Plante poteter i Sibir. Timing, metoder, nødvendig gjødsel

Plante poteter i Sibir. Timing, metoder, nødvendig gjødsel
Plante poteter i Sibir. Timing, metoder, nødvendig gjødsel

Video: Plante poteter i Sibir. Timing, metoder, nødvendig gjødsel

Video: Plante poteter i Sibir. Timing, metoder, nødvendig gjødsel
Video: Testing two common potato growing methods 2024, April
Anonim

Sibir er en enorm region i landet vårt med en overvekt av et moderat og skarpt kontinent alt klima. Viser til land med økt risiko for jordbruk. Likevel inntar planting av poteter i Sibir en betydelig plass i virksomheten til denne industrien i dette området.

plante poteter i Sibir
plante poteter i Sibir

Klimaet i de østlige regionene er en lang og langvarig vinter, en kort og varm sommer, mulig sen frost sent på våren, ujevn nedbør, hvorav det meste kommer på slutten av sommeren og tidlig på høsten. De klimatiske forholdene i de vestlige regionene er noe mildere, men utgjør også en risiko for jordbruksarbeidet. Slike naturlige luner tvinger en til å følge visse regler for dyrking av planteavlinger.

Potetplanting i Sibir utføres i de østlige regionene, med start fra midten av mai. Vestlige områder kan starte denne typen landbruksarbeid i begynnelsen av samme måned. Et populært landemerke for starttidspunktet for arbeidet er de blomstrende knoppene på en bjørk. Hvis vi tar en vitenskapelig tilnærming, bør planting av poteter i Sibir utføres ved en jordtemperatur på 9grader varme.

Metoder for å plante poteter

gjødsel til poteter ved planting
gjødsel til poteter ved planting

- Den tradisjonelle enlinjemetoden. Materialet er plantet i rader gravd i en avstand på 70 centimeter mellom dem. Ulempe: ved bakke blir buskens rotsystem forstyrret, noe som fører til redusert avling.

- Tape metode. En modernisert analog av det tradisjonelle prinsippet. De lager to rader i en avstand på 30 centimeter fra hverandre, de neste to radene er plassert i større avstand - 110 centimeter. Husk at hvis du bestemmer deg for å lande på denne måten, vil bakke kreve store fysiske anstrengelser, på grunn av at jorden vil bli raket fra store radavstander. Men etter vurderingene å dømme gir denne metoden en god høst.

- Kammetode. Planting av poteter i Sibir kan bruke denne metoden, men på grunn av at nedbøren er ujevn, kan slike forsøk kun brukes når du har nært grunnvann i området, eller bakken ikke passerer fuktighet godt. For poteter er oksygen som kommer inn i jorda viktig, og mønemetoden kan gi det og innebærer to alternativer:

  1. På det harvede området er plantemateriale plassert grunt (8-10 cm) og med kort avstand (25 cm), og en kam helles på det til en høyde på opptil 20 cm fra knollene. Avstanden mellom selve fyllingene er 70 cm.
  2. Kammene tilberedes på forhånd 30 cm høye og 90 cm fra hverandre, poteter legges ut langs dem og dekkes med jord.
  3. plante poteter med en kultivator
    plante poteter med en kultivator

Å bruke møne alternativet for å plante poteter i tørre områder kan føre til at hele avlingen dør. I tillegg kan planter plantet på denne måten kreve ekstra frostbeskyttelse på grunn av rask spiring.

Når du velger et sted for poteter, gi preferanse til de der kål eller agurker pleide å vokse. Ved planting, bruk gjødsel for poteter rett før du starter arbeidet. Bruk godt råtnet gjødsel eller kompost tilsatt en liten mengde vedaske. Bland med jord før planting.

Å plante poteter med en jordfreser vil lette arbeidet for gartneren og gartneren betydelig og fremskynde prosessen. Hvilken måte å velge er opp til deg. God høst!

Anbefalt: