Innebygde garderober: fylling, plassering av hyller, rekkverk og skuffer, organisering av innvendig plass og enkel plassering av ting

Innholdsfortegnelse:

Innebygde garderober: fylling, plassering av hyller, rekkverk og skuffer, organisering av innvendig plass og enkel plassering av ting
Innebygde garderober: fylling, plassering av hyller, rekkverk og skuffer, organisering av innvendig plass og enkel plassering av ting

Video: Innebygde garderober: fylling, plassering av hyller, rekkverk og skuffer, organisering av innvendig plass og enkel plassering av ting

Video: Innebygde garderober: fylling, plassering av hyller, rekkverk og skuffer, organisering av innvendig plass og enkel plassering av ting
Video: Built-in Wardrobes and Shelving Installation [video #344] 2024, April
Anonim

Innebygde garderober er et populært design som lar deg fordele plassen rasjonelt selv i et lite rom. For at designet skal være funksjonelt og behagelig å bruke, er det nødvendig å distribuere det indre rommet riktig. Alternativer for å fylle innebygde garderober bør vurderes før du kjøper. Dette vil bli diskutert videre.

Møbelfunksjoner

Den innvendige fyllingen av innebygde garderober (et bilde av et av alternativene er presentert nedenfor) kan være veldig forskjellig. Noen grunnleggende planleggingsprinsipper eksisterer imidlertid fortsatt. Det er verdt å vurdere at innebygde garderober kan være forskjellige. De består av et bestemt sett med moduler som kunden kan velge uavhengig.

Innebygde garderober
Innebygde garderober

Skap som er i salg i dag kan være helt eller delvis innebygd. I det andre tilfellet har møblene et skyvedørsystem som beveger seg langs profilene. Fylle innebygde garderober i dette tilfelletkan være en- eller tosidig. Valget avhenger av funksjonene i interiøret. Delvis innfelte skap har eget tak eller gulv.

Fordelene med begge kategorier av møbler er ergonomi, muligheten til å bruke en rekke beslag og rammebevegelsessystemer. Denne typen møbler er ofte laget i henhold til et spesielt prosjekt. Derfor kan det indre rommet organiseres på en slik måte at eierne vil være så komfortable som mulig å lagre tingene sine her. Det er verdt å vurdere at det vil være ganske vanskelig å installere et ferdig skap i en nisje beregnet på det. Derfor er disse møblene i de fleste tilfeller laget etter nøye oppmåling av plassen beregnet for skapet.

Inline-modeller trenger langt færre materialer. Dette reduserer kostnadene deres. Innvendige fyllingselementer bygges inn i veggene. Derfor er velting av møbler helt utelukket. Samtidig kan strukturen installeres både i en nisje og i et hjørne i nesten alle rom. Ofte er disse skapene montert i gangen eller soverommet.

Utvalget av design alternativer er stort. Derfor passer dette objektet inn i nesten enhver interiørstil. I tillegg til skapet kan disse møblene ha et strykebrett, hyller for datautstyr eller et TV-apparat. Du kan til og med montere en innebygd seng her. Et stort antall positive egenskaper gjør innebygde møbler populære.

Generelle anbefalinger

Før du bestiller en innebygd garderobe, koster fyllet (et bilde av et av alternativene presenteres nedenfor) som produsenten vil tilby,vurder andre alternativer for plassering av interne elementer. Kanskje det vil være mye mer praktisk å bruke et skap hvis layouten ikke er standard.

Innebygde garderober fylling
Innebygde garderober fylling

For å ordne alle de interne elementene i møbler riktig, må du kjenne til de grunnleggende prinsippene for denne prosessen. Det er ingen strenge standarder for dette. Det skal imidlertid sies at valget av å fylle den innebygde garderoben avhenger av flere faktorer.

Først og fremst er det viktig å være oppmerksom på størrelsen på selve nisjen eller plassen der du planlegger å montere møblene. Jo større det er, jo mer mangfoldig kan det interne innholdet være. Det er også verdt å bestemme hvilke klær, ting vil bli lagret i dette skapet, hvor mange av dem det vil være. En viktig faktor er størrelsen på budsjettet som eierne av huset har. Enkle design koster mindre. Hvis huseiere forventer å bruke et betydelig beløp på å arrangere en innebygd garderobe, kan de bestille en kompleks design. Den vil bestå av mange forskjellige moduler.

Det er viktig å bestemme seg for hvilke formål skapet kjøpes til, hvor det skal installeres. For gangen og soverommet kan utformingen avvike betydelig.

Nesten enhver innebygd garderobe er delt inn i 3 nivåer. Sko oppbevares nederst. På mellomnivå er det vanlig å ha kleshengere og hyller til klær. Den tredje, øvre delen (mezzanin) er nødvendig for å lagre ting som brukes sjelden eller sesongmessig.

De enkleste standarddesignene presenteres av produsenter på deres nettsider. Ved å kontakte en spesialist for å bestille møbler, kan du utarbeide en individuell designplan. Samtidig er det viktig å vite nøyaktig dimensjonene på plassen beregnet på skapet, og de grunnleggende kravene som husets eiere stiller til denne typen møbler.

Hva er inni

Hvis du ser på et bilde av fyllingen av den innebygde garderoben, kan du merke tilstedeværelsen av et stort antall forskjellige elementer. Dybden, lengden og høyden på slike møbler kan variere betydelig.

Innebygde garderober fyllingsmuligheter
Innebygde garderober fyllingsmuligheter

Arrangementet av interne elementer kan være standard. Dette er vanlige barer og hyller. I dag er det imidlertid mye mer interessant å installere uttrekkbare strukturer, escapement-mekanismer osv. Følgende typer deler finnes i populære fyllings alternativer:

  • Hyller, nisjer for sko (inkludert uttrekkbar type).
  • Pantograph er en stang som har en mekanisme for å gå ned og et håndtak for å sette den i bevegelse. Dette designelementet tillater rasjonell bruk av plassen på toppen av møblene.
  • Hung end eller vanlig. Designet for oppbevaring av krøllete ting på kleshengere.
  • krokhengere - for oppbevaring av ting som ikke rynker.
  • Uttrekkbare bukseholdere.
  • Kurver av mesh-type. De kan lagre alt fra sokker til skjorter.
  • Hyller laget av metall eller plast, som er designet for å oppbevare forskjellige ting når de er sammenslått.
  • Oppheng for belter, slips.
  • For å lagre små ting, diverseuttrekkbare kurver i lag.
  • Jernlås. Den er veggmontert. Et strykebrett kan også bygges inn.

Det innvendige fyllet i den innebygde garderoben kan være ganske origin alt. Her kan du utstyre en minibar, diverse apparater, video- eller lydutstyr osv.

Garderobeplassering på soverommet

Fyling av innebygde garderober i gang, barnerom eller soverom kan variere betydelig. Funksjoner ved organiseringen av det indre rommet må utføres under hensyntagen til funksjonaliteten til møblene.

Fylling av innebygde garderober i gangen
Fylling av innebygde garderober i gangen

Så hvis skapet er på soverommet, ifølge vurderinger fra eksperter og vanlige brukere, er det hensiktsmessig å legge til strømavtakere til designet. De vil være plassert i de øvre delene av møblene. For oppbevaring av sengetøy er det også verdt å inkludere hyller for oppbevaring av sengetøy og annet sengetøy i modulene. Små gjenstander kan oppbevares i nettingkurver. Andre must-have garderobeartikler på soverommet er:

  • bukseholdere;
  • hengere med kroker;
  • teleskophengere;
  • bokser for strømper og sokker.

Det er i garderobene på soverommet de utstyrer det innebygde strykebrettet. Noen ganger for et lite rom er det tilrådelig å utvikle et design med en innebygd seng. Dette vil tillate deg å fordele ledig plass på soverommet rasjonelt.

Lounge-skap

Det finnes ulike muligheter for å fylle den innebygde garderoben i stua. I dette rommet er det viktig å frigjøre begge delerså mye plass som mulig. Det vil være hensiktsmessig å tilby en modul for en TV eller dataskjerm. Innvendige rom bør være store nok. Dette er nødvendig for oppbevaring av store gjenstander som puter og tepper.

garderobeskap til stue
garderobeskap til stue

I hallen kan du legge til en garderobe med minibar eller innebygget bord. Sasher lages best glidende.

Barnerom og garderobe

Fyling av innebygde garderober på barnerommet har også en rekke funksjoner. Slike rom har vanligvis ganske beskjedne dimensjoner. Derfor bør skapet fylles så rasjonelt som mulig. Her må du oppbevare mange barneting, sengetøy. Dessuten er det ofte innebygd et strykebrett eller et uttrekksbord i slike skap.

Selv om barnet fortsatt er lite, er det likevel verdt å vurdere noen åpne bokhyller. Her kan du arrangere bøker som vil være interessante for babyens alder. I skoleårene kan lærebøker lagres her.

Barnesaker bør oppbevares i skuffer. Det bør også leveres kleshengere for yttertøy. I en av modulene må du sørge for et sted å lagre yttertøy. Sesongens ting er stablet på mesaninen. I skapet på barnerommet anbefales det å gi en kurv for oppbevaring av leker. Den kan være på flere nivåer.

Det finnes modeller av innebygde garderober for en barnehage med uttrekkbare bord for datautstyr eller en seng.

Å fylle den innebygde garderoben i garderoben er organisert etter et litt annet prinsipp. Dette er et eget rom. Herutstyre høye garderober. De gir et stort antall moduler, uttrekkbare elementer. Disse skapene har ofte sidevegger.

Intern plass bør suppleres med pantografer, skjortehengere, kleshengere og romslige kurver. Nesten alt kan lagres her. Ved å tildele et eget rom for dem, kan du frigjøre betydelig plass i leiligheten. De vil bli oppbevart i et eget rom. Her vil det bli oppbevart sommer- og vintersko, yttertøy, hverdagsklær. Småting vil også oppbevares i skapet i garderoben. Du må tenke gjennom hele listen over varer.

Ordning av skap i garderoben er en ganske komplisert sak. Det er ikke nødvendig å utstyre hyller for utstyr. Gjenstander som vil passe i garderoben er et strykebrett og et strykejern.

Garderobe i gangen

Når du velger et innebygd skap i gangen, bør fyllingen tenkes ut i samsvar med funksjonene til driften av dette møblet. Faktum er at det vanligvis er veldig lite plass i korridoren. Derfor er det praktisk å installere skapet i en indre nisje eller i et hjørne. Valget avhenger av utformingen av gangen.

Fylling av det innebygde skapet
Fylling av det innebygde skapet

Et obligatorisk element for et slikt design er en modul for vinterklær. Også her må du utstyre en hylle for oppbevaring av hatter, tilbehør, paraplyer. På bunnen av strukturen er det nødvendigvis opprettet flere rom for oppbevaring av sommer- og vintersko. Skuffer kan være åpne eller lukkede. Skoene som brukes i dennesesong, bør være i åpne hyller.

Med tanke på fyllingen av det innebygde skapet i gangen, er det verdt å merke seg tilstedeværelsen av et slikt element som en ottoman eller en boks for muligheten til å ta på seg sko mens du sitter. Det kan leveres i selve skapdesignet. Hyllen kan trekkes ut. I dette tilfellet vil den ledige plassen i gangen fordeles rasjonelt.

Små skuffer bør finnes i skapet for oppbevaring av nøkler, kammer, kosmetikk osv. Små rom bør være plassert ved siden av seksjonene for sko for oppbevaring av pleieprodukter.

Sizes

Fyllingen av den innebygde garderoben må samsvare med antall dører som er gitt i designet. Et av layout alternativene med nøyaktige dimensjoner må vurderes mer detaljert.

Hvis eierne av huset valgte et design med to fløyer, bør det også være to vertikale seksjoner. Hvis døren er en, men bred, er det også ønskelig å lage to eller flere avdelinger. Det er verdt å merke seg at skyvedører ikke bør være mer enn 1 m. Ellers kan betjeningen bli vanskelig.

Når du velger lengde på stangen, må du ta hensyn til at den må være lang nok. I følge denne indikatoren bør den overskride rommet med hyller. Lengden på stangen er 900 mm, og lengden på hyllene er fra 600 mm.

Høyden på hyllene skal være optimal for veksten til eierne av huset. De skal lett nå de øverste rommene. Åpningen av hyllene for oppbevaring av klær skal være fra 350 til 400 mm. Oppbevares bøker her bør hyllen være 200-350 bred.mm.

Hvis modulen skal lagre korte klær på kleshengere, bør høyden på åpningen være 800-1000 mm, og for langt yttertøy (frakk, regnfrakk) - 1500 eller 1600 mm. For å bestemme lengden på disse rommene riktig, må du legge til 200 mm til lengden på plagget.

Den øverste hyllen for oppbevaring av sesongvarer, hatter osv. bør være stor nok. Derfor er det her nødvendig å utstyre en avdeling med en høyde på 450-600 mm. Eksperter anbefaler å utdype skapet hvis det vil lagre mye klær på kleshengere. I dette tilfellet vil bredden på møblene være minst 700 mm. Men for mye dybde gjør betjeningen av hyllene ubehagelig.

Hjørneskap

Fyllings alternativer for innebygde garderober kan variere avhengig av konfigurasjonen av selve strukturen. Møbler er ofte plassert i et hjørne. Formen på et slikt skap kan være trekantet, trapesformet eller diagon alt. I dette tilfellet vil det være vanskeligere å organisere riktig fylling. Ingenting er imidlertid umulig. Du trenger bare å nøye vurdere alle detaljene i fremtidens garderobe.

Innebygd skap innvendig fylling
Innebygd skap innvendig fylling

Vanskeligheten med å planlegge interiøret til hjørnemøbler er utviklingen av å gi enkel tilgang til ting. Det vil tross alt ikke være så lett å nå det fjerne hjørnet. Derfor anbefaler eksperter å installere en uttrekkbar bar fra hjørnet til midten. Den vil være lang nok til at de nødvendige tingene på kleshengere får plass på stangen. Siden designet vil være uttrekkbart, vil det være lettere å få tilgang til alle ting. Hvis endet er mange ting, du kan installere flere stenger. En av dem skal lagre lange ting, og de andre korte.

Det er muligheter for hjørneskap der hyller er montert i midten. I dette tilfellet må de være uttrekkbare. Det er best at dette er bokser med sider. Plassen til hver av dem kan deles inn i flere rom. Dette vil gjøre det lettere å sortere ting.

Åpne hyller lages ofte i hjørnene. Suvenirer, bøker eller andre gjenstander plasseres her etter skjønn fra eierne av huset.

Eksperttips

Eksperter gir noen råd om valg av innvendig innhold i den innebygde garderoben. De hevder at med en økning i dybden på møblene, vil tilgangen til ting være noe mer komplisert. På den annen side vil en slik handling øke innvendig plass i skapet.

I dette tilfellet kan plassen brukes mer rasjonelt. Hvis hyllene i slike møbler er vanlige, må ting brettes i to eller enda flere lag. Tilgang til dem i de fjerne hjørnene vil være vanskelig. For å løse dette problemet, bør tilstedeværelsen av glidehyller i netting gis. I dem vil det være mulig å legge ting i ett lag. Det er mye mer praktisk.

Sokker, undertøy bør også oppbevares i skuffer. Du kan dele opp hylleplassen i flere små rom. På denne måten vil ting holdes i orden.

Ved feste av glideelementer er det nødvendig å fikse fyllene slik at karmen fra døren ikke forstyrrer bevegelsen til hyllene. Det er også verdt å vurdere tilstedeværelsen av håndtak på skuffer og hyller. De burde væreinnfelt innvendig.

Når du skal velge fyll til en innebygd garderobe, bør du være oppmerksom på kvaliteten på guidene. Komforten ved å bruke møbler vil avhenge av dette. Skinnene skal tillate at hyllen kan rulles helt ut. Den skal imidlertid ikke falle ut ved flytting. Billige guider lar deg rulle ut hyllen bare halvveis. Dette må tas i betraktning.

Det anbefales også å velge mekanismer med en nærmere. Det vil jevnt, forsiktig skyve hyllen tilbake på plass.

Etter å ha vurdert funksjonene i organiseringen av den interne fyllingen av den innebygde garderoben, kan du bestille det optimale settet med møbelmoduler. De vil holde alt i orden. Komforten til driften avhenger av riktig organisering av det indre rommet i skapet.

Anbefalt: