Metoder for lydisolering av rom på grunn av lydisolerte materialer

Innholdsfortegnelse:

Metoder for lydisolering av rom på grunn av lydisolerte materialer
Metoder for lydisolering av rom på grunn av lydisolerte materialer

Video: Metoder for lydisolering av rom på grunn av lydisolerte materialer

Video: Metoder for lydisolering av rom på grunn av lydisolerte materialer
Video: Эта Находка Ставит под Сомнение Технологии из Прошлого 2024, Kan
Anonim

De siste årene har stillhet hjemme blitt en ekte luksus for mange mennesker. Som praksis viser, er hovedårsaken til dette i de fleste tilfeller at ingen tenkte på lydisolering på byggestadiet. Den ideelle måten å eliminere dette problemet på er å lydisolere veggene. Denne artikkelen vil diskutere hvordan du gjør dette med ulike lydisolerende materialer.

lydisolerte materialer
lydisolerte materialer

Veggforberedelse

Svært ofte (spesielt i gamle hus) under et lag med gips og tapet er det alle slags hull mellom platene, hull eller gjennom stikkontakter som leder direkte til naboene. Selv om de er små, kan fremmede lyder komme inn i leiligheten gjennom dem. Deres vanlige oppsigelse bidrar ofte til å returnere stillheten til huset. Den gjennomgående stikkontakten kan flyttes til et annet sted, og hullet kan repareres med monteringsskum. Slike tiltak forbedrer situasjonen betydelig, men det ideelle alternativet ville være å utføre støyisolering ved bruk av lydisolerte materialer.

Using drywall

Den vanligste måten å isolere mot støy på anses nå å være en kombinasjon av gipsplater med andre fibre med riktig formål. I dette tilfellet må mellomrommet mellom de forhåndsmonterte føringene legges med ecowool, mineralull eller celluloseisolasjon. Det bør bemerkes at lydisolerende materialer for en leilighet anbefales å legges veldig tett, uten noen besparelser. Etter det er strukturen dekket med gips, og veggene er m alt eller tapetsert. Den eneste ulempen med denne metoden er et lite tap av gulvplass.

lydisolerende materialer for leiligheten
lydisolerende materialer for leiligheten

kork og paneler

Ganske ofte fungerer lydisolerende paneler og kork som lydisolerende materialer. Fordelen med den første av dem er at ark, hvis tykkelse er fra 4 til 12 centimeter, kan monteres direkte på veggen. I dette tilfellet smøres leddene med tetningsmasse. Når det gjelder det andre materialet, er det laget av barken til korketreet, som er utstyrt med høye isolasjonsparametre av naturen selv.

Membraner

Membraner har blitt inkludert i listen over de vanligste lydisoleringsmaterialene relativt nylig. Samtidig blir de mer og mer populære for hvert år, fordi de har veldig høye priser. Siden de er veldig tynne, har de høy tetthet, så lyden overføres praktisk t alt ikke. For menneskers helse er lydisolerende membraner absoluttufarlig, fordi materialet for deres produksjon er aragonitt - et naturlig mineral.

lydisolerende materialer for vegger priser
lydisolerende materialer for vegger priser

Disse panelene er veldig enkle å bøye og passer perfekt sammen med andre materialer. Når du bruker dem, vil tykkelsen på isolasjonslaget ikke overstige 3,5 centimeter. Det skal bemerkes at kun membraner garanterer 100 % støybeskyttelse, så de brukes selv i innspillingsstudioer. Når det gjelder kostnadene som gjelder for slike lydisolerte veggmaterialer, starter prisene per kvadratmeter på et merke på omtrent 640 rubler.

Anbefalt: