Bladlus på agurker i et drivhus: hvordan kjempe? Folkemidler. Metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus: anmeldelser, bilder

Innholdsfortegnelse:

Bladlus på agurker i et drivhus: hvordan kjempe? Folkemidler. Metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus: anmeldelser, bilder
Bladlus på agurker i et drivhus: hvordan kjempe? Folkemidler. Metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus: anmeldelser, bilder

Video: Bladlus på agurker i et drivhus: hvordan kjempe? Folkemidler. Metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus: anmeldelser, bilder

Video: Bladlus på agurker i et drivhus: hvordan kjempe? Folkemidler. Metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus: anmeldelser, bilder
Video: Foolproof Aphid Control and Prevention 2024, April
Anonim

Alle agurkdyrkere møter ganske ofte et slikt skadedyr som bladlus, som føles mest komfortabelt i et lukket rom, det vil si i et drivhus.

Aphid: hva er farlig og hvordan ser det ut?

Utseendet til dette insektet er ganske enkelt å bestemme: bladene på planten blir sløve og hengende, på baksiden, så vel som hele kolonier av ubudne skadedyr er lett synlige på blomster, eggstokker og skudd.

Bladlus, som er et lite insekt med grønn, svart eller gulaktig farge, er farlig i den perioden den begynner å fly. Dette skjer på grunn av den sterke konsentrasjonen på en plante, som forårsaker mangel på mat. Følgelig oppstår fødselen av bevingede former av skadedyret, som begynner å fly til naboplanter. Som et resultat - bladlus på agurker i drivhuset. Hvordan takle et slikt skadedyr? Hvilke metoder å bruke? Hvor effektive er de?

bladlus påagurker i et drivhus hvordan bekjempe anmeldelser
bladlus påagurker i et drivhus hvordan bekjempe anmeldelser

Forsinkelsen med å iverksette tiltak for å bekjempe dette skadedyret kan oppheve gartnerenes omhyggelige arbeid, ødelegge det meste av hageavlingen og følgelig håper på en høy avling.

Struggle ahead of the curve

Rettidig vedtak av forebyggende arbeid vil redde planter fra bladlus. Metoder for å kontrollere bladlus på agurker i et drivhus kan være folkelige og med bruk av kjemi. Men det er bedre å komme i forkant av fienden med forebyggende tiltak, hvorav den ene er desinfisering av drivhus med svovelholdige røykbomber. 50 gram av stoffet brukes per kvadratmeter. Det anbefales å utføre denne operasjonen i godt tette drivhus med trerammer, fordi svoveldioksid virker ødeleggende på metall.

hvordan håndtere bladlus på agurker i et drivhus
hvordan håndtere bladlus på agurker i et drivhus

Det er også effektivt å behandle interiøret i drivhuset, inkludert inventar, med blekemiddel i en hastighet på 400 gram av stoffet per 10 liter vann. Løsningen bør infunderes i en stund. Du må spraye plantene med den resulterende væsken, og sedimentet kan dekkes med stativer og andre drivhusstrukturer

En av kampmetodene er riktig kultiveringsteknikk

Samtidig med tiltak for innvendig behandling av drivhuset, anbefales det å øke fruktens evne til å motstå skadedyr. For å gjøre dette, må du observere temperaturregimet. Om natten skal ikke termometeret falle under 18 grader. På dagtid tillates temperaturen ikke høyere enn 28 grader. Det anbefales å kalke sørsiden av drivhuset med kritt.

metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus
metoder for å håndtere bladlus på agurker i et drivhus

Riktigheten av agrotekniske tiltak for dyrking av agurker er obligatorisk: overholde plantedatoene, ventilere lokalene, rettidig gjødsling.

Vi bruker fosfor-kaliumgjødsel

Og likevel, hvis det finnes bladlus på agurker i et drivhus, hvordan skal man takle det? Ukentlig blad toppdressing med fosfor-kalium preparater vil hjelpe. Det anbefales at de utføres til skadedyret er helt forsvunnet. For å tilberede løsningen er det nødvendig å fortynne 10 gram kaliumklorid og 20 gram superfosfat i 10 liter vann.

Utseendet til maur i et drivhus er en varsler om et mer glob alt problem: bladlus, hvis melk maur lever av. Derfor, når de kommer inn i drivhuset, anbefales det å bruke spesielle anti-maur fargestifter.

Hvordan takle bladlus på agurker i et drivhus? Effektiv i kampen mot bladlus er planting rundt omkretsen av sengene til planter som er spesielt ubehagelige for skadedyret. En av dem er basilikum.

Hvis de forebyggende tiltakene likevel var ineffektive og det er bladlus på agurker i drivhuset, hvordan skal man håndtere det? Bildene viser faren ved denne lille tallrike fienden.

bladlus på agurker i et drivhus hvordan bekjempe foto
bladlus på agurker i et drivhus hvordan bekjempe foto

Hvis angrepet ikke er alvorlig, kan skadedyrplanter fjernes manuelt, inspisere buskene nøye og skjære av blader med klaser av bladlus. Grønnmassen må da flyttes utdrivhus og brenn, og spyle agurkbusker under høyt trykk.

Kjemiske preparater mot drivhusbladlus

Hvis det utvikler seg bladlus på agurker i et drivhus, hvordan skal man bekjempe det? Anmeldelser av gartnere i dette tilfellet har en tendens til bruk av kjemikalier, som Inta-Vir, Arrivo, Decis, Kinmiks, Karbofos. Det er påkrevd å stoppe behandlingen senest én måned før høsting.

Effektiv er biologiske preparater som ikke dreper bladlus, men smitter med sykdommer. Som et resultat dør insektet etter maksim alt en og en halv uke. Disse stoffene er helt trygge og ødelegger ikke nyttige insekter som bor i drivhus. Disse er Entobacterin, Fitoverm, Strela, Akarin, Peretrum. Etter påføring vil bladlus på agurker i drivhuset forsvinne.

Hvordan kjempe? Folkemedisin

Ikke alle gartnere er klare til å bruke kjemi på sengene sine, og foretrekker harmløse folkemetoder. Preparater laget på grunnlag av naturlige ingredienser er ufarlige, har ikke bivirkninger, brytes raskt ned, de er ikke mindre enn kjemiske, de er redde for bladlus på agurker i et drivhus. Hvordan takle et så lite, men veldig farlig skadedyr med deres hjelp?

bladlus på agurker i et drivhus hvordan kjempe
bladlus på agurker i et drivhus hvordan kjempe

Ganske effektiv og bevist gjennom årene infusjon av hvitløk. For å tilberede det, må du male omtrent et halvt kilo av dette produktet, legg det i en 3-liters beholder, tilsett vann og la stå i 5 dager. Etter denne tiden, i 10 liter vann, må du fortynne 60 gram av den ferdige infusjonen og behandle agurkene medforstøver.

Andre metode: mal hvitløk, ha i en flaske, tilsett vann i samme mengde, oppbevar i ca. 10 dager i en tett lukket beholder. Ved spraying i 10 liter vann er det nødvendig å fortynne 25 ml av det resulterende produktet.

Hvitløksskall kan også brukes. For å gjøre dette må 150 gram helles med 10 liter vann, holdes i en dag og umiddelbart drysses på plantene.

Effektiv i kampen mot bladlus svalort. Det er påkrevd å ta 300 gram av de tørkede bladene, insistere på 10 liter vann, holde i to dager og deretter påføre.

bladlus på agurker i et drivhus hvordan bekjempe folkemidlene
bladlus på agurker i et drivhus hvordan bekjempe folkemidlene

Du kan bruke løvetann. Mal 400 gram friske røtter og 600 gram blader, hell 10 liter vann, la stå i 3 timer og bruk som anvist.

En tresåpeløsning er effektiv mot bladlus. For å forberede den må du tilsette 2 store skjeer treaske i en bøtte med vann, rive vaskesåpe, bland til komponentene er helt oppløst.

Effektiv mot bladlus er infusjoner av malurt, løkskall, pepper, sorrelblader, tomat- og potettopper. En viktig betingelse er hyppig sprøyting med dem, fordi en enkelt behandling vil ikke være nok: bladlusen vil ikke forsvinne helt, den vil fortsette å formere seg og ødelegge planter.

En naturlig fiende er en marihøne

Den naturlige fienden til bladlus er marihøner. For å tiltrekke dem til problemområdet rundt omkretsen av sistnevnte, kan du plante løv sennep og dill,mest elsket av disse bevingede insektene.

bladlus på agurker i et drivhus hvordan kjempe
bladlus på agurker i et drivhus hvordan kjempe

Du kan også bare samle marihøner og sette dem inn i drivhuset, og der skal de håndtere den lille og hensynsløse ødeleggeren av agurker.

Tips for å drepe bladlus

Hva bør man huske for ikke å bli kjent med et så farlig skadedyr som bladlus på agurker i et drivhus? Hvordan håndtere en ubuden fiende? Og hvordan forhindrer du at den vises på nettstedet ditt?

  1. Agurkplantinger bør behandles i tide, med en liten mengde av skadedyret.
  2. Tilberedte løsninger bør brukes ferske fordi deres toksisitet er kortsiktig.
  3. Behandling av agurker i drivhus bør gjøres om kvelden; i løpet av dagen blir medikamenter under påvirkning av ultrafiolett stråling ineffektive.
  4. Ikke bruk produkter i blomstringsperioden, ellers kan bladlus drepe pollinerende insekter.

Anbefalt: