Varmesamler: hvordan gjøre huset varmere

Varmesamler: hvordan gjøre huset varmere
Varmesamler: hvordan gjøre huset varmere

Video: Varmesamler: hvordan gjøre huset varmere

Video: Varmesamler: hvordan gjøre huset varmere
Video: Easy Heat from DIY Solar Thermal Panels 2024, Kan
Anonim

Varmemanifolden er den viktigste enheten som brukes i enhver kjele eller varmesystem. Hovedfunksjonen til enheten er fordeling av kjølevæskestrømmer.

varmesamler
varmesamler

Enheten øker effektiviteten til varmesystemet. Hovedformålet med mekanismen er riktig fordeling av kjølevæsken over varmekretsene. For eksempel innebærer en kombinasjon av gulvvarme og radiatorer i samme rom installasjon av et to-krets system, i så fall kreves en varmefordelingsmanifold.

I private hus brukes to typer varmesystemer: ett-rør og to-rør. I det første tilfellet overfører vann (kjølevæske) energi sekvensielt fra radiator til radiator, og går deretter tilbake til kjelen i en ond sirkel. Denne kombinasjonen er alleredeår brukes både i enetasjes hus og i høyhus. Et system bestående av to parallellkoblede rør deler kjølevæsken i flere strømmer, noe som gjør det mulig å gjøre trykket i hver gren konstant.

For å skape en effektiv kabling i to-rørs systemer, brukes en fordelingsvarmemanifold. Denne enheten kan utstyres med avstengningskontroll eller termostatventiler. En slik ledning kalles bjelke. Dermed gir varmekollektoren sentr alt tilgang til kjølevæsken til nødvendig antall varmeenheter.

distribusjonsvarmemanifold
distribusjonsvarmemanifold

Den brukes ofte i gulvvarmesystemer, for radiatorkabling, konvektortilkobling og panelvarme.

Bruk av apparatet til gulvvarmeanlegg eller panelvarme gjør det mulig å få et moderne og svært effektivt system. Varmekollektoren er ofte supplert med termostat- eller stengeventiler, samt enheter som lar deg regulere vannstrømmen i grenene. Dette sikrer jevn fordeling av varmeenergi i hele rommet. Varmekollektorer er også utstyrt med elektromekaniske drev, termometre og luftutskillere.

Det finnes mange modeller av enheter fra forskjellige produsenter på markedet. Spesielt populære er Lovato-enheter, som gir oppvarming av kjølevæsken (retur), overfører energi til den gjennom en forseglet skillevegg, som har et minimumtykkelse. Om ønskelig kan du utvide funksjonaliteten til enheten.

varmefordelingsmanifold
varmefordelingsmanifold

For dette formålet er det anordnet et hull i skilleveggen mellom kammeret, som kan lukkes med en gjenget stang. Ved å vri eller skru av dette elementet kan du konvertere varmemanifolden til en hydraulisk pil. Bruken av hovedenheter sikrer driften av varmesystemet både i henhold til de klassiske og kombinerte ordningene.

Siden varmemanifolden er det viktigste elementet i ethvert fyrrom, må valget av denne enheten tas av designeren.

Enheten er pålitelig. Den er kompakt, allsidig og komfortabel, og installasjonen krever ikke bruk av sveiseteknologi.

Anbefalt: