Forebygging av plastvinduer: ved behov, materialer og verktøy, trinnvise instruksjoner

Innholdsfortegnelse:

Forebygging av plastvinduer: ved behov, materialer og verktøy, trinnvise instruksjoner
Forebygging av plastvinduer: ved behov, materialer og verktøy, trinnvise instruksjoner

Video: Forebygging av plastvinduer: ved behov, materialer og verktøy, trinnvise instruksjoner

Video: Forebygging av plastvinduer: ved behov, materialer og verktøy, trinnvise instruksjoner
Video: Webinar | Enhancing Plastics Circularity 2024, April
Anonim

Takket være forsiktig pleie av plastvinduer kan du forlenge levetiden deres. Det er flere viktige prosedyrer som må utføres regelmessig. Effektiv forebygging av plastvinduer er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor kreves dette?

Hovedfunksjonen til et doble vinduer er å bevare varmen, beskytte rommet mot ekstern støy. Det skal også forhindre at det dannes kondens. Gradvis slites plast og gummi ut, vanligvis på grunn av skiftende vær og skarpe årstider.

forebygging av plastvinduer
forebygging av plastvinduer

Hvis du utfører forebyggende vedlikehold av plastvinduer 2 ganger i året - om sommeren og før kaldt vær, så forlenges levetiden til produktene. Prosedyrer forbereder strukturer for skiftende temperaturer.

Funksjoner

Profylakse av plastvinduer må utføres under hensyntagen til følgende nyanser:

  1. Nå er det et spesialsett designet for vedlikehold av strukturer. Det inkluderer vanligvis profil-, glass- og mekanismesmøremidler. Noen ganger i deninkluderer en rustfjerner og et elastisitetsmiddel for gummipakning. Men disse midlene kan kjøpes separat, noe som vil være billigere.
  2. Polyvinylklorid er ikke så sterkt og holdbart som annonsert. Det er skadelig for alkalier, syrer, løsemidler og andre aggressive væsker. Designet er enkelt å rengjøre med vanlig oppvaskmiddel og en myk svamp. Men slipemidler er ikke egnet.
  3. Alle glassrengjøringsmidler kan brukes til å forbedre utseendet til vinduer.
  4. Bevegelige metalldeler er perfekt smurt med motorolje.
  5. Hvis du trenger en væske for å fjerne rust, kan du bruke en effektiv aerosol merket WD-40. Den brukes også til å smøre vindusmekanismer.
  6. Gummi- og polymertetninger blir ofte dårligere. Levetiden til disse elementene er 3-7 år. Tar du vare på dem, vil du kunne forlenge levetiden. Derfor smøres de med silikon i lavsesongen.
reparasjon og vedlikehold av plastvinduer
reparasjon og vedlikehold av plastvinduer

Det er nødvendig å ventilere rommet regelmessig. PVC-profilen har høy tetthet, så den slipper nesten ikke luft inn fra gaten. På grunn av dette samler det seg regelmessig fuktighet i den. Det manifesterer seg i kalde områder i form av kondens og tåke. I streng frost vil det sannsynligvis oppstå frost. For å unngå dette kreves det å redusere luftfuktigheten i rommet ved hjelp av vanlig ventilasjon.

Vask og rengjøring

Gjør-det-selv forebygging av plastvinduer er enkelt. Må vaskes ogrent glass og andre deler av strukturen: profiler, skråninger, vinduskarmer. For å hindre kondens og frysing av karmen, rengjøres slukene på gaten med en børste.

gjør-det-selv plastvindu forebygging
gjør-det-selv plastvindu forebygging

Du kan vaske glass, beslag og tetninger med varmt såpevann. For å fjerne smuss fra rammen, brukes spesialverktøy for plast. Det er nødvendig å ta hensyn til sammensetningen. På grunn av bensin, aceton, løsemidler, syrer, klorholdige og slipende stoffer, forringes profilen og tetningen korroderer.

Grease

Hvordan forebygging av plastvinduer selv? I tillegg til vask utføres smøring. Silikonolje eller glyserin brukes til å tørke av hengslene, håndtaksmekanismen og andre bevegelige deler av beslagene. De bør betjenes 2-3 ganger for å sjekke om de fungerer som de skal.

For forebygging gjøres gjør-det-selv-smøring av plastvinduer på følgende måte:

  1. WD-40 er egnet for smøring. Det er nødvendig å åpne rammen og fjerne smuss med en fille. Kompleks smuss fjernes med en hard svamp eller en spesiell børste (ikke veldig grov, ellers vil det skade overflaten).
  2. Vi trenger å smøre brakettene, boltene og metalldelene.
  3. For vanskelig tilgjengelige steder brukes en rørformet tut som følger med WD-40.
  4. Hvis det brukes smøremiddel i en flaske, påføres 2-3 dråper av stoffet på hver del.

Dette fullfører prosedyren. Ikke eksperimenter med midlene selv. Solsikkeolje er for eksempel ikke egnet for denne prosedyren.

Seglet må behandles. Når smøring er ferdig, er det nødvendig å inspisere ytre og indre sider. Sprekker og skader er hovedårsakene til trekk.

Bytter til sesongmodus

Dette gjøres med stifter - små utstikkende deler i endene av vinduskarmene. De må dreies mot høyre med en sekskantnøkkel eller tang - trykket fra rammen mot rammen øker. Og til venstre svekkes den.

plastvinduer forebygging gjør-det-selv-smøring
plastvinduer forebygging gjør-det-selv-smøring

Vinduer om sommeren, det vil si med en løs klemme, slipper mer luft inn i rommet. Og holde varmen om vinteren. Forebygging av plastvinduer for vinteren gjør at du kan forberede dem på den kalde perioden.

Feilsøking

Forebygging av plastvinduer er rettidig oppdagelse av feil og eliminering av dem. Hvis vindushåndtaket er løst, må du løfte pyntelisten under den, snu den fra vertikal posisjon til horisontal og stram skruene for en god fiksering.

forebygging av plastvindusbeslag
forebygging av plastvindusbeslag

Det er ikke uvanlig med problemer med henging av rammen og dårlig lukking av vinduet. For å fikse problemet, stram til justeringsskruen på bunnhengslet på vinduet. Den kan bli funnet ved å fjerne den beskyttende plasthetten fra løkken. Det er nødvendig å inspisere tilbehøret for funksjonsfeil og bli kvitt det før det kalde været.

Erstatning av håndtak

Reparasjon og vedlikehold av plastvinduer kan gjøres selvstendig. Et vanlig problem er brudd på håndtaksstrukturen. Utskiftningsprosedyren er enkel og rimelig. Monteringsbolter er plassert under den dekorative trimmen. Den er under håndtaket. Den må dreies 90 grader - og skruene åpnes.

I noen produkter kan foringene rett og slett ikke roteres. Hvis du ikke klarer det, ikke prøv hardere. Det anbefales å trekke håndtaket litt mot deg, puten vil reise seg og snu seg lett.

det første vinduet selskapet forebygging av plastvinduer
det første vinduet selskapet forebygging av plastvinduer

Du må kjøpe en ny del basert på den gamle. Derfor tas en ødelagt penn med for å kjøpe en ny. Den er installert i stedet for den gamle. Hvis du vil installere en åpningsbegrenser i den nye, må du sette inn en spesiell plate i basen, ventilasjonsregulatoren

Seal replacement

Mange stoler på spesialister på forebygging av plastvinduer. "First Window Company" utfører alle typer arbeid for å utvide driften av strukturer. Pakningen skiftes også hvis den er sprukket eller skadet. Endre den med vinduskarmen fjernet. Først må du løsne vindushengslene fra de dekorative hettene. Fra den øvre løkken med tang, trekk stammen på løkken ned. Deretter bøyes rammen litt mot seg selv og løftes.

Rammen må plasseres på en horisontal overflate og den skadede tetningen fjernes fra sporet. Sporet må skylles grundig og etter tørking smøres med teknisk vaselin eller silikonfett. Den nye tetningen må kuttes langs sporets lengde, og etterlate en margin på 20 mm.

Pakningen må smøres med vaselin (silikon) og settes inn irillekant. Deretter er det nødvendig å strekke hele lengden av sporet, hold enden med en tang. Endene av tetningsmassen kuttes med en skarp kniv slik at de overlapper hverandre - vertik alt og horisont alt. Kantene på forseglingen bør avfettes med bensin og festes med silikonforsegling. På slutten settes rammen på plass: den nedre løkken settes på stilken, deretter avsluttes den øvre stilken med en hammer. Deretter justeres posisjonen til rammen og klemmen.

Mekanismejustering

Profylakse av plastvindusbeslag forbedrer funksjonen til hele produktet. Det er nødvendig å justere mekanismen til strukturen. Dette arbeidet kan gjøres selvstendig. Det viktigste er å ta hensyn til at skruene er strammet med klokken, og skrudd ut mot klokken.

For å finne ut hvor strukturen skal flyttes, bør rammen, den bevegelige rammen, tetningene og mekanismene undersøkes for slitasje og klemmer. Dette er det viktigste punktet. Hvis det er skrubbsår på plasten til høyre, må rammen flyttes til venstre. I henhold til dette prinsippet justeres toppen, bunnen og andre kontaktpunkter:

  1. Bevegelse til høyre og venstre for bunnen av rammen utføres med en skrue, som er plassert på nederste hengsel på siden. For å justere, fjern trimmen, sett inn en sekskant i skruehodet og roter den i ønsket retning. Ved vridning med klokken går rammen til venstre, og mot - til høyre.
  2. For å justere den øvre delen av rammen på sidene, må du åpne rammen, der skruen er plassert ikke langt fra hengslet, som er ansvarlig fordenne prosedyren.
  3. Bevegelsen av rammen opp og ned utføres ved hjelp av en skrue plassert på den øvre enden av det nedre hengselet. Det er også en plugg, den må fjernes og justeres. Ved vridning med klokken går rammen opp, og mot - ned.
  4. I tillegg til metoden ovenfor for å justere trykket med tapp, justeres dette trykket med skruer som er plassert på den ytre enden av rammen. Antall skruer bestemmes av den valgte modellen, vanligvis 2, men noen ganger 3 skruer.
  5. Noen ganger må du redusere eller øke gapet mellom rammen og rammen i ventilasjonsmodus. Denne sektoren er ansvarlig for justeringsskruen, som er plassert under på stangen som støtter rammen når den åpnes for ventilasjon. Eksperter kaller systemet saks.
forebygging av plastvinduer for vinteren
forebygging av plastvinduer for vinteren

Dermed er forebygging av plastvinduer regelmessig implementering av effektive vedlikeholds- og feilsøkingstiltak. Hvis de utføres i tide, forlenges levetiden til produktet merkbart.

Anbefalt: