Rivning av ni-etasjes bygninger i Moskva. Rivingsplan for falleferdige boliger i Moskva

Innholdsfortegnelse:

Rivning av ni-etasjes bygninger i Moskva. Rivingsplan for falleferdige boliger i Moskva
Rivning av ni-etasjes bygninger i Moskva. Rivingsplan for falleferdige boliger i Moskva

Video: Rivning av ni-etasjes bygninger i Moskva. Rivingsplan for falleferdige boliger i Moskva

Video: Rivning av ni-etasjes bygninger i Moskva. Rivingsplan for falleferdige boliger i Moskva
Video: Beboere i Moskva modstår massiv nedrivningsplan 2024, April
Anonim

Et nytt program for renovering av falleferdige boliger i Moskva i dag er ikke diskutert bortsett fra de late. Dessuten er dette temaet av stor bekymring selv for de muskovittene som ikke er truet med gjenbosetting. For ikke så lenge siden fikk spenningen rundt hus som var dømt til å «slaktes» ny styrke. Som det viste seg, er det i tillegg til fem-etasjers bygninger også planlagt å rive ni-etasjers bygninger i Moskva. Folks holdning til hovedstadens boligrenoveringsprogram er langt fra tvetydig. Mange ser på det som en flott mulighet til å forbedre levekårene sine, og noen ser på det som mange skitne triks.

riving av ni-etasjers bygninger i Moskva
riving av ni-etasjers bygninger i Moskva

Forrige oppussingsprogram

Løsningen på problemet med å oppdatere boligmassen i Moskva begynte i 1995. Programmet ble opprinnelig utformet til 2010, men på grunn av den periodiske stansen av arbeidet med demontering av gamle hus, ble fristene for ferdigstillelse gjentatte ganger utsatt. Som en del av det forrige renoveringsprogrammet var det ikke planlagt riving av ni-etasjers bygninger i Moskva, siden nesten alle på det tidspunktet var i tilfredsstillende driftsmessig stand.

Barei 2011 økte tempoet for demontering av de gamle fem-etasjes bygningene markant, og innen 2015 rapporterte hovedstadsmyndighetene om gjennomføringen av det planlagte arbeidet med 90%. Forresten, i tillegg til Khrusjtsjov-bygningene, ble det utført riving av falleferdige ni-etasjers bygninger i Moskva. Innen utgangen av 2016, av 1.722 hus som skulle avvikles under programmets første trinn, gjensto bare 128 som skulle rives. Ved inngangen til 2018 vil de resterende nedslitte og nedslitte boligene være fullstendig demontert. Dermed er rivingen av ni-etasjers bygninger i Moskva i 2017 siste fase av det forrige renoveringsprogrammet.

riving av ni-etasjers bygninger i Moskva 2015 2020-listen
riving av ni-etasjers bygninger i Moskva 2015 2020-listen

Nytt oppussingsprogram for hovedstadens boligmasse

I løpet av de siste årene har det selvfølgelig blitt gjort en enorm mengde arbeid, men selv nå er det mange gamle boligbygg i Moskva, hvis levetid allerede er utløpt eller nærmer seg slutten. Først av alt gjelder dette hus av uutholdelig serie, som ble bygget for ytterligere 100 eller til og med 150 år siden. Slike bygninger oppfyller ikke moderne krav til komfortable boforhold for innbyggerne, pluss at mange av dem er i forfall. Samtidig, av samme grunn, er det planlagt riving av ni-etasjers bygninger i Moskva fra 2015 til 2020. Listen inkluderer hus som er i forfallen tilstand, og reparasjon av disse er ikke økonomisk mulig.

Den nye planen legger opp til riving av alle gamle bolighus i hovedstaden og bygging av nye moderne og komfortable boliger i stedet for dem. I følge foreløpige estimater vil renoveringsprogrammet generelt dekkeca. 8000 hus, hvis totale areal overstiger 25 millioner kvadratmeter. meter, og mer enn 1,6 millioner mennesker bor i dem.

riving av ni-etasjers bygninger i Moskva i 2017
riving av ni-etasjers bygninger i Moskva i 2017

Hvilke ni-etasjes bygninger er gjenstand for riving i Moskva

I henhold til utarbeidet plan for demontering av gamle panel- og blokkhus er det mulighet for avvikling av ikke bare fem-etasjers boliger, men også ni-etasjers bygninger. Det nye oppussingsprogrammet tar imidlertid hensyn til tidligere års feil, da et stort antall 9- og til og med 12-etasjers skyskrapere ble revet, selv om de fortsatt var i normal boligtilstand.

Tidsplanen for riving av ni-etasjers bygninger i Moskva er beregnet for det neste tiåret, hvor ikke mer enn to hundre tusen kvadratmeter vil bli avviklet. meter med hus av denne typen. Myndighetene i hovedstaden gjør oppmerksom på at demontering av boligbygg med en høyde på 9 etasjer bare er mulig i to tilfeller: for det første hvis de ligger i samme område med Khrusjtsjov-hus eller andre hus som faller inn under renoveringen program. For det andre kan riving av ni-etasjers bygninger i Moskva gjennomføres hvis de er i en nødsituasjon eller falleferdig tilstand, og innbyggerne vil kreve bedre levekår. Det andre alternativet vil snarere betraktes som et unntak.

tidsplan for riving av ni-etasjers bygninger i Moskva
tidsplan for riving av ni-etasjers bygninger i Moskva

Vilkår for gjennomføring av renoveringsplanen

Renovasjonsprogrammet innebærer eliminering av hus bygget i perioden fra 1957 til 1968, samt leilighetsbygg som tilhører den første perioden med industriell boligbygging, tilsvarende Khrusjtsjov når det gjelder design. I tillegg,delvis riving av ni-etasjers bygninger i Moskva er tenkt.

Beslutningen om å delta eller ikke delta i oppussingsprogrammet bør tas av huseiere ved å stemme. En bygård kan kun rives dersom minst 2/3 (67 %) av beboerne stemmer for dette vedtaket. For å gå ut av programmet må 1/3 (33 %) av det totale antallet stemmer pluss én stemme være imot.

hvilke ni-etasjers bygninger er gjenstand for riving i Moskva
hvilke ni-etasjers bygninger er gjenstand for riving i Moskva

Rivningen av ni-etasjers bygninger i Moskva vil bli utført på et lignende prinsipp. Listen for 2015-2020 ble dannet tidligere, men i henhold til det nye programmet vil den bli godkjent etter endelig avgjørelse fra beboerne i slike hus.

Renovasjonslov

Enhver eier av en gammel leilighet, uavhengig av tilstanden, har et naturlig spørsmål om mulige risikoer og garantier ved å få ny bolig. Mange innbyggere er redde for å flytte til et annet område, de er redde for at arealet av den nye leiligheten vil være mindre enn den forrige, eller at kostnaden vil være lavere enn kostnaden for den gamle.

Loven om boligrenovering ble vedtatt i mai 2017. Rivingen av ni-etasjers bygninger i Moskva, som ligger ved siden av fem-etasjers bygninger som faller inn i programmet, vil bli utført etter generelle regler. Garantier for programdeltakere er nedfelt på lovnivå.

Grunnleggende juridiske garantier

Loven sier også at nye og gamle boliger skal være like. Dette betyr at antall rom i den leverte leiligheten vil være det samme som i den forrige. Det totale arealet av den nye leiligheten vil øke, og boligarealetrom vil være like eller større enn det forrige.

I tillegg er det antatt at markedsverdien av nye boliger i snitt vil være 35 % høyere enn kostnaden for gamle leiligheter. Boligkvarter bør også få en forbedret finish, men nøyaktig hva det skal være er ikke angitt i gjeldende standarder.

riving av falleferdige ni-etasjers bygninger i Moskva
riving av falleferdige ni-etasjers bygninger i Moskva

Geografisk referanse

Mange muskovitter er vant til og elsker områdene de bor i. I tillegg spiller lokal infrastruktur en stor rolle: barnehager, skoler, medisinske institusjoner, butikker, transportknutepunkt osv. Flytting til et annet område er mye ulempe forbundet med å endre en utdanningsinstitusjon eller medisinsk institusjon, en vei til jobb osv..

For å gjøre flytting så komfortabelt og smertefritt som mulig, åpner lovverket for utstedelse av nye leiligheter i samme område som det gamle huset lå. Og hvis det er passende muligheter, vil til og med kvartalet forbli det samme.

Alternative alternativer

På lovnivå er det mulig å få ikke bare tilsvarende bolig, men også pengekompensasjon for en gammel leilighet. Det mest interessante punktet er at betalingen vil skje allerede før rivingen av huset. Hvis eieren bestemmer seg for å selge eiendommen sin, utføres en obligatorisk vurdering for å fastslå den nåværende gjennomsnittlige markedsverdien på det tidspunktet.

Dette alternativet passer for familier som ønsker å bytte leilighet, flytte til et annet område eller kjøpe merbillig eller dyr bolig.

Spesielle fordeler vil også gjelde for visse kategorier av borgere. For eksempel vil personer som sto i kø for å bedre levekårene få større leiligheter. Samtidig kan både det totale opptak og antall rom øke.

I noen tilfeller tilbys flere leiligheter for medlemmer av samme familie. Det er utviklet et eget ytelsessystem for lavinntektskategorier av borgere, samt for pensjonister og enslige.

Anbefalt: