Gulv på toalettet: fliser, linoleum, selvavretting, gulvvarme, materialvalg, arbeidstyper, utførelsesteknikk, nødvendig verktøy, trinnvise arbeidsinstruksjoner og ekspertråd

Innholdsfortegnelse:

Gulv på toalettet: fliser, linoleum, selvavretting, gulvvarme, materialvalg, arbeidstyper, utførelsesteknikk, nødvendig verktøy, trinnvise arbeidsinstruksjoner og ekspertråd
Gulv på toalettet: fliser, linoleum, selvavretting, gulvvarme, materialvalg, arbeidstyper, utførelsesteknikk, nødvendig verktøy, trinnvise arbeidsinstruksjoner og ekspertråd

Video: Gulv på toalettet: fliser, linoleum, selvavretting, gulvvarme, materialvalg, arbeidstyper, utførelsesteknikk, nødvendig verktøy, trinnvise arbeidsinstruksjoner og ekspertråd

Video: Gulv på toalettet: fliser, linoleum, selvavretting, gulvvarme, materialvalg, arbeidstyper, utførelsesteknikk, nødvendig verktøy, trinnvise arbeidsinstruksjoner og ekspertråd
Video: How to Install a Heated Floor | Bathroom Remodel Part 6 2024, April
Anonim

Å velge baderomsgulv er ingen enkel oppgave. Dette forklares av det brede utvalget av byggematerialer som tilbys og de høye kravene til dette rommet. Hva skal du se etter når du kjøper baderomsgulv og kan du håndtere oppussingen selv?

Typer baderomsgulv

For ikke å bli skuffet over kjøpet allerede den første måneden, bør valget tilnærmes svært ansvarlig. Det må huskes at det er flere krav til gulvbelegg på toalettet:

  1. Immun mot fuktighet. Toalettet, og spesielt det kombinerte badet, er preget av økt luftfuktighet. Hvis materialet ikke oppfyller dette kravet, vil ødeleggelsen av gulvbelegget begynne i løpet av de kommende månedene.
  2. Resistens mot kjemiske forbindelser. Det er viktig å holde badet rent til enhver tid. Til dette brukes en rekke vaske- og rengjøringsmidler. Det er viktig at gulvflaten ikke reagerer medhusholdningskjemikalier, ellers vil det oppstå skade.
  3. Utseende. Denne indikatoren er en av de viktigste, siden mange kjøpere først og fremst styres av eksterne parametere.
  4. Styrke og holdbarhet. Jo lengre levetid gulvbelegget har, jo lenger trenger du ikke å huske på reparasjoner.

Blant de egnede gulvmaterialene for toalettet er:

  • fliser;
  • selvnivellerende gulv;
  • linoleum.

Fordeler og ulemper med fliser

Til tross for det store utvalget av gulvbelegg, regnes fliser som en av de mest ettertraktede. Denne etterspørselen kan forklares med en lang liste over fordeler med dette materialet:

gulvfliser på badet
gulvfliser på badet
  • Enkelt vedlikehold. Støv og skitt fjernes lett fra overflaten av dette dekorative belegget, så du trenger en gulvklut og vann for rengjøring. Det er ingen streker på flisene.
  • Styrke. Et slikt gulv tåler alle møbler og husholdningsapparater.
  • Immun mot fuktighet. Selv med et konstant høyt fuktighetsnivå og hyppig vask, blir ikke flisene på gulvet i toalettet deformert, og beholder sitt opprinnelige utseende.
  • Resistent mot husholdningskjemikalier. Fliser tåler kontakt med antibakterielle forbindelser.
  • Levetid. Med riktig stell kan et slikt gulv vare i omtrent 50 år.
  • Brannsikkerhet.

Når du kaller fordelene med dette etterbehandlingsmaterialet, må du ikke overse dets ulemper:

  • Flisene er kalde. Denne egenskapen blir spesielt merkbar om vinteren.
  • Ikke slagfast. Hvis tunge gjenstander faller på gulvet, kan det oppstå sprekker i dette området.
  • Et plant gulv kreves. Hvis basen har jettegryter, dråper og andre feil, kan du ikke legge fliser på gulvet i toalettet. Forhåndsjustering kreves.

Materialer og verktøy for legging av fliser

Før du legger gulvet på toalettet, bør du fylle på med alle nødvendige verktøy og materialer:

  1. Fliser. Når du velger riktig alternativ i butikken, bør du huske: overflaten skal ikke være helt glatt. Dette vil bidra til å forhindre fall og skader på våte gulv.
  2. Fliselim.
  3. Plastkryss for å danne flisfuger.
  4. Konstruksjonsblyant for merking.
  5. flisekutter eller -kvern.
  6. Bygningsnivå.
  7. Hanngummi.
  8. Hjørnelinjal i metall;
  9. Fug for fylling av flisfuger.
  10. Spatula for påføring og jevn fordeling av lim.
  11. Tørrserviett.

Hvordan legge fliser i toalettet på gulvet

Sluttresultatet avhenger i stor grad av kvaliteten på underlaget, så forberedende arbeid utføres før legging. Det gamle dekorative belegget fjernes før avrettingsmassen. Basen sjekkes for defekter og dråpene sjekkes ved hjelp av et vater. Hvis forskjellene er 1-6 mm, kan du bruke en selvnivellerende blanding. Med mer utt alte forskjeller, anbefaler eksperterpåfør betongmasse.

Etter at avrettingsmassen har stivnet (det tar 3-5 dager), påføres en primer på underlaget. Dette laget forhindrer utvikling av sopp og forbedrer vedheft til basen. Etter det kan du begynne å legge flisene.

Råd! Først og fremst utføres installasjonen av hele flisen, og først da rapporteres de kuttede delene i de resterende hullene.

  1. Det første trinnet er å merke basen. For å gjøre dette bestemmer en av veggene i rommet midten og trekker en rett linje til midten av den motsatte veggen. På samme måte finner du midten av de to andre veggene og kobler dem sammen. Resultatet er to linjer som krysser hverandre i midten av rommet. Det er fra dette tidspunktet du bør begynne å legge fliser på gulvet. Med egne hender på toalettet kan du legge murverket raskt nok, noe som forklares med den lille størrelsen på rommet.
  2. Lim påføres den første flisen med en slikkepott. Påfør fliser i samsvar med markeringen. Riktigheten av murverket kontrolleres med et nivå, om nødvendig, foreta endringer med en hammer
  3. Den andre flisen dekkes også med et lag lim og monteres. I dette tilfellet plasseres spesielle kryss mellom de to flisene. Igjen kontrolleres nivået for forskjeller og korrigeres om nødvendig
  4. hvordan legge fliser i toalettet på gulvet
    hvordan legge fliser i toalettet på gulvet
  5. Etter å ha lagt hele flisen, bruk en blyant og en linjal for å lage merker på den gjenværende flisen for skjæring. Disse bitene vil fylle ut hullene i nærheten av toalettet og i hjørnene. Installasjonsprinsippet er det samme.
  6. Neste trinn er å fylleflisfuger med fugemasse. Det er praktisk å gjøre dette med en gummispatel. Overflødig materiale på flisen fjernes best umiddelbart med en tørr klut før tørking.
  7. Image
    Image

Fordeler og ulemper med selvutjevnende gulv

Selvnivellerende gulv – en relativt ny type gulvbelegg, men nå er den etterspurt blant forbrukerne. Oftest bestiller de et selvutjevnende gulv på toalett, bad og kjøkken. Det er flere fordeler med denne typen gulv:

  1. Enkelt vedlikehold. Spesiell vask og rengjøring er ikke nødvendig - alt smuss kan fjernes på noen få minutter med en klut og vann.
  2. Immun mot høy luftfuktighet og husholdningskjemikalier. Et slikt belegg kan vaskes ofte med vaske- og rengjøringsmidler (ikke-slipende).
  3. Origin alt utseende. Ved hjelp av fargekomponenter er det mulig å oppnå absolutt hvilken som helst nyanse av belegget. Dessuten er det bare selvnivellerende gulv som tillater 3D-design. På det neste bildet er gulvet i toalettet laget med denne teknikken.
  4. avrettingsgulv i toalett
    avrettingsgulv i toalett
  5. Perfekt flat overflate.
  6. Varmere finish (sammenlignet med fliser).

Denne etterbehandlingsteknologien har også alvorlige ulemper:

  1. Høy kostnad, som består av materialkostnader og håndverkers arbeid.
  2. Prosessens varighet. Det vil ta 3-4 uker å fullføre det selvutjevnende gulvet på toalettet.
  3. Det er ekstremt vanskelig å takle en slik oppgave på egenhånd.

Materialer og verktøy for selvnivellerende gulv

Temde som skal lage et selvutjevnende gulv på toalettet med egne hender, bør du ta vare på tilgjengeligheten av alle nødvendige verktøy og materialer på forhånd:

  1. Tørrblanding for selvutjevnende gulv. Det er polyuretan, metylmetakryl, epoksy og epoksy-uretan. Hvert av de presenterte produktene har forskjellige egenskaper. For hjemmebruk anbefaler mestere å velge polyuretangulv.
  2. Primer-strøk.
  3. Kapasitet for å utarbeide løsningen. Den må ha et volum på mer enn 15 liter.
  4. Squeegee. Dette verktøyet brukes til å justere tykkelsen på materiallaget.
  5. Skohetter med metallpigger.
  6. Elektrisk drill og spesialmiksertilbehør.
  7. Spikevalse for jevn fordeling av komposisjonen.
  8. Bygningsnivå.
  9. Flere spatler i forskjellige størrelser.

Fremdrift av arbeidet med å støpe gulvet

Installasjonsprosessen for det selvnivellerende gulvet består av flere trinn:

  1. Forbereder basen. Dette er et langt og arbeidskrevende stadium, da resultatet skal være en jevn base uten rusk og støv. Hellingen bør ikke være mer enn 4 mm. Avhengig av type gammelt dekorativt belegg varierer arbeidsforløpet. Flisen kan ikke demonteres, det er nok å sjekke påliteligheten til festingen. Betong rengjøres med stålbørste eller sandblåser. For et trebelegg brukes en kvern.
  2. Defekteliminering. Spon, sprekker, jettegryter skal dekkes med sparkel (for tre), flislim (for fliser) eller sementmørtel (for betong).
  3. Forsiktig fjerning av rusk og støv. Den enkleste måten å gjøre denne jobben på er med en konstruksjonsstøvsuger.
  4. Primer gulv på toalettet. Påfør 2-3 strøk med primer på overflaten. For dette er en rulle med en lang lur nyttig. Hvert påfølgende lag tørkes grundig.
  5. Utarbeidelse av løsningen. Hver produsent av en blanding for selvnivellerende gulv tilbyr sin egen forberedelsesplan. Av denne grunn er det nødvendig å forberede løsningen i strengt samsvar med instruksjonene. Rør løsningen i minst 15 minutter med en elektrisk drill med mikser.
  6. Den ferdige løsningen (2-3 bøtter) helles på gulvet og fordeles jevnt med et verktøy som kalles en nal. På denne måten fortsetter du å helle oppløsningen til hele overflaten av gulvet i toalettet er fylt.
  7. For å eliminere bobler er det nok å flytte piggvalsen over mørtelen.
  8. Etter at løsningen tørker litt, dekkes den med papir eller film for å beskytte den mot støv.
  9. Etter tørking (det vil ta ca. en dag), dekkes gulvet med polyuretanlakk for å gi det glans.

Fordeler og ulemper med linoleum

Linoleum kan konkurrere med de to foregående etterbehandlingsmaterialene. I listen over fordelene er det verdt å merke seg:

  • Motstandsdyktig mot vann. Riktig lagt linoleum er immun mot fuktighet og hindrer vekst av bakterier og sopp.
  • Easy care. Denne gulvfinishen på toalettet og badet er upretensiøs i vedlikehold, og flekker blir ikke liggende på overflaten.
  • Tåler kontakt med husholdningenkjemi. For rengjøring i et slikt toalett vil ethvert vaskemiddel duge.
  • Lang levetid. For at reparasjoner ikke skal gjøres om noen år, er det bedre å velge slitesterke typer linoleum (slitestyrkeklasse - 22-23 og høyere).
  • Relativt varmt materiale.
  • Ingen skjøter eller sømmer.
  • Relativt billige overflater. Velger du mellom fliser, selvutjevnende gulv og linoleum, vil kostnadene i sistnevnte tilfelle være mye lavere.
  • baderomsgulv i huset
    baderomsgulv i huset

Som en ulempe kan du spesifisere den relative mykheten til materialet. Så under mekanisk påkjenning kan overflaten av linoleum bli ripet opp eller skadet på annen måte.

Materialer og verktøy for legging av linoleum

Før du legger linoleum på gulvet på toalettet med egne hender, må du kjøpe følgende verktøy:

  • Lim til linoleum (ikke velg det billigste, holdbarheten på belegget avhenger av det).
  • Byggekniv for skjæring av materiale.
  • Hardgummivalse.

Hvordan installere linoleum riktig

For å øke levetiden på belegget og redusere risikoen for sopp og mugg anbefaler byggherrer å fjerne gammelt gulv (fliser, gammel linoleum, maling). Det er bedre å skrape av materialet til selve betongbasen. Etter det er det nødvendig å eliminere sprekker og jettegryter med en sementmørtel. Etter fullstendig tørking rengjøres basen og smuss og støv fjernes. En byggstøvsuger vil hjelpe med dette. Neste er installasjonen av belegget:

  1. Linoleumsoppsett. For å oppnå et godt resultat er det 2 måter å gjøre jobben på. Linoleum kan kuttes i henhold til de nøyaktige målene på toalettet i et romslig rom, eller du kan rulle ut lakenet rett i toalettet og kutte det på stedet. I det andre tilfellet bør man bestrebe seg på at skjøtene mellom materialet og veggene er minimale. I denne formen får linoleum stå innendørs i 1-2 dager, slik at den kan legge seg ned og rette seg ut.
  2. gjør-det-selv toalettgulv
    gjør-det-selv toalettgulv
  3. Neste trinn er å kutte arket der det er nødvendig. Avstanden mellom veggen og materialet skal i gjennomsnitt være 5 mm.
  4. Bøy den ene halvdelen av linoleumet og påfør lim på den og gå tilbake til den opprinnelige posisjonen. For å eliminere bobler rulles linoleum med en hard rulle. Lim andre halvdel av arket på samme måte.

Oppvarmet gulv på badet

For de som ønsker å gjøre gulvet på toalettet hjemme så varmt og behagelig som mulig, anbefaler eksperter å legge et varmt gulv. Dette systemet har flere fordeler:

  1. Mulighet for temperaturregulering med termostat.
  2. Eliminerer fuktighet og tilhørende lukt.
  3. Reduser risikoen for mugg og mugg.
  4. Det "varme gulv"-systemet på toalettet lar deg bruke gulvbelegg som er ubehagelige under andre forhold. Disse inkluderer fliser.

Typer gulvvarmesystemer

Produsenter tilbyr flere typer gulvvarmesystemer, som er forskjellige i prinsippethandlinger:

  • varmematter (termo);
  • infrarød film;
  • kabelgulv.

Egenskapene til disse systemene varierer, så eksperter anbefaler forskjellige systemer for forskjellige gulvbelegg. Ved bruk av laminat eller linoleum, bør du være oppmerksom på det infrarøde filmgulvet. For fliser er kabelgulv og varmematter de beste allierte.

gulvvarme på toalettet
gulvvarme på toalettet

Installasjon av gulvvarme

Systemet monteres under leggingen av gulvbelegget, så det bør leveres på forhånd.

Varmematter er et design som er et rektangulært ark, utstyrt med varmetråder. Ved bruk av dette systemet under fliser, legges arkene på flislim. Den utvilsomme fordelen er muligheten til å endre formen og størrelsen på matten. Denne funksjonen kan brukes for å unngå hindringer på badet.

Kabelsystemet er representert av en enkelt- eller to-leder kabel. Ved montering av gulvet legges kabelen i en sementmasse. Under driften av systemet oppvarmes avrettingsmassen, og derfor får gulvet den optimale temperaturen. Fordelen med en slik enhet er plassbesparende. I tillegg til avrettingsmassen er det ikke nødvendig med et ekstra lag.

Infrarød gulvvarme ser ut som en tynn film delt inn i seksjoner.

foto på toalettgulvet
foto på toalettgulvet

Det legges rett før legging av fliser eller annet materiale på gulvet på toalettet. HovedFordelen med infrarøde gulv er energisparing.

Anbefalt: