Hvordan avgjøre om den svarte ledningen er pluss eller minus?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan avgjøre om den svarte ledningen er pluss eller minus?
Hvordan avgjøre om den svarte ledningen er pluss eller minus?

Video: Hvordan avgjøre om den svarte ledningen er pluss eller minus?

Video: Hvordan avgjøre om den svarte ledningen er pluss eller minus?
Video: Быстрая укладка плитки на стены в санузле. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #27 2024, April
Anonim

Artikkelen vil vurdere informasjon om hvorvidt den svarte ledningen er pluss eller minus. Hvis det ikke er noen spesielle enheter for hånden, hvordan bestemmer du polariteten til ledningene. Vurder, ved å bruke eksempelet på en radio, hvordan du bestemmer polariteten.

Hvordan bestemmer jeg polariteten?

Ikke alltid det er skilt på enhetene. Hvordan bestemme pluss og minus på ledningene? Det finner du raskt ut med et multimeter. Og hvis det ikke er der og du trenger å forsyne deg med strøm eller starte en bil? Hvis ledningene er koblet feil, kan enheten eller strømkilden lett svikte. Derfor er det viktig å bestemme polariteten riktig.

La oss se på eksemplet med å koble akustikk til radioen. Det er en rask og enkel måte å bestemme fasingen for å koble til høyttalere. Dette krever et enkelt kinesisk multimeter.

Arbeid med et multimeter
Arbeid med et multimeter

Du må slå på musikken på enheten slik at et signal går til høyttalerne. Still multimeteret til den minste spenningsverdien.

Koble kabelen fra høyttaleren og berør den med pekeren på multimeteret. Vi kobler "+" til den røde ledningen, "-" til den svarte ledningen. Hvis tilkoblingen er riktig,multimeter vil vise verdien med tegnet "-".

Konklusjon

Her er en enkel måte å hjelpe deg med å finne riktig fasing. Polariteten på radioen kan være forvirret på fabrikken, spesielt i tilfeller der merkingen ikke er angitt. Deretter må du uavhengig bestemme hvor minus er og hvor pluss er.

Rød og svart ledning
Rød og svart ledning

Når du får polariteten riktig, er problemet løst! For å lette oppgaven vil instruksjoner fra musikkutstyr komme til unnsetning, hvor du enkelt kan finne de riktige konklusjonene i henhold til diagrammet. Hvis ledningene er svarte og røde, er svart vanligvis "-". For å kontrollere riktig tilkobling kan du bruke et svakt signal til begge kanalene. Hvis det ikke er bass, er tilkoblingen ikke riktig.

Hvis du ikke har funnet ut om den svarte ledningen er positiv eller negativ, er det bedre å kontakte spesialister.

Anbefalt: