Manuell rundskriv: beskrivelse, merkeutvalg, egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Manuell rundskriv: beskrivelse, merkeutvalg, egenskaper
Manuell rundskriv: beskrivelse, merkeutvalg, egenskaper

Video: Manuell rundskriv: beskrivelse, merkeutvalg, egenskaper

Video: Manuell rundskriv: beskrivelse, merkeutvalg, egenskaper
Video: BLUG 31. Mars 2016 - Opne Data 2024, April
Anonim

I dag finnes manuelt rundskriv i alle byggemarkeder. Slikt utstyr er representert ikke bare av innenlandske merker, men også av utenlandske, spesielt kinesiske produsenter. Alle av dem skiller seg ikke bare i tekniske egenskaper, men også i pris. Derfor er det nødvendig å velge riktig motorsag for å klare oppgavene.

Generell informasjon

Den manuelle sirkelsagen er en uunnværlig assistent når du utfører ikke bare husholdningsoppgaver, men også produksjonsoppgaver knyttet til saging av trebygningselementer.

hånd sirkulær
hånd sirkulær

I tillegg, ved å sette spesielle skiver, kan du kutte skifer, metall, plast osv.

Design og driftsprinsipp

Før du kjøper en håndsag, må du forstå dens design og virkemåte. Denne informasjonen vil hjelpe deg å ta det riktige valget. Det manuelle rundskrivet har mange typer, men prinsippet for deres operasjon er ikke forskjellig fravenn. Den elektriske motoren slås på, og rotasjonsbevegelsene overføres til skiven, ved hjelp av hvilken ulike typer byggematerialer sages. Hvert materiale krever et spesifikt blad.

Minisirkulæret består av følgende strukturelle elementer:

  • engine;
  • spesialetui med håndtak og kontrollknapper;
  • kutteplate;
  • beskyttende struktur;
  • ventilasjonssystem;
  • plattform som styrer bevegelsen til skjæreelementet.

Som regel er en minisirkulær utstyrt med en motor med en maksimal effekt på 2500 watt. Det er denne tekniske egenskapen som er nøkkelen, og derfor er det verdt å være oppmerksom på.

mini rundskriv
mini rundskriv

Bruk en vanlig 220 V strømuttak eller et batteri som strømkilde. Takket være dette kan rundskrivet brukes på ulike byggeplasser og steder hvor det er umulig å koble til nettverket. Batteriet kan enten være innebygd eller eksternt.

Et annet hovedelement er den sirkulære platen. I det moderne byggemarkedet kan du kjøpe lerreter som kan kutte ethvert byggemateriale. De er forskjellige i størrelse og antall tenner.

For å endre sagedybden gir designet en guideplattform. Den er laget av metall eller aluminium. Den første typen er preget av lav kvalitet på arbeidet. Derfor, for mer nøyaktig kutting, bør du bruke en guidealuminiumspute.

Hvilken er bedre å velge: husholdning eller profesjonell?

Som mange andre konstruksjonsverktøy, er det to typer manuelle rundskriv: husholdning og profesjonelle. Hovedforskjellen mellom dem er at når du arbeider med husholdningsmodeller, må du ta korte pauser for å kjøle ned den elektriske motoren.

Hvis dette ikke gjøres, kan det brenne ut. Om en måned skal en husholdningssag ikke virke mer enn 30 timer. Hvis det er behov for å utføre forskjellig arbeid, ikke bare hjemme, men også på andre fasiliteter, er det best å kjøpe en profesjonell modell. Sammenlignet med en husholdningsversjon kan en slik sag kontinuerlig fungere i 50 minutter. Selvfølgelig er kostnadene mye høyere, men kvaliteten og påliteligheten er på et høyt nivå.

Hovedspesifikasjoner

Før du kjøper en sirkelsag, bør du være oppmerksom på spesifikasjonene.

Først av alt, vær oppmerksom på følgende parametere:

1. Makt. Dette tallet avhenger av diameteren på skivene som brukes. Jo høyere indikatoren er, desto større er diameteren på arbeidslerretet. Høy effekt indikerer forbedret ytelse. Men ikke fokuser for mye på denne parameteren. Som regel er kraftige modeller preget av høye kostnader og vekt. For eksempel veier en 1400W manuell sirkelsag 4 kg.

2. Rotasjonsfrekvensen til diskskuffen. Jo høyere denne indikatoren er, desto raskere vil sagingen av materialet skje. I dette tilfellet vil kvaliteten ikke lide. Derfor, for å oppnå høykvalitets saging, må du kjøpe en håndsag med høy hastighet. I tillegg kan frekvensen justeres manuelt. Denne parameteren er forskjellig for visse materialer.

3. Skjæredybde. Denne indikatoren avhenger av motoreffekten. Avhengig av vanskelighetsgraden er denne verdien:

  • for husholdningsformål - 40 mm;
  • for semi-profesjonelle formål - 50 mm;
  • for profesjonelle oppgaver - over 70 mm.

4. Vinkelkuttet. Moderne modeller av håndholdte sirkelsager utfører kutting i en vinkel på 45 °. Men det finnes merker der vinkelen er 60°.

Tilleggsfunksjoner

Wood-sirkulærer har også tilleggsfunksjoner som er rettet mot å forbedre ytelsen og forenkle kappeprosessen.

sirkulære anmeldelser
sirkulære anmeldelser

Disse egenskapene inkluderer:

  • Regulering av rotasjonshastigheten til arbeidslerretet. Den består i å velge nødvendig hastighet for å kutte en bestemt type materiale.
  • Sageprosessen. Takket være denne egenskapen kan arbeidet startes fra alle sider av produktet.
  • Glatt start. Denne egenskapen sikrer lang levetid for utstyret.
  • Innebygd belysning og markeringer. Designet for mer presis skjæring.
  • Bosch sirkelsag
    Bosch sirkelsag

Makita Circular Saw

Makitas håndholdte enheter er både husholdnings- og profesjonelle. De brukes til å sage treprodukter hjemme og på store byggeplasser. Makita-sirkelsagen er i stand til mange oppgaver takket være dens kraftige tekniske egenskaper. Plater med forskjellige diametre brukes som et arbeidslerret. Kuttevinkelen er 45°.

Denne sagtypen oppfyller alle sikkerhetskrav. I tillegg gir designet en spesiell funksjon for startstrøm. Med den utføres arbeidet jevnere. Den vil passe både amatører og profesjonelle.

rundskriv for tre
rundskriv for tre

Du kan kjøpe det i hvilken som helst jernvarehandel.

"Bosch": funksjoner og fordeler

Bosch-sirkelsagen ble lansert i verden i 2009 og har siden den gang vært et uunnværlig verktøy ikke bare for profesjonelle, men også for nybegynnere. Dens viktigste fordeler er høy effekt, samt en økt snittindeks, som er 56 °. I tillegg, for enkel betjening, har enheten en kompakt størrelse og lav vekt.

Betjening er mye mer praktisk siden siktlinjen er lengre enn andre modeller.

makita sirkelsag
makita sirkelsag

En annen fordel er den innebygde sponblåseren. Det utføres ved hjelp av en kraftig luftstrøm som gjør arbeidsflaten ren. Den tyske Bosch sirkelsagen har høy grad av sikkerhet. I tilfelle en farlig situasjon kan en kjørende disk enkelt stoppes takket være en praktisk bryter plassert på dekselet. Du kan gjøre dette med begge hender. Beskyttendehuset er laget av smidd metall som tåler tøffe miljøer.

Rundskriv: anmeldelser

Mange brukere er fornøyd med ytelsen til håndholdte sirkelsager. De er designet for ulike materialer både hjemme og på byggeplassen.

skive for sirkulær
skive for sirkulær

Vær oppmerksom på strøm når du velger utstyr. Dette er nøkkelindikatoren. Tross alt avhenger rotasjonsfrekvensen til arbeidsbladet og sagedybden av den. Kostnaden for et verktøy avhenger først og fremst av typen, det vil si om utstyret skal brukes hjemme eller i produksjon, samt strøm. Prisen for husholdningsmodeller varierer fra 2,5 til 7 tusen rubler, og for profesjonelle - fra 15 til 40 tusen rubler. Brukere legger også merke til et høyt nivå av sikkerhet og pålitelighet. Ved farlige situasjoner kan sagen raskt slås av med en spesiell knapp. Dessuten vil dreiemomentet til disken være fraværende.

Så vi fant ut hva sirkelsager er.

Anbefalt: