Utendørs klimaanlegg: installasjon og drift

Innholdsfortegnelse:

Utendørs klimaanlegg: installasjon og drift
Utendørs klimaanlegg: installasjon og drift

Video: Utendørs klimaanlegg: installasjon og drift

Video: Utendørs klimaanlegg: installasjon og drift
Video: Как можно убить свой электромобиль! Не игнорируйте сигналы. Mercedes ED/ Tesla MS/Toyota Rav4 EV. 2024, Kan
Anonim

Denne artikkelen vil fokusere på utendørsenheten. Innendørsenheten til klimaanlegget, som du vet, er plassert innendørs. Det er den andre komponenten i det delte systemet.

Utendørs innendørs klimaanlegg
Utendørs innendørs klimaanlegg

Prinsippet for drift av en slik enhet som en utendørsenhet i et klimaanlegg er basert på absorpsjon av varme under fordampning og frigjøring under kondens. Systemet er vanligvis fylt med freon. Når enheten er i drift for kjøling, begynner væsken å sirkulere gjennom innendørsenheten, hvoretter den fordamper og legger seg i den ytre delen.

For å varme opp rommet fordamper kjølemediet i utendørsenheten og det legger seg som kondens inne.

Utendørs enhet klimaanlegg
Utendørs enhet klimaanlegg

Ved hjelp av en kompressor går kjølevæsken fra en tilstand til en annen ved å skape en trykkforskjell i apparatet. Samtidig fører systemet tre ganger mer strøm. Hva er klimaanlegget utstyrt med i dette tilfellet? Utendørsenhetene til delte systemer er supplert med en intern struktur.

Designfunksjoner til utendørsenhetenklimaanlegg

La oss for eksempel ta delte klimaanlegg, hvor utendørsenheten består av flere deler:

  • Kompressor. Dens funksjon er å komprimere freon og opprettholde bevegelsen langs kjølekretsen. Kompressoren kan være basert på et stempel eller en spiral av spir altypen. Stempelmodeller er ikke like dyre, men de er mindre pålitelige, spesielt ved lave utetemperaturer.
  • En fireveisventil som er montert i reversible modeller av klimaanlegg (varm og kald modus). I oppvarmingsmodus endrer denne ventilen retningen på freonstrømmen. Samtidig ser det ut til at innendørs- og utendørsenhetene endrer funksjoner: innendørsenheten gir varme, og utendørsenheten gir kjøling.
  • Kontrolltavle. Denne delen finnes kun i enheter av omformertype. I andre konfigurasjoner er all elektronikk plassert i innendørsenheten, ettersom temperatur- og fuktighetsendringer kan skade driften av elektroniske komponenter.
  • En vifte som gir luftstrøm til kondensatoren. I modeller av et billig segment har den én rotasjonshastighet. En slik enhet fungerer stabilt i et enkelt temperaturområde som kommer utenfra. I dyre modeller er viftehastigheten designet for et bredt spekter av temperaturer. Viften har som regel 2-3 hastighetsmoduser og jevn regulering.
  • Radiator. Det gir kjøling og kondensering av freon. Luftstrømmen som blåses gjennom kondensatoren varmes opp.
  • Systemfilterfreon. Delen er plassert foran innløpet til kompressorenheten og tjener som beskyttelse mot kobberflis og andre små partikler som kan komme inn i klimaanlegget under installasjonen. Hvis installasjonen ble utført ufaglært, og under arbeidet kom det inn for mye smuss i enheten, vil filteret i dette tilfellet være kraftløst.
  • Tilkoblinger på beslag. Kobberrør er koblet til dem, som fungerer som forbindelser mellom ute- og innendørsenhetene.
  • Quick release-deksel for beskyttelse. Den lukker koblingene på beslagene og rekkeklemmen. Sistnevnte brukes til å koble til elektriske kabler. I noen konfigurasjoner dekker beskyttelsesdekselet bare rekkeklemmen, mens koblingene på beslagene er på utsiden.

Installere et delt system

Hvert år i landet vårt kjøpes det inn mye husholdningsvegg-, tak- og vindusdelte systemer. Store selskaper tilbyr, i tillegg til å selge enheter, tjenester for deres installasjon. Det skal bemerkes at installasjonen har sine egne nyanser, hvis manglende overholdelse fører til funksjonsfeil på enheten.

Grunnleggende installasjonsregler

Mange lurer på hvordan man installerer utendørsenheten til klimaanlegget riktig.

  • Først, hovedpoenget. Utedelen til det delte systemet skal monteres i den ytre delen av boligen, som vil gi tilgang til friluftskjøleradiatoren. Dette betyr at dersom enheten er installert på en innglasset balkong, må eieren av klimaanlegget sørge for at det er et vindu. Det vil sikre luftstrømmen under drift av enheten. Hvis enhetenutsatt for kjøling i et lukket rom, vil det overopphetes. Mens den nye temperatursensoren fungerer, vil den varsle om automatisk avstenging av klimaanlegget til utendørsenheten kjøles ned. Ved høye temperaturer vil enheten kun fungere i 5 minutter, og det vil ta en halvtime å kjøle seg ned når den er slått av. Hvis temperatursensoren svikter, vil uteenheten ganske enkelt overopphetes og brenne ut. Reparasjon av enheten i dette tilfellet vil være dyrt. Noen ganger er det enda mer lønnsomt å kjøpe et nytt klimaanlegg.
  • Det andre viktige poenget. For å utføre diagnostikk av et delt system, er det også behov for å lade enheten med kjølemiddel. Serviceteknikeren skal ha lett tilgang til ventilene, som er plassert på siden av utedelen (vanligvis på venstre side). Ventilene er lukket med plastlokk. Hvis det er umulig å nå ventilene, må du ringe en profesjonell klatrer.
  • Utendørsenheten til klimaanlegget skal ikke fungere støyende om natten. Maksimal tillatt verdi er 32 dB.
  • Optimal kondensavløp bør organiseres slik at den ikke faller ned på bygningens vegger, inngangstak og forbipasserende.
  • Pass på å ta hensyn til styrken til veggene. Veggen skal tåle en belastning på flere titalls kilo. Montering av enheten til vegger basert på porebetong, til ytterkledning av boligen og til isolasjonslaget er kontraindisert.
  • Braketter med blokk må være utstyrt med den mest pålitelige sokkelen og festingen.
  • For å unngå overoppheting av kompressorenheten, bør minimumsavstanden fra veggen til utendørsenheten være minst 10 cm. Ingenting skal forstyrre normal luftstrøm.
  • Kategorisk sett er et stort antall bøyninger av kobberrørledningen ikke tillatt, da foldene forstyrrer full pumping av freon av kompressoren.
  • Maksimal indikator for lengden på rørledningen mellom modulene i det delte systemet bør ikke overstige lengden spesifisert av produsenten. Ellers reduseres arbeidseffektiviteten merkbart.
  • Ikke utsett baksiden av enheten for direkte sollys. Derfor bør det ikke være veldig stor avstand fra yttervegg til utedel.
  • Det er ønskelig å gi beskyttelse mot fuktinntrengning.

Overholdelse av installasjonen av alle eksisterende regler vil tillate enheten å fungere i lang tid uten feil.

Velge plassering av utendørsenheten

I standardinstallasjon er utendørsenheten til klimaanlegget festet under vinduet litt under nivået av vinduskarmen eller på siden av vinduet, uten at det påvirker territoriet til naboenes leilighet.

Det er heller ikke helt vanlige alternativer for plassering av en ekstern enhet. Hvis tillatt lengde på traseen og høydeforskjellen tillater det, så utføres monteringen på taket eller på loftet.

Mange installerer utendørsenheter av klimaanlegg på forsiden av balkongen eller loggiaen. Kan monteres inne i dem, forutsatt at det ikke er glass.

De som bor privathus eller i første etasje, installerer de ofte enheten under loggiaen, og beskytter den dermed mot de negative effektene av nedbør og uten å krenke bygningens utseende.

Med spesiell interesse bør det tas hensyn til installasjonen av utedelen i kjelleren. Et slikt prosjekt er mulig med økte sporstørrelser og høydeforskjeller. Hvis det er oppvarming i kjelleren, vil klimaanlegget ikke bare gi kjøling, men også varme opp på frostdager.

For dette formålet er det ikke nødvendig å installere et vintersett på enheten eller kjøpe et system med et bredt temperaturområde, siden utendørsenheten til klimaanlegget som er installert i kjelleren, ikke vil bli utsatt for svært lave temperaturer. temperaturer. Hovedsaken i dette tilfellet er å sikre normal luftsirkulasjon for å unngå overoppheting av varmeveksleren.

Det er kjølig i kjelleren om sommeren, så den har sin egen stolpe. I denne posisjonen vil driften av utedelen ha en høy effektivitetsindeks, siden luften i kjelleren er kaldere enn ute.

Hva skal utendørsenheten monteres på

Når du installerer utendørsenheten til klimaanlegget, sørg for å fikse den. Standardformen for feste innebærer bruk av braketter, som består av to sveisede strimler. De er som regel laget av en vanlig profil med en annen seksjon. De er utstyrt med to hull for å feste selve klimaanlegget. Slike elementer tåler store belastninger, og overskrider vekten til den gjennomsnittlige blokken flere ganger.

Vuggemonterte klimaanlegg

Installasjonutendørs enheter av klimaanlegg på taket, gulvet eller bakken innebærer bruk av spesielle stativer for utendørsenheten til enheten. De er laget av metall med en pulverlakkert finish. Stativ festes til overflaten ved hjelp av sveisede hull (fasadefester på karmer). De har glidestenger som kan justeres til enhver størrelse på enheten. Norm alt kan stativet bære mer enn 250 kg, som er vekten til et veldig stort industrielt klimaanlegg.

Installasjon av utendørs enheter av klimaanlegg
Installasjon av utendørs enheter av klimaanlegg

Reparasjonsarbeid

Som regel er sammenbruddet i utendørsenheten forårsaket av feil i mekanikken til enheten eller dens elektroniske system.

Den første gruppen kan inkludere funksjonsfeil på kjølemodulen, og den andre - feil i driften av kontrollkortet og forstyrrelser i den elektriske kretsen.

Mekaniske feil

Disse inkluderer følgende feil:

  • utendørsenheten til klimaanlegget er frosset;
  • uvanlig støy og vibrasjoner dukket opp;
  • varmeveksleren er ikke blåst nok;
  • oljeflekker dukket opp på brettene.

Det er andre grunner til at utedelen fryser, og dette skjer ikke bare om vinteren, men også om sommeren.

Systemet kan inneholde overflødig kjølemiddel, luft eller fuktighet. Kanskje kapillarrørene er tilstoppet eller enheten trenger forebyggende rengjøring (filtre byttes ut, panelene på begge enhetene vaskes, skitne avleiringer fjernes fra viftenog varmeveksler).

Feil kobberrørlengde er ofte påtruffet. Det kan også være mangel på eller høyt innhold av freon.

Elektronikkfeil

Et like alvorlig problem er en funksjonsfeil på kontrollkortet. Vanligvis signaliseres det med spesielle koder og LED-lamper. De er installert på innendørsenhetens kropp.

Når brettet brenner, kan uteenheten ryke. Selv om et slikt fenomen som regel indikerer en utbrenthet av en elektrisk motor, kompressor eller vifte. Hvis utedelen ryker når den varmes opp om vinteren, kan dette ikke være et brannsignal, men en varmeveksler som tiner. I dette tilfellet kan damp forveksles med røyk.

Uavhengig av alvorlighetsgraden av sammenbruddet, må du umiddelbart koble enheten fra strømforsyningen og kontakte reparasjonstjenesten.

Reparasjonsarbeid
Reparasjonsarbeid

Modeller for utendørsenheter

Modeller av utendørsenheter presenteres av forskjellige selskaper. Det er enheter av forskjellige størrelser og kapasiteter i segmentet. Hver enhet har sine egne teknologiske funksjoner. Størrelsen på utendørsenheten til klimaanlegget kan også være forskjellig. Vurder for eksempel to modeller fra forskjellige produsenter.

Klimaanleggets størrelse på utendørsenheten
Klimaanleggets størrelse på utendørsenheten

Mitsubishi Electric Model MXZ-8B140VA

Mitsubishi Electric MXZ-8B140VA klimaanlegg utendørsenhet er produsert av et verdenskjent japansk selskap. Den er designet for kjøling og oppvarming av luft i rom med et areal på 140 kvadratmeter. m. Dette er en utendørsmodul for et flersone klimaanlegg med invertertyperegulering. Enheten har et høyt ytelsesnivå.

Mitsubishi klimaanlegg utendørs enhet
Mitsubishi klimaanlegg utendørs enhet

Inndørsenheter i denne konfigurasjonen fungerer uavhengig av hverandre, bortsett fra samtidig drift av kjøling og oppvarming.

Systemfunksjoner

Mitsubishi klimaanlegg utendørsenhet har:

  • kjølemodus;
  • tørr;
  • luftventilasjon;
  • modus på automatisk basis.

Utendørsenheten har en moderne og elegant design.

Modulen kan betjene fra 2 til 8 innendørsenheter med ulike konfigurasjoner, som danner grunnlaget for et flersonedelt system.

Inverterens ytelsesregulering garanterer at enheten raskt når ønsket modus og deretter reduserer kompressorhastigheten. Dette gjør det mulig å spare energi uten at det går på bekostning av kvaliteten på enheten.

Enheten har lavt støy- og vibrasjonsnivå. Den bruker optimaliserte stabilisatorer som gir en jevn og jevn fordeling av luftmasser. Dette minimerer kontakten av luft med viften, og gir derfor en reduksjon i støy under drift.

Klimaanlegget har et høyt effektivitetsnivå i kjølemodus. Denne funksjonen gjelder for spesielle bruksforhold. For eksempel for å avkjøle rommet om vinteren.

Hovedindikatoren for aggregateter dens høye energieffektivitet, oppnådd ved jevn regulering av varmeveksleren.

Utendørsenhetsmodell fra Daikin-produsent

Daikin utendørsenhet har etablert seg på markedet som en kvalitetsenhet.

Daikin klimaanlegg utendørs enhet
Daikin klimaanlegg utendørs enhet

Det er forskjellig i følgende indikatorer:

  • Daikins RXYQ-T utendørsenhet har en spesiell kjølemiddeltemperaturkontrollkrets som gjør at VRV kan stilles inn individuelt. Dette sikrer maksimal bekvemmelighet og forbedrer også sesongmessig effektivitet.
  • Bruk av variable kjølemiddeltemperaturer kan forbedre sesongmessig effektivitet med opptil 28%.
  • Høyt komfortnivå, ingen kald trekk ved lav utløpstemperatur, takket være variabel kjølemiddeltemperatur og inverterteknologi.
  • VRV-konfigurasjonsverktøy utfører finjustering og igangkjøring.
  • Den integrerte kretsen i romtemperaturkontrollsystemet sørger for frisklufttilførsel. Systemet utmerker seg også ved en veldig enkel installasjon, automatisk fylling og testing.
  • Tilstedeværelsen av et display på utendørsenheten lar deg få informasjon om mulige feil i driften av enheten, sjekke parametrene og funksjonaliteten.
  • Høyt statisk trykk gjør det mulig å montere utendørsenheten innendørs.
  • Bredt segment av uteenheter gjør det mulig å koble til stilige husholdningsenheterDaikin Emura, Nexura-serien osv.
  • Fleksibilitet ved installasjon av systemet er gitt av lengden på sporene (maksimal sum er opptil 1000 m).
  • Høydeforskjellen mellom innendørsmodulene er økt til 30m, noe som gjør enhetens bruksområde bredere.
  • Systemet settes i drift i etapper.

Anbefalt: