Fliselim - et pålitelig verktøy for å legge fliser

Fliselim - et pålitelig verktøy for å legge fliser
Fliselim - et pålitelig verktøy for å legge fliser

Video: Fliselim - et pålitelig verktøy for å legge fliser

Video: Fliselim - et pålitelig verktøy for å legge fliser
Video: Hultafors - Vater - Vedlikehold og kjøpsguide 2024, Kan
Anonim

Fliselim, som for tiden er på byggevaremarkedet, skiller seg vanligvis ut både etter type og omfang. La oss snakke om det mer detaljert.

flislim
flislim

Fliselim selges vanligvis i form av en tørr blanding, pakket i poser på 5, 10 eller 25 kilo. Sammensetningen må fortynnes med vann for å oppnå en løsning med ønsket konsistens. Ferdige flisløsninger er ikke så vanlige på grunn av at de er mye dyrere, og også på grunn av den svært begrensede og ganske korte holdbarheten etter åpning. Men med en liten mengde arbeid er de mye mer praktiske å bruke. Blant fordelene med ferdige løsninger kan kalles det faktum at de produseres i henhold til fabrikkforhold. Imidlertid foretrekker erfarne håndverkere å bruke flislim laget av tørre blandinger. Det er mye billigere, noe som er veldig viktig for store arbeidsvolumer, og også mer økonomisk i bruk, siden vanligvis bare mengden lim som skal brukes umiddelbart fortynnes.

Forbruk av flislim
Forbruk av flislim

Fliselim når det gjelder påføring kan være universelt og spesialisert. Det andre alternativet er forlegging av fliser der det kreves spesiell motstand mot vann, for eksempel i bassenget, men det kan også brukes på badet eller dusjen. Det er blandinger med større elastisitet, designet for rom der en viss mobilitet av basen er nødvendig. Varmebestandige tørrblandinger er en annen type spesiallim. Etter herding er et slikt lim i stand til å tåle ganske høye temperaturer uten å skade, og derfor er det mye brukt til foring av peiser og ovner.

Lim flis pluss
Lim flis pluss

Forbruket av flislim er omtrent det samme i alle tilfeller, men det er mer påvirket av underlagets beredskapsgrad. Hvis det er betydelige uregelmessigheter, vil selvfølgelig en mye større mengde av sammensetningen forsvinne. Når du selvfortynner limet, er det nødvendig å følge de etablerte normene strengt: løsningen skal vise seg ikke for flytende, men ikke for tykk. For elting vil det være best å bruke en spesiell dyse for en drill, ellers vil det være vanskelig å oppnå sammensetningen av den nødvendige konsistensen. Den nødvendige mengden vann helles i en plastbeholder, "mikseren" slås på, og deretter helles tørt flislim gradvis inn, elting til en jevn masse er oppnådd.

Sammensetningen må påføres jevnt på overflaten i tykkelse, jevnes med en tannsparkel, og holde den nesten vinkelrett på overflaten. Ikke bruk for mye areal før du har tilstrekkelig erfaring. Det er verdt å huske at lim stivner mye på veggenraskere enn i en beholder, siden den porøse overflaten på veggen og flisene umiddelbart trekker alt vannet ut av det. På veggen herder løsningen på 10 minutter eller enda raskere. Limflis "Plus" er forskjellig i utmerkede egenskaper, noe som gjør det mulig å legge en flis raskt og kvalitativt. Alle overflater etter neste trinn av arbeidet bør tørkes av med en klut fuktet med vann.

Anbefalt: