Husholdningsmelkseparator. Separatorhåndbok, elektrisk

Innholdsfortegnelse:

Husholdningsmelkseparator. Separatorhåndbok, elektrisk
Husholdningsmelkseparator. Separatorhåndbok, elektrisk

Video: Husholdningsmelkseparator. Separatorhåndbok, elektrisk

Video: Husholdningsmelkseparator. Separatorhåndbok, elektrisk
Video: Separator - Hur man monterar, använder och rengör en mjölkseparator. 2024, Kan
Anonim

Meieriprodukter er en viktig del av enhver persons kosthold. Det brede utvalget på markedet får imidlertid mange til å tenke på kvaliteten på produktet. På denne bakgrunn øker etterspørselen etter produkter fra private bønder, som produserer ikke bare melk, men også fermentert bakt melk, oster og fløte fra naturlige råvarer. Den største interessen til ekte kjennere av melk av høy kvalitet er forårsaket av teknologier som kan brukes til å behandle den hjemme. Spesielt lar dette deg lage en husholdningsmelkeseparator i forskjellige modifikasjoner og konfigurasjoner. I dag etterspørres både manuelle modeller med en enkel enhet og elektriske enheter som sparer brukeren for unødvendig arbeid.

Funksjoner til melkeseparatoren

husholdningsmelkseparator
husholdningsmelkseparator

Hovedoppgaven til slike enheter er separering av melk og fløte. Utgangen er henholdsvis en naturlig drikk med lavt fettinnhold, som er miljøvennlig. Selv i selvhjelpsjordbruk er det fare for å få forurenset melk. På sin side fjerner husholdningskremseparatoren ulike urenheter og skadelige elementer fra produktet. For å spare penger, mange bønderbruker fortsatt hjemmelagde silingsenheter. Landlige håndverkere forbedrer slike enheter, men deres teknologiske nivå er fortsatt dårligere enn spesielle separatorer.

Prosessen med hjemmemelkbehandling er også relevant for de som regelmessig kjøper butikkprodukter. I dette tilfellet eliminerer renseprosessen konserveringsmidler, fortykningsmidler, herdere og forskjellige kjemiske fargestoffer. Som et resultat gir husholdningsmelkseparatoren et virkelig verdifullt og sunt produkt. Forresten, i fremtiden kan rømme, smør, kjernemelk og myse av høy kvalitet fås fra de oppnådde råvarene.

Separators device

husholdningsmelkseparator
husholdningsmelkseparator

Til tross for variasjonen av design og størrelser, forblir de generelle prinsippene for å lage slike enheter de samme. Grunnlaget for enheten er en bolle, som melk leveres på. Deretter kommer væsken inn gjennom kranen inn i en spesiell trommel. Under drift roterer den, under påvirkning av hvilken treghet dannes. Når den beveger seg, fordeles væsken over spesielle plater - i dem foregår prosessen med separasjon og konsentrasjon av fett og fløte. Separatoranordningen sørger også for tilstedeværelsen av stråler i den øvre delen. Krem passerer gjennom den og samles i en spesiell mottaker. Samtidig skiller skummet melk - det regnes forresten som den tyngre delen av produktet. Forurensninger og uønskede partikler som dannes under prosessprosessen legger seg på lokket til den roterende trommelen. I fremtiden bør de vaskes grundig fra overflater.skilletegn.

Manuelle skilletegn

Slike modeller av separatorer er de vanligste på grunn av deres lave pris og, som mange tror, høy pålitelighet. Dette er en mekanisk enhet, hvis bolle brukeren spinner med egne hender. Som standard leveres den manuelle separatoren med en skål med en kapasitet på 5,5 liter. Tatt i betraktning det faktum at produktiviteten til enhetene er 80 liter i timen, er det nødvendig å helle melk hvert 4. minutt. Av denne grunn, for enkel bruk, anbefaler eksperter å kjøpe enheter med stor kapasitet. For eksempel kan du i dag finne modeller som kan romme opptil 12 liter om gangen. Men i dette tilfellet bør du være forberedt på en annen nyanse. Faktum er at manuelle modeller med store boller er mindre mobile på grunn av sin store vekt.

En annen funksjon du bør være oppmerksom på når du kjøper slike modeller, er produksjonsmaterialet. I elektriske enheter betyr dette valget bare når det gjelder pålitelighet, men en manuell husholdningsmelkeseparator kan kreve mye innsats under drift hvis bollen er laget av metall. Derfor er det verdt å vurdere alternativer laget av plast - slike enheter er mer praktiske og mer praktiske, selv om de igjen ikke er så holdbare.

Elektriske modeller

kremseparator husholdning
kremseparator husholdning

Inntil nylig var bare manuelle enheter inkludert i kategorien husholdningsseparatorer. Modeller utstyrt med elektriske motorer ble hovedsakelig brukt i industrier og cateringbedrifter. I dag vil det ikke være vanskelig å finne en husholdningsmelkeseparator,kjører på strøm. Egentlig bør hovedoppmerksomheten i prosessen med å velge slikt utstyr gis til motoren. I tillegg til at kraftverket skal oppfylle ytelseskravene, er det viktig å vurdere midlene for beskyttelse mot spenningsstøt. For å gjøre dette leverer produsenter enheter med stabiliseringssystemer, noe som imidlertid øker kostnadene.

For å øke påliteligheten og sikkerheten, leveres elektriske modeller hovedsakelig med metallskåler. Hvis økonomiske ressurser er begrenset, er det verdt å kjøpe en rimeligere plastseparator. En husholdningskremseparator i dette designet er ikke dårligere i effektivitet enn metallmodifikasjoner, men levetiden i dette tilfellet vil være lavere.

Regler for bruk av separatorer

husholdningsprisskiller
husholdningsprisskiller

Først av alt, vurder kravene til melk. Før separering bør den filtreres, varmes opp og filmen fjernes, hvis den finnes. Det anbefales heller ikke å bruke råmelk - dette er fersk melk som ble oppnådd innen en uke fra kalvingsøyeblikket. Videre installeres apparatet i arbeidsstilling og trommelen startes. Det tar vanligvis 2-3 minutter for enheten å oppnå driftsytelse, deretter skal 1 liter vann føres gjennom bollen. Da kan husholdningsmelkseparatoren brukes til det tiltenkte formålet. Melk helles opp til det angitte nivået. Mens du behandler, bør du overvåke produksjonen av produktet fra kranen. Først vil separasjonen av kremen finne sted, og deretter strømmen av skummet melk inn i den tilsvarende mottakeren. Viktigpass på i forkant av beholderen for å tømme de mottatte produktene.

vedlikehold av separator

manuell separator
manuell separator

Før og etter arbeidsoperasjoner bør enheten vaskes med varmt vann og brus. I vaskeprosessen anbefales det ikke å bruke sterke vaskemidler, så vel som slipemidler og metallsvamper. Dette kan skade det beskyttende belegget på bollen og utstyret til apparatet. Du bør også regelmessig inspisere påliteligheten til å feste trommelen og cymbalene. Vanligvis kan disse elementene demonteres, så det vil ikke være noen problemer med den tekniske revisjonen.

Hvor mye?

skilleanordning
skilleanordning

Kostnaden for en slik enhet er generelt sammenlignbar med prisene på andre typer husholdningsapparater. Den billigste er en mekanisk husholdningsseparator. Prisen på slikt utstyr kan være 2-3 tusen rubler. Selvfølgelig, hvis en modell med høy ytelse og laget av metall er valgt, kan du også finne alternativer for 5-6 tusen rubler. På dette nivået starter også prisene på elektriske modeller. Men deres øvre område kan nå 10 tusen rubler. Faktum er at separatorer med motor er mer funksjonelle og kan gi mange tilleggs alternativer og muligheter, som igjen øker kostnadene for enhetene.

Tilbakemelding om skilletegn

De fleste av de negative anmeldelsene om separatorer er relatert til problemer med driften av oppvasken. Spesielt plastboller er de vanskeligste å rengjøre. Men metallkolleger har sine ulemper. For eksempel de flesteErfarne bønder er i tvil om aluminiumsutskilleren. Anmeldelser bemerker at melken oppnådd med dens hjelp er utstyrt med en ubehagelig ettersmak. Derfor er det bedre å kjøpe modeller laget av rustfritt stål eller polykarbonat. Når det gjelder pålitelighet og holdbarhet, gir manuelle enheter minst klager, men med forbehold om høykvalitetsmontering og en kraftig motor, svikter heller ikke elektriske enheter.

Konklusjon

separator anmeldelser
separator anmeldelser

Moderne kjøkkenfasiliteter, selv i små leiligheter, krever en rekke apparater for matlaging og oppbevaring av forskjellige produkter. Derfor, før de inkluderer nytt utstyr i listen over husholdningsredskaper, veier mange husmødre nøye fordeler og ulemper. Fordelene som en husholdningsmelkseparator gir kan imidlertid neppe overvurderes. Selve melkebehandlingsteknologien er ganske gammel, men behovet for det er ubestridelig. Å få tak i et kvalitetsprodukt i form av smør, fermentert bakt melk og skummet melk er bare en del av fordelene separatoren har. En annen ting er at før du anskaffer det, er det nødvendig å bestemme egenskapene som er optimale for å utføre spesifikke oppgaver. Og det vil ikke være noen problemer med dette, siden moderne produsenter produserer modeller for både beskjedne private behov og for arbeid på store gårder.

Anbefalt: