Perhydrol for svømmebasseng: fordeler og ulemper

Perhydrol for svømmebasseng: fordeler og ulemper
Perhydrol for svømmebasseng: fordeler og ulemper

Video: Perhydrol for svømmebasseng: fordeler og ulemper

Video: Perhydrol for svømmebasseng: fordeler og ulemper
Video: Episode 7 | Walk for wellness | Walking towards better health 2024, Kan
Anonim

Før du velger en perhydrol for bassenger, la oss huske læreplanen for skolens kjemi. Hydrogenperoksid (eller H2O2 eller perhydrol) er en av de enkleste representantene for peroksider. Løsningen er flytende, fargeløs, løselig i alkoholer, etere, vann. Eksplosiv i konsentrat. Det er i seg selv et løsemiddel. I vann, etter noen timer, brytes det ned til O2 og H2O. Rent peroksid er mer stabilt. Egenskapene til et bakteriedrepende middel skyldes tendensen til redoksreaksjoner.

basseng perhydrol
basseng perhydrol

Mange som er kjent med kjemi tviler på at bassengperhydrol generelt er effektivt. Hvordan er ting egentlig? Bør jeg bruke den til å desinfisere vannet i bassenget ditt? La oss prøve å finne ut av det.

Ikke alle produsenter vil anbefale å bruke deres perhydrol til svømmebassenger. Han er virkelig i stand til å desinfisere, men denne handlingen kan kanskje sammenlignes med en eksplosjon. Med andre ord, hvis det er mange bakterier og de må destrueres så fort som mulig, så er pool perhydrol perfekt. Den dreper mikrober, er relativt billig og brytes raskt ned. Men påPå bakgrunn av disse fordelene er det også alvorlige ulemper.

Perhydrol i bassenget
Perhydrol i bassenget

For det første er virkningen av løsningen kortvarig, så desinfeksjon må utføres regelmessig og ofte.

For det andre, ved å tilsette perhydrol i bassenget, må du vente tolv timer (minste nedbrytningstid) før du bader - unedbrutt hydrogenperoksid er ganske aggressivt mot organiske stoffer (tørker huden, etterlater brannskader ved høyere konsentrasjoner).

For det tredje vil desinfeksjon kreve minst 50 g/m3. Med en lavere konsentrasjon av brannskader blir det selvfølgelig ingen, men det vil heller ikke være noen fordel. Finnes det en vei ut? Det viser seg at det er - perhydrol-37 for bassenget (37%). Det omtrentlige forbruket per 1000 liter vann er 1,5 liter perhydrol. Det er en løsning med en sterkere konsentrasjon - 50%, som er bedre å bruke i store bassenger. Rebehandling bør utføres når vannet blir grumsete.

Perhydrol 37 for bassenget
Perhydrol 37 for bassenget

Denne behandlingen er ikke egnet for offentlige bassenger, siden, som allerede nevnt, virkningsvarigheten er ganske kort på grunn av den raske nedbrytningen og rekombinasjonen av O2. Men til hjemmeforbruk er perhydrol av noen grunner bedre egnet enn for eksempel klor. Den etterlater ingen rester, er luktfri og til tross for kort virketid, med riktig doseringsberegning, gjør den en utmerket jobb som desinfeksjonsmiddel.

Oksygenforbindelser kan være i form av tabletter eller granulat. Når de treffer vannet, begynner de umiddelbart å reagere. Reaksjonshastigheten økeskatalysatorer, synker pH.

Kombinasjonen av perhydrol med andre midler (for eksempel sølv) kan øke effekten av desinfeksjon. For dosering er det bedre å bruke automatiske dispensere. Dette kan være både de enkleste enhetene og den nyeste designen, helautomatisert, kontrollerer konsentrasjonen og gjør de nødvendige målingene uavhengig av hverandre.

Anbefalt: