Gjør-det-selv lydisolerende buer

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv lydisolerende buer
Gjør-det-selv lydisolerende buer

Video: Gjør-det-selv lydisolerende buer

Video: Gjør-det-selv lydisolerende buer
Video: Hvordan legge gulv - Gjør det selv 2024, April
Anonim

Noe av det mest irriterende som skjer under kjøring er fjæringsstøy som kommer fra under hjulbuene. Dette er spesielt merkbart på innenlandsbiler, der lydisolasjonen er den mest ineffektive. Derfor skal vi i dag se på hvordan lydisolering av buer gjøres med egne hender.

gjør-det-selv buer
gjør-det-selv buer

Det skal bemerkes at det nå er flere måter å isolere bilen på lyd og vibrasjoner, men vi vil vurdere en av de mest effektive og populære metodene i dag, som kalles "gjør-det-selv lydisolering av buer". med behandling av fenderforing".

Så hva må vi gjøre?

Til å begynne med bør du gjøre en ekstern bearbeiding av kroppen. Men før du gjør dette, er det nødvendig å forberede et passende sett med verktøy og, selvfølgelig, lydisolerende materiale. I løpet av arbeidet må vi påføre gummi-bitumen-mastikk og lydisolerende plater. I tillegg må vi ha rull, hansker (helst gummi) og børste for å påføre mastikken.

DIY bueforlengelser
DIY bueforlengelser

Nå kan du begynne å jobbe. På den første fasen er gjør-det-selv lydisolering av buene ledsaget av forberedelsen av overflaten til bilkroppen for behandling. Her er det nødvendig å rengjøre alt grundig fra støv, smuss og andre skitne materialer. På slutten bør buen behandles med aceton for å avfette overflaten. Det skal bemerkes at dette stedet i bilen er det mest forurensede, siden det er der alt søppelet som kommer fra under dekkbanen kommer dit. Derfor er det nødvendig å jobbe med overflatebehandling i minst en time. Deretter vaskes dette stedet ut, og etter noen minutter, når vannet tørker ut (du kan bruke en hårføner eller en vifte for å fremskynde denne prosessen), kan du trygt begynne å bruke bitumen. Det skal bemerkes at alt må rengjøres fra buene, selv isolasjonsmaterialet fra fabrikken. Ellers vil lydisolasjonen vår rett og slett smuldre i løpet av de neste kilometerne.

Nå er saken liten. Vi dypper en børste i en beholder med mastikk og bitumen og behandler overflaten vår. Du kan påføre materialet i flere lag, dette vil bare forbedre den lydabsorberende kvaliteten på buene.

Hva med fenderliner?

Vi behandler dem også med bitumen ved å bruke en lignende teknologi. Merk at det slett ikke er nødvendig å lydisolere bueforlengelsene med egne hender, siden resultatet fra dette vil være nesten minim alt. På denne måten vil bitumenet tjene som en akustisk barriere, og dermed avvise all ekstern støy som kommer fra under chassiset til kjøretøyet. Det skal også bemerkes at hvis dupåfør vibrasjonsisolerende materiale, forbehandle det med Splen, noe som vil forlenge effektiviteten og egenskapene til dette materialet.

gjør-det-selv lydisolering av buer
gjør-det-selv lydisolering av buer

Hva får vi som resultat?

Gjør-det-selv lydisolering av buene er en svært effektiv prosess, for etter at alt arbeidet ovenfor er utført, vil påvirkningen av støy fra veien, og spesielt bilens fjæring, reduseres med minst 20–30 prosent.

Anbefalt: