Agurker "svigermor" og "svigersønn": anmeldelser, beskrivelse, dyrking, foto

Innholdsfortegnelse:

Agurker "svigermor" og "svigersønn": anmeldelser, beskrivelse, dyrking, foto
Agurker "svigermor" og "svigersønn": anmeldelser, beskrivelse, dyrking, foto

Video: Agurker "svigermor" og "svigersønn": anmeldelser, beskrivelse, dyrking, foto

Video: Agurker
Video: Svigermor 2024, April
Anonim

I slutten av mai begynner mange gartnere å plante tidlige avlinger, som tomater og agurker. "Svigermor" og "svigersønn", anmeldelser som er igjen av sommerboere og gartnere, er de mest populære av alle. Gartnere med erfaring snakker positivt om disse variantene. For mer informasjon, se denne artikkelen.

agurker svigermor og svigersønn anmeldelser
agurker svigermor og svigersønn anmeldelser

Agurker "svigermor" og "svigersønn": beskrivelse av varianter

"Zyatek" tilhører gruppen av hybrider. Den største fordelen med denne sorten er dens høye utbytte. Svigermor agurker er en hybrid av den kvinnelige typen blomstring. Både "zyatek" (anmeldelser av sommerboere og landbruksvitenskapelige data indikerer dette) og andre klasse tilhører tidlig modne grønnsaker. Oftest dyrkes de i Russland, Moldova og Ukraina. Begge er sykdomsresistente. Anmeldelser om agurker "svigermor" og "svigersønn" bekrefter denne informasjonen.

Funksjoner av svigermor-agurker

Denne variantendyrkes både i åpen mark og under drivhusforhold. Frø blir vanligvis sådd i begynnelsen av april, sjeldnere i slutten av mars. Fra tidspunktet for spiring til frukting går det minst 45 dager. Frøplanter med noen få blader senkes i åpen mark mot slutten av mai.

Agurkfrukter er middels store. Lengden når 10-13 cm. Fruktene har nødvendigvis tuberkler og torner. Vekten av en gjennomsnittlig agurk overstiger ikke 150-200 gram. Oftest har planten flere eggstokker.

Delikat saftig smak uten bitterhet - det er dette som kjennetegner svigermor og svigersønnagurker. Anmeldelser av fans av denne grønnsaken er stort sett positive. I følge sommerboere er en variant med en kvinnelig type blomstring flott, ikke bare for sylting og sylting, den kan også konsumeres fersk.

agurker svigersønn og svigermor anmeldelser
agurker svigersønn og svigermor anmeldelser

Funksjoner av "svigersønn"-agurker

Agurker "svigersønn" og "svigermor" har bare gode anmeldelser. Den første sorten ligner på mange måter sin motpart. Begge tilhører hybriden av den kvinnelige blomstringstypen, det vil si at de er selvbestøvede. Fruktene har samme størrelse som "svigermor" - 10-12 cm. I tverrsnitt når gjennomsnittlig agurk 3-4 cm, vekten er 90-110 g. Fruktene er hvittornet, tuberkulær. De klager ikke. Agurkmasse er sprø og saftig. Fargen på frukten er mørkegrønn med hvite striper. Såing av «svigersønn» faller også på mai. Den er plantet både i åpen og lukket mark. Du kan få den første høsten i begynnelsen av juli. Følgelig går det i gjennomsnitt 40–50 dager fra spiring til fruktsetting.

Hvordan plante?

Et lignende plantemønster er det som forener "svigermor" og "svigersønn" agurker. Anmeldelser, bilder kan sees i denne artikkelen. Oftest plantes planter i en avstand på minst 50 cm fra hverandre. Hva trenger enhver gartner som bestemmer seg for å dyrke "svigermor" og "svigersønn" agurker?

  • For å få frøplanter i tide, plantes frø tidlig i april.
  • Utseendet til flere blader på skuddet er et tegn på at planten kan plantes i et drivhus eller åpen mark. Oftest faller denne perioden i slutten av mai.
  • Land for landing må forberedes på forhånd.

Voksing og høsting

agurker svigermor og svigersønn bildeanmeldelser
agurker svigermor og svigersønn bildeanmeldelser

Regelmessig luking og vanning kreves av alle varianter av grønnsaker, inkludert svigermor og svigersønnagurker. Dyrking foregår oftest uten noen form for sykdom, siden hybrider gjør en utmerket jobb med både kaldt vær og skadedyrseffekter. I området med plantens busker, bør jorden noen ganger løsnes. For å få høy avling er det lurt å forbedre jorda på forhånd slik at den har tilstrekkelig mengde mineraler og næringsstoffer. Etter noen uker (45-50 dager) kan du samle de første fruktene. Gjennomsnittlig utbytte av en plante er 7-10 kg agurker.

For å oppsummere foregår dyrkingen av agurker i flere stadier:

  1. Planting av frø.
  2. Planting av frøplanter.
  3. Vann.
  4. luking.
  5. Fôring.

Hvordan bry meg?

Alleen erfaren gartner vet at disse agurkene er veldig varmekjære planter "svigersønn" og "svigermor". Anmeldelser av sommerboere inneholder ofte nyttig informasjon om hvordan du tar vare på planter av disse variantene.

agurker svigermor og svigersønn beskrivelse
agurker svigermor og svigersønn beskrivelse
  1. Først og fremst må du ta vare på et bestemt temperaturregime. Den optimale verdien på termometeret er 12-13 grader over null. Ellers tørker frøene ut og dør.
  2. Hvis jordtemperaturen er høyere, for eksempel 15-18 grader, så spirer frøene mye raskere. Det ble etablert et tilfelle da plantens skudd ble synlige etter 10 dager.
  3. Når jordtemperaturen når 25-29 grader over null, kan frøene spire i løpet av tre til fem dager.
  4. Den optimale temperaturen for dyrking av unge planter er 16-20 grader. Under slike forhold vokser agurker godt og begynner å bære frukt raskere. Ved temperaturer under 15 grader utvikler planten seg dårlig. Så i løpet av sommerkuldetiden reduseres antallet agurkblomster, noe som fører til en reduksjon i fremtidig høsting.
  5. Riktig stell avgjør i stor grad plantens tilstand, mengden frukt osv. Agurker "svigermor" og "svigersønn" elsker varme og lys. Derfor kan du ikke plante frø for tett. Busker kan skape skygge som vil forstyrre fruktmodningen.
  6. Regelmessig vanning er det alle planter trenger. Det er nødvendig å gi et visst nivå av fuktighet i jorden konstant - fra det øyeblikket frøene er plantet til fruktene modnes. Hvis du vanner planten for mye,da vil rothårene begynne å råtne, noe som kan føre til at busken dør.
  7. Det er ønskelig å mate planter, spesielt under vegetativ formering. Erfarne gartnere anbefaler å vanne agurker med løsninger av kalium og fosfor. Det er slett ikke nødvendig å kjøpe spesielle produkter, alle nyttige stoffer er i vanlig gjødsel. Men også her må du observere tiltaket. For hyppig fôring kan føre til plantens død. Den optimale mengden vanning med gjødsel er en gang i uken.
  8. agurker svigermor og svigersønn vokser
    agurker svigermor og svigersønn vokser

Hvilke sykdommer fanger disse variantene?

Agurker "svigermor" og "svigersønn" er ganske sykdomsresistente. Imidlertid kan planter fortsatt bli syke, spesielt ofte skjer dette med feil stell. Hvilke problemer kan oppstå ved dyrking av agurker?

  1. Planten er dekket med et lag med gråråte. Stilker og blader blir skjellete. Det er lurt å tørke av planten med en haug med gress og kvitte seg med råte. Du kan kurere en busk med en spesiell løsning av kritt, vann og kaliumpermanganat. Denne blandingen tørker av hele busken fra stilker til blader.
  2. Utseendet til gulbrune flekker på bladene. Hvis busken ble gul, er planten mest sannsynlig påvirket av en soppsykdom. Et annet tegn er utseendet på vannaktige flekker på selve fruktene. For å bekjempe soppen, må du umiddelbart kvitte deg med de skadede områdene av planten og ventilere drivhuset oftere.
  3. Utseende av en grå-olivenblomstring og mangefasetterte ujevne flekker på bladene. Denne sykdommen kalles"peronosporose". Det oppstår på grunn av overflødig fuktighet. Noen ganger oppstår peronosporose under sommerkulde, som kan vare mer enn én dag. For å bekjempe denne sykdommen, er bladene drysset med myse.
  4. svigermor og svigersønn agurker
    svigermor og svigersønn agurker

Agurker "svigermor" og "svigersønn": anmeldelser og anbefalinger

I sine anmeldelser merker sommerboere at disse variantene av agurker er de beste. De gir et høyt utbytte, plantene er lite krevende, de trenger ikke spesiell omsorg. Oftest dyrkes «svigermor» og «svigersønn» til sylting og s alting. Den lille størrelsen på frukten er flott til dette formålet, 10 cm agurker passer perfekt i en krukke. Gartnere i de aller fleste er fornøyde med disse variantene, men de anbefaler at du følger noen regler og vekstforhold:

  • Det er bedre å ikke plante mer enn 4 planter per kvadratmeter.
  • Ikke vann jorden.
  • Det er viktig å sørge for at plantene ikke vokser i skyggen.
  • Agurkstilker ledes best langs vertikale stolper for å installeres i et drivhus eller utendørs.
  • Spirer uten farge skal klemmes når de når en halvmeters høyde.
  • For å oppnå høy luftfuktighet i drivhuset kan du sprøyte vann på gulvet.
  • Gjødsle planter ikke mer enn én gang i uken.
  • Ved dyrking av agurker i utmark er det ønskelig å binde opp vippene. Å høste og vanne planter vil bli mye enklere.
  • Hybrider har ikketomme blomster.
  • Før planting er det viktig å studere pakkeetiketten nøye. Den angir antall frø, såregler.
  • svigermor og svigersønn agurk anmeldelser
    svigermor og svigersønn agurk anmeldelser

Hvis du ønsker å få høy avling, plant svigermor og svigersønn agurker. Disse variantene inntar fortjent en ledende posisjon blant resten. Gartnere anbefaler å dyrke hybrider, siden de er lite krevende i stell, pluss at fruktene er veldig saftige og ikke bitre.

Anbefalt: