninger

Hovedsakelig er armaturene forskjellige i prinsippet for driften av sensoren. Disse inkluderer:

  • Infrarød. Føleren reagerer på endringer i romtemperatur. Slike lamper er trygge for helsen og kan justeres til vinkelen og rekkevidden for gjenkjenning. Svikt oppstår hvis en person er kledd i yttertøy som ikke leder varme godt. Sensoren kan også reagere på husholdningsvarmeapparater. Lamper med infrarød sensor er egnet for bad og korridorer.
  • Ultralyd. Gjenkjenningssystemet er basert på endringen i det reflekterte signalet. De reagerer på en person i alle klær og ignorerer varmeenheter. Forskjellig i stabilt arbeid ved høy luftfuktighet. Selv om plassen er veldig støvete, kan sensoren enkeltdefinere objektet. Siden enheten reagerer på ultralydvibrasjoner, kan det hende at den ikke fungerer hvis en person kommer stille inn. For å muliggjøre bevegelse av objektet må være skarp nok. I tillegg har sensoren kort rekkevidde. Dyr føler ultralydstråling og kan oppleve ubehag og bekymring, men for mennesker er en slik enhet helt trygg. Lamper med ultralydsensor er en ideell løsning for romslige haller, trapper og innganger. De egner seg for utendørs belysning i private hjem.
taklampe med bevegelsessensor
taklampe med bevegelsessensor
  • Mikrobølgeovn. Enheten er basert på stråling fra høyfrekvente elektromagnetiske bølger. Sensoren har en kompakt størrelse, fanger opp selv den minste bevegelse, kan oppdage en gjenstand bak tynne barrierer, og reagerer ikke på temperaturendringer. Men den kan feilaktig reagere på gjenstander utenfor serveringsrommet, for eksempel bak en tynn dør eller et vindu. Mikrobølgestråling er farlig for menneskers og dyrs helse. Slike enheter er ganske dyre.
  • Universal. Kombiner flere typer sensorer, noe som øker effektiviteten.

Arbeidsprinsipp

Lys med bevegelsessensor er ganske enkle i design. De består av en bevegelsessensor, en fotocelle og en LED plassert i et plasthus. Det er modeller med andre typer lamper: energisparende, halogen, glødelamper. Imidlertid er LED det mest økonomiske og holdbare alternativet.

prinsippet for drift av lampen
prinsippet for drift av lampen

Fotocellen her reagerer på belysningsnivået i rommet. Det er nødvendig slik at lampen bare slår seg på om natten og ikke reagerer på bevegelse om dagen. Bevegelsessensoren fanger opp temperatursvingninger i det omkringliggende rommet eller endringer i bølgenaturen. Kretsen lukkes og slår på LED-lampen.

Benefits

De viktigste fordelene med armaturer med bevegelsessensorer er komfort og energisparing. Så snart en person kommer inn i dekningsområdet, tennes lyset automatisk og brenner nøyaktig så lenge det er nødvendig. Du kan stille inn avslåingsforsinkelsen, så slukker lyset etter at rommet er tomt. Ikke mer å lete etter nøkkelhullet og bytte i mørket: pantryet lyser opp så snart du åpner døren, og det blir mye lettere å finne ting i garderoben. Installasjon av lamper med bevegelsessensorer sparer opptil 40 % strøm.

lampe med fotocelle
lampe med fotocelle

Fordelene med slike lamper skyldes ikke bare tilstedeværelsen av en sensor, men også bruken av lysdioder i designet. Sistnevnte lar deg spare opptil 70% elektrisitet sammenlignet med andre typer lamper. De er trygge for menneskers helse og har lang levetid. Lysdioder er ikke redde for spenningsfall: de fungerer stabilt ved nettspenning fra 180 til 260 volt. I tillegg kan de operere over et bredt temperaturområde, noe som gjør dem egnet for både innendørs og utendørs installasjoner. Forresten, for pantries og garderober ideellløsningen ville være lamper med en batteridrevet bevegelsessensor.

Flaws

Manglene ved de beskrevne lyskildene er forårsaket av feil i følsomhetsinnstillingen og prinsippet for drift av selve sensoren. Så hvis følsomheten er satt for lavt, vil ikke sensoren alltid fungere, og hvis den er for høy, vil den feilaktig reagere på kjæledyr, gjenstander utenfor vinduet eller tynne dører.

armatur med ultralydsensor
armatur med ultralydsensor

Lamper med mikrobølgebevegelsessensor er som allerede nevnt farlige for menneskers helse, så de installeres sjelden i boligområder. Og ultralyd forårsaker ofte ubehag hos kjæledyr.

Hvordan velge?

Valget av en spesifikk modell avhenger først og fremst av egenskapene til rommet. For små rom er enheter med infrarød sensor egnet. For garderober, pantries, garderober er trådløse lamper med bevegelsessensor den beste løsningen. De er batteridrevne og krever ingen kommunikasjon.

Lyskilder med ultralydsensor er egnet for romslige rom: innganger, haller, trapper. En god løsning ville være å installere dem utenfor, foran inngangsdøren.

En viktig faktor ved valg av armatur er det tiltenkte monteringsstedet. Det finnes tak- og veggmodeller. Vinkelen for gjenkjennelse av objekter for tak - 360 °, og for vegg - 90-240 °. Sistnevnte er mer egnet for trapper og duplex studioleiligheter.

Bruk og stell

Slik at lampen fungerer stabilt ogservert lenger, bør du følge en rekke enkle regler:

  • Ikke overbelast. De oppstår oftest på grunn av feil innstilling av objektdeteksjonsområdet og følsomheten, samt hvis det er fremmedlegemer i enhetens rekkevidde: innendørs planter, gardiner, skillevegger osv.
  • Tørk sensoren og lampen regelmessig for støv med en myk, tørr klut.
  • Ikke bruk enheten hvis huset eller isolasjonen er skadet.
utelampe med bevegelsessensor
utelampe med bevegelsessensor

Lamper med bevegelsessensor forenkler hverdagen og sparer energi. Men før du kjøper, må du studere alle de positive og negative egenskapene til disse enhetene ordentlig, for ikke å gjøre en feil når du velger.

Anbefalt: