Oppnevning av solfanger for oppvarming: hva er de for, hva er de

Innholdsfortegnelse:

Oppnevning av solfanger for oppvarming: hva er de for, hva er de
Oppnevning av solfanger for oppvarming: hva er de for, hva er de

Video: Oppnevning av solfanger for oppvarming: hva er de for, hva er de

Video: Oppnevning av solfanger for oppvarming: hva er de for, hva er de
Video: Flisfyring - UngEnergi 2024, Kan
Anonim

Byggherrer begynner i økende grad å bruke oppvarmingsordninger for samlere når de bygger landhus. Dette skyldes det faktum at ethvert varmesystem i et moderne hus er ganske komplekst og forgrenet. Lengden på de samme rørene for overføring av kjølevæsken kan godt nå mer enn hundre meter. Selvfølgelig, under slike forhold, blir effektiv oppvarming spesielt aktuelt.

varianter og funksjoner

kollektor for oppvarming
kollektor for oppvarming

I vanlige stuer opprettholdes en livslang behagelig temperatur, og derfor er oppgaven til varmesamleren å regulere mengden kjølevæske i systemet og sørge for normal sirkulasjon i det. De er laget av høykvalitets stål, messing og plast.

Forutsatt at systemet er riktig installert, kan ekstra enheter enkelt kobles til det, noe som automatisk gjør det mye mer funksjonelt (sammenlignet med tradisjonelle enheter). Børmerk at når du kjøper en solfanger for oppvarming, må du i det minste kjenne til de generelle funksjonene som er karakteristiske for alle modeller:

  • jevn fordeling av kjølevæsken i systemet;
  • kontroll av mengde og driftstemperatur;
  • regulere trykket i systemet og forhindre svikt;
  • opprettholde den innstilte temperaturen i alle oppvarmede rom;
  • i tillegg er oppgaven til varmemanifolden å opprettholde det koordinerte arbeidet til alle elementene i varmekretsen.

Som regel leverer alle moderne produsenter alt nødvendig relatert utstyr med seg, så du trenger bare å bekymre deg for å installere det riktig.

Varmevanngulvsystemer

varmesystem manifold
varmesystem manifold

Det særegne med et slikt system er at det må utstyres med ekstra stoppekraner. Tatt i betraktning at hver samler for oppvarming har sitt eget uttak, gir denne ordningen mange fordeler. Spesielt hvis en lekkasje oppdages, kan den skadede kretsen enkelt kobles fra resten av systemet. Alle andre vil fungere som vanlig.

Det er regulatorene som er ansvarlige for jevn fordeling av vann langs kretsen, og sikrer jevn oppvarming av gulvet over hele området. Imidlertid kan nesten alle varmesystemmanifolder brukes til disse funksjonene, noe som gjør dem til multifunksjonelle enheter. Men når du kjøper slikt utstyr for gulvvarmesystemer, må du ta hensyn til massenandre faktorer:

  • hva kassen er laget av;
  • hvilken tilkobling som brukes;
  • maksim alt systemtrykk som manifolden tåler;
  • maksimal driftstemperatur.

Radiatorvarme

tilkobling av varmesamleren
tilkobling av varmesamleren

Alle kollektorer for denne typen varmesystemer utmerker seg ved sitt attraktive utseende og kompakthet. I tillegg letter den enkle tilkoblingen av varmemanifolden ikke bare den generelle installasjonen av systemet, men også reparasjonen av skadede områder. Ved tilkobling av radiatorer er det å foretrekke å bruke bunnkoblingsskjemaet.

Dette er det vanligste og enkleste alternativet. Ved bruk av kollektorkrets er det enkelt å koble sammen varmeapparater med forskjellige driftstrykk. I tillegg er alle rør i dette tilfellet lett gjemt i de dekorative elementene på gulvet.

Anbefalt: