Hvordan lage en loddebolt med egne hender. Hjemmelaget loddebolt: diagram

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en loddebolt med egne hender. Hjemmelaget loddebolt: diagram
Hvordan lage en loddebolt med egne hender. Hjemmelaget loddebolt: diagram

Video: Hvordan lage en loddebolt med egne hender. Hjemmelaget loddebolt: diagram

Video: Hvordan lage en loddebolt med egne hender. Hjemmelaget loddebolt: diagram
Video: Своими руками паяльная станцияジ. Как подключить термофен для пайки. 🔥КУПИЛ,ПОДКЛЮЧИЛ,ПРИМЕНИЛ. 2024, April
Anonim

Et slikt verktøy som en loddebolt er uunnværlig for radioamatører, men folk som er langt fra elektronisk utstyr og komponenter anser det ikke som en nødvendighet. Noen ganger skjer det situasjoner som bare kan korrigeres ved hjelp av dette verktøyet, og hvis det ikke er der, hva skal jeg gjøre? Hvis problemet er engangs, er det ikke nødvendig å gå til nærmeste butikk og kjøpe et dyrt produkt. Du kan gjøre litt innsats og ved hjelp av enkle komponenter sette sammen et hjemmelaget loddejern. Det er mange alternativer for å sette sammen denne enheten – vurder noen av dem.

Apparat fra en motstand

Dette er en veldig enkel, men ekstremt pålitelig enhet. Hjemme kan den brukes på forskjellige måter. Avhengig av design og kraft, kan de lodde mikroelektronikk opp til bærbare datamaskiner. En stor enhet lar deg til og med lodde en tank eller et annet stort produkt. Vurder hvordan du lager en loddebolt med egne hender.

gjør-det-selv loddebolt
gjør-det-selv loddebolt

Kretsen er interessant ved at en motstand egnet for strøm brukes som varmeapparat. Det kan være PE eller PEV. Varmeren får strøm fra husholdningsnettet. Disse dempningsmotstandene gjør det mulig å løse problemer av ulike skalaer.

Vi utfører beregninger

Før du går videre til montering, må det gjøres noen beregninger. Så, for produksjon av enheter med varmeelementer fra motstander, er det nok å huske Ohms lov fra et fysikkkurs på skolen og kraftformelen.

Du har for eksempel en passende PEVZO-type del med en nominell verdi på 100 ohm. Du skal lage et verktøy basert på det for bruk i elektriske husholdningsnettverk. Ved hjelp av skjemaet kan du enkelt beregne parametrene. Så, med en strøm på 2,2 A, vil et hjemmelaget loddejern forbruke 484 watt strøm. Dette er mye. Derfor, ved hjelp av motstandsdempende elementer, er det nødvendig å redusere strømmen med en faktor på fire. Etter det vil indikatoren synke til 0,55 A. Spenningen over motstanden vår vil være innenfor 55 V, og i hjemmenettverket - 220 V. Verdien av slukkemotstanden skal være 300 Ohm. Som dette elementet er det egnet en kondensator for spenning opptil 300 V. Kapasitansen bør være 10 uF.

Loddebolt 220V-montering

Enhver rød kobberstang av passende størrelse anbefales som stang. Den skal passe inn i hullet på motstanden med så liten klaring som mulig. Fyll den med silikatlim ved montering.

Kanskje limet vil forverre varmeoverføringen litt, men det vil dempe systemet til stangen og varmebatteriet. Dette vil beskytte den keramiske bunnen av motstanden mot mulige sprekker.

hjemmelaget loddebolt
hjemmelaget loddebolt

Enda et lag med lim vil beskytte mot tilbakeslag i denne viktige knuten. Kjernene til ledningene vil bli ført ut gjennom hullet i rørstangen. Dette diagrammet vil hjelpe deg å forstå hvordan du gjør en loddebolt pålitelig, effektiv og rimelig, i tillegg til sikker.

For å unngå trøbbel er det bedre å forsterke isolasjonen der kjernene skal kobles til varmeren. For dette er en asbesttråd egnet, samt en keramisk hylse på saken. I tillegg kan du bruke elastisk gummi på stedet der den elektriske ledningen kommer inn i håndtaket.

Det er så enkelt å lage en loddebolt med egne hender. Kraften kan variere. Dette krever ganske enkelt å bytte ut kondensatoren i kretsen.

Mini-loddebolt

Dette er nok en enkel krets. Med dette verktøyet kan du jobbe med ulike miniatyrenheter eller deler. Med den kan du enkelt demontere og lodde små radiokomponenter og mikrokontrollere. Hver håndverker har materialene for å lage dette produktet. Du lærer hvordan du lager en loddebolt, og deretter kan du enkelt sette den sammen av improviserte materialer. Strøm vil bli gitt fra en husholdningstransformator - hvilken som helst fra rammeskanningen til en gammel TV vil gjøre det. Et stykke 1,5 mm kobbertråd brukes som brodd. Et 30 mm stykke settes ganske enkelt inn i varmeelementet.

Lager et basisrør

Dette blir ikke bare et rør, men basen til varmeelementet. Den kan rulles sammen fra kobberfolie. Deretter er den dekket med et tynt lag av en spesiell elektrisk isolasjonsmasse. Denne sammensetningen er også veldig enkel og lett å lage. Nokbland talkum og silikatlim, smør røret og tørk det over gass.

Lag en varmeovn

For at vår håndlagde loddebolt skal kunne utføre funksjonene sine, må du spole en varmeovn for den. Vi vil gjøre dette fra et stykke nikromtråd. For å løse problemet tar vi 350 mm materiale med en tykkelse på 0,2 mm og vikler det rundt det forberedte røret. Når du vikler ledningen, legg svingene veldig tett sammen. Ikke glem å la rette ender. Etter vikling smører du spiralen med en blanding av talkum og lim og lar den tørke til den er ferdigstekt.

hvordan lage en loddebolt
hvordan lage en loddebolt

Fullfører prosjektet

Tredje trinn er tilleggsisolering og installasjon av varmeren i en blikkboks.

Dette arbeidet må gjøres svært nøye. Endene av nikrometråden som kommer ut av varmeren vår bør også behandles med isolasjonsmateriale. Bland også eventuelle hulrom som kan ha oppstått på grunn av manglende omsorg.

Produksjonsprosessen til dette verktøyet innebærer å beskytte varmeledningene med varmebestandig isolasjonsmateriale og trekke ledningen gjennom hullet i loddebolthåndtaket. Skru endene av strømledningen til varmeterminalene, og isoler deretter alt forsiktig.

Det gjenstår å pakke varmeelementet i en blikkboks, og deretter legge det jevnt på plass.

Nå kan du bruke dette produktet. Hvis du gjorde alt riktig, får du et utmerket loddejern, satt sammen med egne hender. Med den, dudu vil kunne lodde mange interessante kretser.

loddebolt 220V
loddebolt 220V

Miniatyr ikke-trådmotstandsdesign

Dette verktøyet passer for små jobber. Det er veldig praktisk å lodde forskjellige mikrokretser, SMD-deler med den. Oppsettet for produktet er enkelt, det vil ikke være noen vanskeligheter med montering.

Vi trenger en MLT-type motstand fra 8 til 12 ohm. Effekttap bør være opptil 0,75 watt. Ta også opp et passende etui fra en automatisk penn, en kobbertråd med et tverrsnitt på 1 mm, et stykke ståltråd 0,75 mm tykt, et stykke tekstolitt, en ledning med varmebestandig isolasjon.

Før du monterer denne loddebolten med egne hender, fjern malingen fra motstandskroppen.

hvordan lage et loddejern med egne hender
hvordan lage et loddejern med egne hender

Dette gjøres enkelt med en kniv eller væske med aceton. Nå kan du trygt kutte av en av motstandsledningene. Der kuttet ble laget, bor du et hull og behandler det deretter med en forsenkning. Brodden skal monteres der.

Helt i begynnelsen kan diameteren på hullet være 1 mm. Etter å ha behandlet den med en forsenkning, skal ikke brodden komme i kontakt med koppen. Det skal være i motstandshuset. Lag et spesielt spor på utsiden av koppen. Den vil holde en nedleder, som også holder varmeren.

Nå foretar vi en betaling. Den vil bestå av tre små deler.

loddebolt 40
loddebolt 40

Fra den brede siden, koble en stål dunleder til den, i den midtre delen festes kassen fra håndtaket. Den andre gjenværende utgangen er installert på den smale delenmotstand.

Før du bruker dette verktøyet, pakk spissen med et tynt lag isolasjonsmateriale. Så enkelt og lett fikk du en 40W mini-loddebolt med lav effekt.

Naturligvis tilbys seriøse loddestasjoner og varmluftstørkere for profesjonelle i dag, men disse enhetene er svært dyre og er kun tilgjengelige for mestere fra servicesentre for reparasjon av datamaskiner, bærbare datamaskiner og mobile enheter. Dette utstyret er utilgjengelig for husmesteren på grunn av kostnadene. Vi håper denne artikkelen vil vise deg hvordan du lager en loddebolt med egne hender raskt og enkelt.

Anbefalt: