Hvor skal du begynne å legge fliser på badet: arbeidsutførelsesteknologi og trinnvise instruksjoner

Innholdsfortegnelse:

Hvor skal du begynne å legge fliser på badet: arbeidsutførelsesteknologi og trinnvise instruksjoner
Hvor skal du begynne å legge fliser på badet: arbeidsutførelsesteknologi og trinnvise instruksjoner

Video: Hvor skal du begynne å legge fliser på badet: arbeidsutførelsesteknologi og trinnvise instruksjoner

Video: Hvor skal du begynne å legge fliser på badet: arbeidsutførelsesteknologi og trinnvise instruksjoner
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, April
Anonim

Før eller siden vil hver eier møte et slikt fenomen som baderomsrenovering. Det kan være et behov eller et ønske om å rett og slett oppdatere interiøret. I alle fall bør etterbehandling på badet gjøres med fliser. Dette materialet er ikke redd for fuktighet og er veldig slitesterkt. Men for at finishen ikke bare skal se attraktiv ut, men også ha lang levetid, må du vite hvordan du begynner å legge fliser på badet riktig. Prosessen har sine egne finesser og nyanser. Hvor skal du begynne å legge fliser på badet? Hva bør du være oppmerksom på? Alt dette og mer - videre i artikkelen vår.

hvordan fliser på badet
hvordan fliser på badet

Kjøpsmateriell

I første omgang må vi kjøpe en flis. Det er viktig at det ikke bare passer inn i den generelle utformingen av rommet, men også er i full mengde. Det er ikke uvanlig med tilfeller der det pgafeil beregning kom eierne tilbake til butikken og kjøpte det manglende materialet. Du bør la 10 prosent av totalen være "i reserve". Mål er tatt med hensyn til plassering av badekar og servant. Husk at det vil være vanskeligere å legge en flis med mønster enn en vanlig glasert flis. Du må også kjøpe flislim. Utvalget av fond er veldig bredt. Det beste alternativet er en blanding av CM 11. Dette limet brukes veldig ofte og har fått mange positive anmeldelser.

Klargjøring av lokalene

Så vi må forberede rommet for flislegging. For å gjøre dette, bør du ta ut alle møbler, apparater og slå av varmt og kaldt vann. Deretter må du fjerne de gamle flisene. En perforator vil hjelpe oss med dette. Vi setter verktøyet i sjokkmodus og vikler det under den nedre kanten av flisen. Vær forsiktig - arbeidet er veldig støvete og det er bedre å beskytte øynene, så vel som luftveiene.

hvordan begynne å legge fliser
hvordan begynne å legge fliser

Hvis det var gips på badet i stedet for fliser, må det sjekkes. Hvis det oppdages hevelse, må gipsen bankes ned til veggen. Husk at det endelige resultatet av installasjonen er 90 prosent avhengig av forberedelsen av overflaten på veggen og gulvet.

Det er viktig å fjerne alt konstruksjonsrester før du legger nye fliser. Det skal ikke være fragmenter og andre rester av gamle fliser på vegger og på gulvet.

Veggjustering

Når veggen er ryddet for gamle fliser, må du måle geometrien ved hjelp av vannstand, firkant og lodd. Ved hjelp av sistnevnte er det nødvendig å bestemme nivåetveggens avvik fra vertikalen. En firkant skal måle vinkler. Ideelt sett bør vinkelen være 90 grader. Hvis veggene viste seg å være skjeve, må de jevnes. Til dette forbereder de:

  • Plaster beacons.
  • Beholder for blanding av mørtel.
  • gipsmørtel.
  • Perforator og miksertilbehør.
  • Spatula og sparkel.
  • Regel.

Hvis veggen på badet ikke er veldig sterk, må du påføre en ekstra primer. Neste opp er fyrene. Lim påføres flere steder. Et beacon festes og stilles inn i henhold til nivået. Det er viktig at alle beacons er i et vertik alt plan. Regelen vil hjelpe oss med dette.

Sp altene mellom varene og veggen skal fylles med mørtel. Det er viktig at føringene ikke beveger seg. Henging må unngås.

Det er forresten tillatt å bruke sementmørtel for å jevne ut overflaten på veggene. Men for at det skal være holdbart, må du erstatte en del av sementen med en del av flislimet. Deretter påføres løsningen med en sparkel på veggen. Du må påføre med skarpe og korte bevegelser. Det er bedre å starte arbeidet fra toppen. Når mellomrommet mellom føringene er fylt med en og en halv meter, brukes en regel på beacons og alt overflødig fjernes. Det anbefales ikke å trykke hardt på føringene. Mestere anbefaler å gjøre sikksakk, korte bevegelser. All overflødig løsning legges i en felles beholder.

legge fliser på badet
legge fliser på badet

Dette arbeidet fortsetter til alle hullene mellom fyrene er helt fylt. Hvis overflaten haruregelmessigheter, kan de fjernes med en sparkel. Men du må vente til løsningen tørker. Du må jobbe i en sirkulær bevegelse.

Utjevning av gulvet

Hvor skal jeg begynne å legge fliser på badet? Gulvet må også avrettes. Dette gjøres på to måter:

  • Bruk av en selvnivellerende blanding.
  • Med hjelp av beacons.

Den første metoden er enklere, men dyrere. Før du begynner å legge fliser fra badekaret, må du finne ut om det i det hele tatt er nødvendig med utjevning av gulvet. Det er bedre å bruke et lasernivå for dette. Den er installert i hjørnet av rommet og avstanden måles fra merkene på veggene til gulvet. Hvis avviket er mindre enn fem millimeter, kan justering unnlates.

Hvis det ikke er lasernivå, kan du gjøre noe annet. For å gjøre dette, visuelt bestemme den høyeste vinkelen på badet. Fra den tegner vi en horisontal linje langs veggen ved hjelp av monteringsnivået. Deretter utvider vi denne linjen i en sirkel til alle veggene på badet. Stripen skal være jevn, så vi bruker hele tiden nivået. Videre, i midten av rommet, trekkes to tau mellom parallelle vegger. Imidlertid bør de krysse hverandre i sentrum. Når tråden ikke berører gulvet, men fra det høyeste punktet på gulvet til linjen på veggen ikke mer enn to centimeter, vil dette være nivået på gulvet vårt. Hvis tauet berører gulvet flere steder, må det heves noen centimeter og merkes på veggene.

Fortsett deretter til installasjonen av beacons. Dette gjøres på samme måte som ved vegger. Men du må sørge for at guidene er i vatermarkering. Plasseringen deres kan kontrolleres etter regel. Vi monterer den mellom merkene på veggene og ser at varene berører den.

begynne å legge fliser på badet
begynne å legge fliser på badet

Legging

Så, etter en rekke forberedende arbeid, kan du begynne å legge. Hvor skal du begynne å legge fliser på badet? Du må begynne med veggene. Vi måler høyden og deler med høyden på flisen. Hvis vi til slutt fikk et heltall, vil det ikke være noen vanskeligheter i arbeidet. Ellers må du kutte flisene. Vær oppmerksom på at når du beregner antall hele rader, må du ta hensyn til ikke bare høyden på flisen, men også gapet mellom den. Vanligvis er denne verdien omtrent tre millimeter.

Hvor er det beste stedet å plassere de kuttede stykkene? De bør legges nederst, da de er mer synlige øverst. Men legging ovenfra kan ikke startes. En horisontal startskinne vil hjelpe oss her. Fra gulvet måler vi høyden på skrapene og fester en treskinne på dette nivået. Det er viktig at det er horisont alt.

Før du legger fliser på badet, klargjør en beholder for løsningen og fyll på en viss del av vannet (i henhold til instruksjonene på blandingen). Hell deretter den tørre blandingen, rør løsningen med en mikser. Limet skal ha en konsistens som rømme, det vil si at det ikke skal renne fra flisen og samtidig strekke seg godt over overflaten. Vær oppmerksom på at løsningen tørker raskt. Derfor er det bedre å forberede limet i flere porsjoner (slik at det er nok til 1-2 kvadratmeter).

hvor skal jeg starte
hvor skal jeg starte

Med en tannsparkel legger vi komposisjonen vår på flisen og trykker den mot veggen. Limet skal være jevnt fordelt. Deretter tar du neste flis og gjentar prosessen på nytt. For å gjøre gapene like bruker vi kryss. Vi trenger dette gapet for å forhindre ødeleggelse av flisene under termisk ekspansjon.

Hva er det neste?

Når nederste rad er lagt, monterer vi vertikale lister på begge sider. Deres posisjon må kontrolleres med et nivå. Vi strekker en horisontal tråd mellom plankene i en avstand lik høyden på flisen fra første rad. Dette vil være en retningslinje for å legge den andre raden.

Hvordan legge på gulvet?

Vi fant ut hvordan vi fliser baderomsveggen. Men hva med gulvet? Denne prosessen er ikke veldig komplisert.

hvordan begynne å legge fliser på badet
hvordan begynne å legge fliser på badet

Hvor skal jeg begynne å legge fliser på badet? Du må starte fra den fjerne veggen. Deretter bør du bevege deg mot avkjørselen. Vi strekker nylontrådene. De vil hjelpe oss med å forhindre fordrivelse. For å sette flisen til ønsket nivå, kan du bruke en gummihammer. Hva skal jeg gjøre hvis flisen "druknet"? I dette tilfellet må du fjerne den og montere den på nytt.

hvor du skal begynne å legge på badet
hvor du skal begynne å legge på badet

Grout

Hvis vi legger fliser på badet med egne hender, bør vi ikke glemme fugemassen. Arbeidet skal begynne når alle flisene på veggen og på gulvet allerede er montert. Vi fjerner restene av limblandingen og venter på tiden til løsningen tørker og får styrke. Så kan du begynne å fuge. For at flisen skal tjene lenge og se bra ut, anbefales det å bruke en fin fugemasse. Etter henneprogrammet umiddelbart fjerne overflødig. Sammensetningen er veldig holdbar, og etter tørking vil det være problematisk å bli kvitt den. Dette gjelder spesielt for teksturerte fliser.

Konklusjon

Så vi har vurdert hvor vi skal begynne å legge fliser på badet. Som du kan se, er prosessen ikke veldig komplisert, men krever nøyaktighet. Det er viktig å beregne antall rader riktig og regelmessig overvåke nivået på flisen. Bare på denne måten vil vi få et kvalitetsresultat.

Anbefalt: