Hvordan dyrke en melon. Tips for nybegynnere gartnere

Hvordan dyrke en melon. Tips for nybegynnere gartnere
Hvordan dyrke en melon. Tips for nybegynnere gartnere

Video: Hvordan dyrke en melon. Tips for nybegynnere gartnere

Video: Hvordan dyrke en melon. Tips for nybegynnere gartnere
Video: Как легко вырастить дыни с высокой урожайностью в пластиковых контейнерах для новичка 2024, Kan
Anonim

Det antas at melon bare kan dyrkes på sørlige breddegrader med et passende klima - varmt og tørt.

hvordan dyrke en melon
hvordan dyrke en melon

Det har nå imidlertid dukket opp varianter som er ganske frostbestandige, med kort modningssyklus, som er best egnet for de mer nordlige delene av landet. Så la oss prøve å løse spørsmålet om hvordan man dyrker en melon i et drivhus og er det mulig i det åpne feltet.

Velg et nettsted

Området der melonen planlegges plantet bør være godt beskyttet mot kald vind og samtidig varmes godt opp av solen. Det er verdt å ta vare på forberedelsene på forhånd, siden høsten. Jorden skal graves til en dybde i bajonetten til en spade, og humus skal tilsettes i en andel på 4 kilo per kvadratmeter. Hvis jorden i området er leirholdig, bør den løsnes litt med elvesand. En halv bøtte sand per kvadratmeter jord er vanligvis tilstrekkelig. Tidlig på våren blir jorden igjen gravd opp og hentet innkalium- og fosfatgjødsel i en dosering som tilsvarer instruksjonene. Umiddelbart før planting kan du i tillegg legge til gjødsel eller spesiell nitrogengjødsel til jorden. En slik nøye jordforberedelse er en av hemmelighetene ved å svare på spørsmålet: "Hvordan dyrker man en melon på mellombreddegrader?".

Frøtilberedning

Erfarne bønder som er kjent med hvordan man dyrker en melon på en personlig tomt, anbefaler frøene å være forberedt på forhånd. For å gjøre dette må de plasseres i en løsning av natriumklorid. Uegnede frø vil flyte til overflaten, og gode frø vil forbli i bunnen av beholderen. Utvalgte frø må varmes forsiktig opp i flere dager ved en temperatur på 40 grader, eller oppbevares i varmt vann til de klekkes.

hvordan dyrke melon i et drivhus
hvordan dyrke melon i et drivhus

Planting og dyrking

Planting av frø må utføres på en dybde på opptil 6 centimeter. I de første ukene vil utviklingen av frøplanter være ganske sakte, siden rotsystemet dannes i denne perioden. Etter utseendet til de første bladene, bør topppunktet klemmes for å aktivere sideskuddene. Med videre vekst er det nødvendig å fjerne svake skudd, og til slutt etterlate opptil fire grener på en busk. Etter hvert som eggstokkene dannes, må de også tynnes ut for å øke utbyttet og smaken av frukten.

Irrigation

Hagtefolk som vet på egenhånd hvordan man dyrker en melon på våre breddegrader, anbefaler å bruke rikelig vanning én gang hver tiende dag. I dette tilfellet bør vann helles under roten. Denne vanningsplanenideell for en ung plante. Sammen med vanning i denne perioden kan du bruke gjødsel for meloner. Det kan være spesialisert organisk materiale eller vanlig slurry.

gjødsel for melon
gjødsel for melon

Etter hvert som avlingen modnes, bør vanningen begrenses, og to uker før innhøsting stoppes helt. Dette er nødvendig for ikke å ødelegge smaken og aromaen til melonen.

Høsting

Høsting bør gjøres når fruktene har en karakteristisk farge og aroma. Renhold faller som regel på perioden fra august til september, avhengig av område. Samle meloner bør være punktvis, som de modnes. Fruktens modningsgrad er lett å sjekke, bare trykk lett på stilken - den skiller seg lett fra en moden melon.

Anbefalt: