Hvordan påføre flytende tapet? Funksjoner, teknologi og anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan påføre flytende tapet? Funksjoner, teknologi og anbefalinger
Hvordan påføre flytende tapet? Funksjoner, teknologi og anbefalinger

Video: Hvordan påføre flytende tapet? Funksjoner, teknologi og anbefalinger

Video: Hvordan påføre flytende tapet? Funksjoner, teknologi og anbefalinger
Video: Liquid Wallpaper Can Be Applied In Seconds 2024, April
Anonim

Flytende tapeter er moderne og avanserte byggematerialer som ser ut som dekorative gips. Men i motsetning til gips har de mange unike egenskaper og egenskaper. Du kan dekke veggene med flytende tapet i alle rom. Du kan også lage unike tegninger. Applikasjonsteknologien er ganske enkel, og arbeidet gjøres selvstendig hjemme. Ved hjelp av disse materialene kan glatte, grove eller pregede belegg oppnås ved utgangen. Hvordan påføre flytende tapet? Vurder i dagens artikkel.

Karakteristisk

Denne komposisjonen er en av typene dekorative finisher for vegger og tak. Materialer selges både i tørr og flytende form. Oftest kan disse produktene på markedet finnes i form av en tørr blanding. Kostnaden avhenger av produsentene, sammensetningen og fyllstoffet. Den tørre blandingen er som sagflis. Etter oppløsning i vann får man en masse som kan påføres ulikeoverflater. Vi skal se på hvordan du legger flytende tapet på taket og andre overflater.

hvordan påføre flytende tapet i taket
hvordan påføre flytende tapet i taket

Komposisjonen inneholder cellulose og bomullsfiber, fargestoffer, lim, ulike dekorative komponenter (det kan være spon, granulat, gnister, tråder).

Blandingen (hvis den er tørr) fortynnes med vanlig vann. Materialet påføres veggen med en spatel eller sparkel. Til syvende og sist, med påføring av høy kvalitet, kan du få vakre og miljøvennlige dekorative belegg. Veggen vil være varm og litt grov å ta på. Overflaten har utmerkede varme- og lydisolasjonsegenskaper.

Siden denne tapeten inneholder cellulose, kan du til og med lage materialet med egne hender. For egenproduksjon er det detaljerte instruksjoner. Vi vil vurdere hvordan du bruker flytende tapet med egne hender. Prisen på en slik finish er forresten fra 580 rubler per pakke (1 kg). Det er nok til 4 kvadratmeter areal.

Benefits

Den største fordelen med dette etterbehandlingsmaterialet er muligheten til å påføre det på overflater med selv svært komplekse former. Dette belegget er kombinert, applikasjoner er laget. Som et resultat dannes det et lag som ligner mest på papirbakgrunner av høy kvalitet.

Kan jeg bruke flytende tapet i stedet for vanlig tapet? Du kan og bør, hvis du ønsker å skape et koselig og attraktivt rom. Det er bare viktig å følge teknologien nøyaktig, og da blir resultatet av høy kvalitet.

Flaws

Den største ulempen er prisen - denbetydelig høyere enn kostnadene for papirmotparter. Du trenger ikke umiddelbart stole på annonsen om at én pakke er nok til å fullføre 5-6 kvadratmeter (maks 4). Dessuten er det umulig å tro når de sier at grundig forbehandling av overflaten ikke er nødvendig før påføring. Dette er ikke sant. Før du legger på flytende tapet, sørg for å klargjøre veggen eller andre overflater.

hvordan påføre tapet hjemme
hvordan påføre tapet hjemme

I tillegg til manglene er det en teknisk funksjon til. Som med teksturert gips, påføres flytende tapet direkte på veggen. Hvis den er laget av forskjellige materialer, har den dype støt og andre defekter, så før eller siden vil de begynne å vise seg gjennom.

Hvis det er lag med gammel maling på veggen, sparkel er ujevnt påført, høydeforskjeller eller det er fare for at selvgjengende skruer, skruer og andre festemidler kommer til overflaten, så kan alt dette etter en stund ødelegger utseendet betydelig.

Teknologi for påføring av flytende tapet

La oss se hvordan du bruker flytende tapet på riktig måte. Faktisk er det ikke noe komplisert i etterbehandlingsprosessen. Det er bare viktig å følge instruksjonene nøyaktig og være oppmerksom på viktige nyanser som ikke er dekket i korte manualer.

Overflateforberedelse

Overflaten skal være så jevn som mulig. Fuktopptaksevnen bør være minimal og jevn. Det er best hvis bakgrunnsfargen er hvit. Men hvis dette ikke er mulig, bør det være nær skyggen av tapetet. PåOverflaten skal ikke ha alvorlige feil. Dette er jettegryter, store forhøyninger, forsenkninger. Til slutt må overflaten være slitesterk.

Kan den påføres over den gamle overflaten?

Før du legger på flytende tapet, må du fjerne alt gammelt materiale fra overflaten. Dette er papirtapeter, maling, gammel gips. Noen av de ovennevnte materialene etter en stund vil begynne å flasse av sammen med flytende tapet. Alt som kan flasse av over tid, bør fjernes forsiktig.

flytende tapet på veggen
flytende tapet på veggen

Deretter fjernes festemidler - selvskruende skruer, spiker, andre metallelementer, samt plastdeler. Hvis forsterkning kommer til overflaten, er disse stedene nøye forseglet. For å gjøre dette, påfør et lag med kitt - det skal ha en tykkelse på omtrent to millimeter. Noen ganger kan du dekke slike steder med oljemaling.

Røff finish

Deretter bringes veggen eller taket i vater - du må sørge for at overflaten er jevn, selv om det ikke er nødvendig å gjøre den helt jevn. Det som er veldig viktig er å fjerne mellomstore og små defekter i områder mindre enn en kvadratmeter. Hvis du ikke tar nok hensyn til dette, vil forbruket av dekorativt materiale øke dramatisk. Noen steder vil tykkelsen på finishen være tynn, og flekker vil være synlige på veggen.

Når belegget blir jevnt, bør det grunnes. Det anbefales å bruke dyptgående materialer. Primeren påføres i flere lag, og hver av dem må tørke i tre timer. Først etter dettebehandle overflaten med spesialiserte kittblandinger. Mange bruker en blanding av vannbasert maling med PVA-lim som sparkelmasse. Du kan bruke flytende tapet på malingen hvis den er hvit.

Hvordan blande?

Arbeidet med klargjøring av flytende tapet bør begynne på forhånd. Ulike produsenter angir termer fra 6 til 12 timer. Dette er hvor mye som skal til for at produktet er klart til bruk etter elting. Eksperter anbefaler å forberede tapet sammen med grunning av veggen.

Når du kjøper en pose med sammensetning, bør du absolutt sørge for at den inneholder cellulose, samt basisfibre. Pakken skal også inneholde dekorative fyllstoffer og tørt CMC-lim. Alle ingrediensene er vanligvis pakket i separate pakker. Deretter helles alt som er i hver av pakkene i en forhåndsvalgt beholder. En vanlig film er også egnet - innholdet i pakkene helles på den. Deretter blandes alt grundig. I prosessen med å blande den tørre massen, er det viktig å ikke fluffe eller krølle det flytende tapetet. Tenk nærmere på hvordan du bruker dem på veggen.

hvordan påføre flytende tapet gjør det selv
hvordan påføre flytende tapet gjør det selv

Når produktet er ferdigblandet, må det luftes til det ikke er klumper i det. Dette er ikke en grunnleggende betingelse, men hvis den blir observert, kan du få et bedre resultat. Dette vil sikre at bakgrunnen påføres jevnere.

Produsenter anbefaler ikke å blande en dekorativ del (som glitter, tørt blomsterpulver eller granulat) med basen. Dekorative komponenter er blant de første som sendes til en bøtte med vann, grundig blandet, og først da kan andre komponenter legges til bøtta. Denne tilnærmingen gir bedre distribusjon av løsninger.

Nyanser ved elting

Vannet som trengs for blanding er kun nødvendig i en strengt definert mengde. Først fylles beholderen med væske, og deretter tilsettes tørt materiale der. Det er best når innholdet i én pakke fortynnes og røres i én beholder. Det anbefales ikke å fortynne to porsjoner tapet under den første batchen. Produsenter forbyr strengt å fortynne deler av sammensetningen i vann.

Using hands

Blanding av komponenter gjøres best for hånd - sammensetningen inneholder ikke farlige stoffer. Det er mulig å utføre det samme arbeidet ved hjelp av bor og dyser, men det er uønsket - dette vil da nødvendigvis påvirke kvaliteten på blandingen. Produkter fra forskjellige produsenter kan ha veldig lange fibre - hvis de eltes veldig aktivt, går de i stykker. Men noen produkter tillater ganske slike tilnærminger med øvelser når du forbereder flytende tapet. Hvordan de skal påføres på veggen, angir produsentene i instruksjonene.

bruke bakgrunnsbilde hjemme bilde
bruke bakgrunnsbilde hjemme bilde

Når blandingen er tilstrekkelig gjennomvåt og absorberer vann, anbefales det å la beholderen stå en stund. Varigheten er fra 6 til 12 timer. Det er nødvendig å vente. Det er lim i produktet - det hele skal myke nok og binde alle komponentene.

Produsentene anbefaler å tilberede denne mengdennok tapet til å dekke en hel vegg. Det er best å lage mat med liten margin for sikkerhets skyld. Hvis du legger tapet fra forskjellige blandinger på overflaten, er det en risiko for at en overgang vil være merkbar. Når det gjelder vinklene, her vil forskjellen være nesten umerkelig. Tapeten som er til overs fra etterbehandling av én vegg, kan brukes ved etterbehandling av en annen overflate.

En pakke på 1 kilo, i henhold til produsentens anvisninger, er nok til å behandle en overflate på 6 kvadratmeter. Men praksis viser at dette ikke alltid er tilfelle. Det er bedre å forvente at 1 kilo av sammensetningen skal være nok til 4 kvadratmeter.

påfør tapet hjemme
påfør tapet hjemme

Klar til bruk i mange timer. Hvis den oppbevares i en lukket beholder, vil den ikke miste sine egenskaper før om flere uker.

Når tapetet er klart, fortsett til selve etterbehandlingsprosessen. Vi vil ta en detaljert titt på hvordan du bruker flytende tapet med egne hender.

Application

For påføring trenger du en sparkel, et rivjern - metall eller plast, en slikkepott og en airbrush. Blandingen påføres også med spesielle rivjern, som utmerker seg med en innsnevret bane og gjennomsiktighet. Dette gjøres for å kunne kontrollere prosessen med å glatte massen.

Hvordan påføre flytende tapet? Denne prosessen ligner påføring av kittforbindelser, men det er mye lettere å jobbe med tapet enn med kitt. Den ferdige løsningen bør tas med hendene (du kan også bruke verktøyet). Denne delen plasseres på veggen oggnidd slik at laget ikke var mer enn 3 millimeter tykt. Bakgrunn er bedre å sette på små områder.

Rivejernet skal ikke holdes flatt mot overflaten, men med forkantene litt hevet. Det kreves ikke betydelig innsats. De bør være tilstrekkelige til å sikre at løsningen fordeles over overflaten i ønsket lag.

flytende tapet
flytende tapet

Deretter fuktes rivjernet og det allerede behandlede området jevnes. Det er viktig at det ikke er riller og klumper på veggen. Etter det behandles neste kvadratmeter. Eksperter anbefaler at du under søknadsprosessen overvåker retningen som fibrene ligger. For å få et resultat av høy kvalitet, utjevnes belegget på små områder. Bevegelser bør ikke være brede. Hjørnene jevnes ut fra hjørnet.

Konklusjon

Nå vet du hvordan du bruker flytende tapet hjemme. Det er egentlig ikke så vanskelig som det kan virke. Alle kan takle dette, observere teknologien og følge visse anbefalinger fra spesialister.

Anbefalt: